Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ-ΥΕΘΑ: "Θα κάνουμε τα πάντα για τους ένστολους"



Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα των καταστάσεων επιβίβασης του στρατευμένου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:


«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ρυθμιστούν τα θέματα που αφορούν στη χορήγηση επιπλέον καταστάσεων επιβίβασης στο στρατευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα προέκυψε έπειτα από άρνηση του υπουργείου Οικονομικών στην προσπάθεια του ΥΕΘΑ να επανέλθουν οι καταστάσεις επιβίβασης για δωρεάν μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού στις τρεις όπως ίσχυε.
Η δραστική μείωση των δωρεάν μετακινήσεων από το υπουργείο Οικονομικών για λόγους που σχετίζονται με την περικοπή λειτουργικών δαπανών, επηρέασε σοβαρά το στρατιωτικό προσωπικό και ιδίως τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους σε ακριτικές περιοχές στον Έβρο, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και την Κύπρο.
Με τη νέα κατάσταση καθίσταται αδύνατη η χρήση των αδειών τους για επιστροφή στον τόπο καταγωγής, καθώς τους στερείται η δυνατότητα χρήσης αεροπορικού μέσου με συνέπεια να μην επαρκεί ο χρόνος για μετάβαση και επιστροφή στη μονάδα τους.
Η ηγεσία του ΥΕΘΑ έχει εκφράσει τις ενστάσεις της για το ζήτημα και αναμένονται εξελίξεις σε αυτό το καίριο ζήτημα που απασχολεί έντονα τα στελέχη και κυρίως το στρατεύσιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com