Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ηλεκτρονικό φακέλωμα και άνοιγμα λογαριασμών από την εφορία – Κατασχέσεις ζητά η task force για όσους φοροδιαφεύγουν.


Στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής το νέο μέτρο. Το ΣΔΟΕ τελικά δεν αποκτά πρόσβαση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αλλά αυτό θα γίνει τελικά εφικτό με το νέο νόμο που ζητά η ομάδα δράσης, η γνωστή ως task force υπό τον Χόρστ Ράιχενμπαχ.



Επί της ουσίας η ομάδα δράσης ζητά τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών αλλά και τη δυνατότητα άμεσους ανοίγματος από τις οικονομικές υπηρεσίες των λογαριασμών όλων όσοι είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Όπως αναφέρεται με κατηγορηματικό τρόπο στην νέα έκθεση της task force “η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή ώστε να εφαρμοστεί το μητρώο τραπεζικών λογαριασμών”.

Μέσω αυτού του μητρώου οι ελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». 

Στο ηλεκτρονικό αυτό μητρώο, θα καταχωρούνται ο αριθμός του λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος αυτού και οι συναλλαγές, τα στοιχεία των κατόχων των λογαριασμών και των λοιπών συμβεβλημένων προσώπων. Το μητρώο θα ανατροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά.

Μέσω του τραπεζικού μητρώου θα αντιμετωπίζονται οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια που παρατηρούνται σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου. Με βάση τις διαδικασίες που εφαρμόζονται τώρα, για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερων των 6 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com