Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ραχήλ Μακρή σε Άδωνι : δεν παρακαλούσε ο Καμμένος έξω απ το γραφείο του Αρχηγού του, για να γινει υπουργός.. Δύσκολες στιγμές πέρασε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1..

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ..........ΚΑΥΤΟ ΗΛΙΟ.................


ΔΕΙΤΕ ΤΟ.



Συμφωνία κοινωνικών εταίρων για επαναφορά επεκτασιμότητας - «Όχι» εργοδοτικών φορέων σε αίτημα ΓΣΕΕ για τον βασικό μισθό.



Αποκλίσεις στα περισσότερα σημεία διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, με τη συμμετοχή των εκπρόσωπων των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ - ΣΕΤΕ) και της ΓΣΕΕ.
Οι εργοδοτικές οργανώσεις απέρριψαν το αίτημα της ΓΣΕΕ για επιστροφή στη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2012, η οποία προέβλεπε, μεταξύ άλλων, κατώτατο μισθό 751,39 ευρώ.


Συμφώνησαν, όμως, στην ανάγκη για θεσμοθέτηση εκ νέου της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων, επισημαίνοντας ότι αν οι συμβάσεις δεν είναι δεσμευτικές για όλες τις επιχειρήσεις, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν νόημα. Σήμερα ο νόμος δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις που δεν συμμετέχουν σε επαγγελματικές ενώσεις, να μην δεσμεύονται από το περιεχόμενο των συλλογικών συμβάσεων.

Επίσης, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση και να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, με αίτημα την επαναφορά της πλήρους και καθολικής ισχύος της ΕΓΣΣΕ, την επεκτασιμότητα των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, την αποκατάσταση της μετενέργειας, την αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Όλο το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης! Από 10 ευρώ η δόση για τα χρέη - 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο φέτος - Τι αλλάζει στους φόρους ακινήτων.





Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο 117 σελίδων που δόθηκε από την κυβέρνηση προς διαβούλευση στα κόμματα δεν έχει λάβει ακόμα την τελική τουι μορφή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση έχει δεκάδες προβλέψεις οι οποίες θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας και αφορούν τις ρυθμίσεις για τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το νέο χαράτσι για το 2013, οι απολύσεις στο δημόσιο και το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

Με αυτό το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα έτσι ώστε να ξεκλειδώσουν οι δόσεις προς την Ελλάδα, με τους βουλευτές να καλούνται να το ψηφίσουν στη Βουλή την Κυριακή.

Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:
Αναφορικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ταμεία προβλέπονται απεριόριστες δόσεις για φυσικά πρόσωπα με χρέη ώς 5.000 ευρώ. 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ‘ΝΕΑ» ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ./ΜΕΡΟΣ-Α





                                         Dr.  ATHANASIOS  E.  DROUGOS

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΓΕΣ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΝΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ/ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΦΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΗ…

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η «ΝΕΑ»‘ ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
*ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ 45%, ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ 25%.
*ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΉΤΟΙ ΤΟΥ ΑΣΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΣΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.
*ΚΑΤΑ 20% ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.
*ΚΛΕΙΣΙΜΟ 45-50 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.
*ΤΟ ΒΣΣ ΘΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.
*Η ΤΑΞΥΠ/ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ -2 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, ΕΝΩ ΜΕΤΑΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ.

Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ.



Αρχίζει σήμερα κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.
Η άσκηση θα διεξαχθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού.
Η άσκηση γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα έρευνας και διάσωσης εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και των περιοχών ευθύνης και έρευνας και διάσωσης, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κρατών.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας περιπολικά πλοία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και του Ναυτικού, καθώς και Ιατρικές Ομάδες Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας και των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.
Από πλευράς του Ισραήλ, θα συμμετάσχουν πέντε πλοία του ισραηλινού ναυτικού.
Η άσκηση έχει σχεδιαστεί από κοινή ομάδα σχεδίασης των δύο κρατών και θα συντονίζεται από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας σε συνεργασία με το ΚΣΕΔ Χάιφας. (newsit)

Μέσα στο 2013 60.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο.




Σε 60.000 ανεβάζει τον αριθμό των μικρών επιχειρήσεων που θα αναστείλουν μέσα στο 2013 τη λειτουργία τους, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 120.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Στο μεταξύ, όπως παρατηρεί, η «συχνότητα θανάτου επιχειρήσεων» έχει ελαττωθεί, ωστόσο συνεχίζουν να κλείνουν επιχειρήσεις και μέσα στο 2011 η αναλογία ήταν πως για κάθε νεοϊδρυόμενη, έκλειναν 2,5 επιχειρήσεις.

Το 2012 αυτή η αναλογία μειώθηκε καθώς στο άνοιγμα μιας επιχείρησης αντιστοιχούσε το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων και εφέτος, όπως λέει, αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί στο 1,5 προς ένα, δηλαδή 1,5 επιχείρηση θα κλείνει ενώ μία νέα θα ανοίγει.

Νέα συμφωνία της SUNLIGHT με το υπουργείο Άμυνας του Περού.



Συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας του Περού για την προμήθεια δύο ακόμα μπαταριών υποβρυχίων, υπέγραψε η «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT»του ομίλου Γερμανός.
Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά συμφωνία με μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νοτίου Αμερικής, καθώς, από το 2005, η SUNLIGHT προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πολεμικού Ναυτικού του Περού.
Η «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών βιομηχανικών και αμυντικών μπαταριών διεθνώς.
Οι μπαταρίες της, οι οποίες κατασκευάζονται στην υπερσύγχρονη μονάδα της SUNLIGHT στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, αποτελούνται από 480 στοιχεία και έχουν συνολικό βάρος που αγγίζει τους 250 τόνους η καθεμία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Λαύκας, δήλωσε πως «δε μπορεί παρά να μας κάνει υπερήφανους που ένα ελληνικό προϊόν και μάλιστα προηγμένης και απαιτητικής τεχνολογίας ταξιδεύει από την Ξάνθη στη Νότιο Αμερική. Στόχος μας ήταν και είναι να εξάγουμε την ελληνική τεχνογνωσία και να ξεπερνάμε επιτυχώς τις δυσκολίες που δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον. Με αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία και πείσμα, μέσα σε μια δεκαετία, η SUNLIGHT έχει συνολικά παράξει περίπου 20.000 στοιχεία μπαταριών για το πολεμικό ναυτικό διαφόρων χωρών και με την ίδια δυναμική θα συνεχίσουμε».




ΠΗΓΗ

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας ζητά ο Μοσχολιός.




Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, περί διακοπής λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επανέρχεται εκ νέου με αίτημα τον ορισμό συνάντησης εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για το εν λόγω θέμα.

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου και σε χαμηλότερη τιμή η έκδοση βίζας για τους Τουρκούς .




Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρατείνεται η διάρκεια εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος για έκδοση βίζας σε προερχόμενους από τα Τουρκικά παράλια επισκέπτες, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου 2013.
Μάλιστα σαν αποτέλεσμα των πάγιων αιτημάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, των φορέων και των επαγγελματιών τουρισμού στα νησιά μας, εξασφαλίστηκε η μείωση κοντά στο 50% του κόστους της χορηγούμενης θεώρησης στους Τούρκους επισκέπτες, δηλαδή από τα 60 ευρώ στα 35 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι με την εφαρμογή του προγράμματος, η βίζα που θα χορηγείται στο λιμάνια των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, προβλέπεται να ισχύει για δυο επισκέψεις, καθώς και για συνολική παραμονή έως και 15 ημερών.

Ο Περιφερειάρχης μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:
«Θεωρώ ότι μετά από τις προσπάθειες ετών, των φορέων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιτυγχάνεται κατά την τελευταία διετία η ουσιαστική απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εισόδου και παραμονής των Τούρκων επισκεπτών μας στα νησιά μας. Με τη μείωση δε και του κόστους της έκδοσης της βίζας που επετεύχθη, δικαίως δημιουργείται η προσδοκία για μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα απέναντι τουρκικά παράλια το καλοκαίρι που μας έρχεται. Σε μία περίοδο κρίσης, ο τουρισμός δύναται να δώσει σημαντική ανάσα στην οικονομία των νησιών μας και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για τους εν δυνάμει επισκέπτες μας από την Τουρκία».



ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ: Σοβαρό ατύχημα του έφερε απώλεια μνήμης και εγκαταλείπει το θέατρο...


Σοκαρισμένος ο κόσμος του θεάτρου από την είδηση ότι ο μεγάλος μας κωμικός Κώστας Τσάκωνας μετά από ατύχημα δεν θα ξαναπαίξει στη σκηνή. Τα απανωτά εγκεφαλικά και  η απώλεια μνήμης. Τι δηλώνει ο ίδιος! 

Άρση της μονιμότητας στο δημόσιο επιθυμεί ο Μ. Βορίδης.



  Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι «είναι υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο και της αξιολόγησης δομών και προσώπων», σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας: «Μετά από την αξιολόγηση, σε περίπτωση που κριθούν μη αναγκαίες οι δομές ή κριθούν τα πρόσωπα μη επαρκή, τότε να λύεται η σύμβαση εργασίας, δηλαδή να υπάρχουν απολύσεις».

   Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως με τις ρυθμίσεις που θα γίνουν θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

   «Εφόσον αυτό το περίφημο ταμπού των απολύσεων σπάει και για κάποιους λόγους μπορεί να υπάρξει και διακοπή της σχέσης εργασίας στο δημόσιο, αυτό αυτόματα βάζει μια καινούρια παράμετρο, που μέχρι χθες δεν υπήρχε», πρόσθεσε.

   Τέλος ο βουλευτής τη Ν.Δ.  είπε πως πρόκειται για «μια παρέμβαση που στοχεύει να βελτιώσει την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών προς τον πολίτη, από τους υπαλλήλους στο δημόσιο».



ΠΗΓΗ

Νέο "μέτωπο" στην κυβέρνηση για τους συμβασιούχους.



Νέο "μέτωπο" στην κυβέρνηση με αφορμήδιάταξη που αναμένεται να περιληφθεί στοπολυνομοσχέδιο και ουσιαστικά "ακυρώνει"δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες επιστρέφουν προσωρινά στην εργασία τους συμβασιούχοι που η σύμβαση τους έχει λήξει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι δεν θα την υπογράψει.

Μιλώντας στο Mega, ο Α. Ρουπακιώτηςανέφερε ότι "δεν έχει λάβει τίποτα από τον κ. Μανιτάκη", αλλά έλαβε ένα σχέδιο από τηΓενική Γραμματεία της κυβέρνησης με το οποίο, όπως δήλωσε, είναι αντίθετος. "Αφού είμαι αντίθετος, σημαίνει ότι δεν το υπογράφω", τόνισε. Την ίδια στάση κράτησε και από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος τον συνεχάρη για τη στάση του. 

Ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι "σήμερα γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια, για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα". 

"Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια βίαιης διακινδύνευσης τους", τόνισε.



Κύκλοι του υπουργ

Πώς θα φορολογηθούν απλήρωτοι, με «έναντι» και υπό επίσχεση εργαζόμενοι.



«Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναγράφει διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2012, ώστε οι εν λόγω αποδοχές να φορολογηθούν στο έτος που θα εισπραχθούν», επισημαίνει ο αρμόδιος για τα φορολογικά έσοδα υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών για τις περιπτώσεις χιλιάδων εργαζόμενων που υποχρεώνονται να ζήσουν με «έναντι» μισθών ή έμειναν απλήρωτοι τον χρόνο που πέρασε.
Την ερώτηση είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, επικαλούμενη στοιχεία των εργατικών κέντρων, σύμφωνα με τα οποία οι επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζομένους τους πέρυσι ήταν πάνω από 120.000, ενώ περισσότεροι από 1.000.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που υποχρεώθηκαν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους με «έναντι» μισθών.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ Α ΚΑΙ Β ΣΩΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ Π.Ν. ΚΑΙ Π.Α.



Ανδρέας Κούτρας

Ριζικές αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις επιφέρει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ για άμεση εφαρμογή. 



Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών με σημαντικότερους το Α’ και Β΄Σώμα Στρατού αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, ενώ εξοικονομείται ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥΣ.



Ριζικές αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις επιφέρει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου 
και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ για άμεση εφαρμογή. Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών με σημαντικότερους το Α’ και Β΄Σώμα Στρατού αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, ενώ εξοικονομείται ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Άσκηση εφέδρων ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ-13 με επιτυχία.



Ένας θεσμός που άντεξε και μέσα από τα όνειρα κάποιων εφέδρων μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε και ωρίμασε δείχνοντας τον δρόμο και φέρνοντας τους εφέδρους μας, σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, μπροστά σε ένα δίλλημα.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ.




Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Περιλαμβάνονται όλα τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δύο δόσεις
Τη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 15%, την επιτάχυνση των διαδικασιών των πειθαρχικών συμβουλίων για τους δημοσίους υπαλλήλους, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και το ξεκαθάρισμα των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών και την αποσύνδεση της υποβολής από την καταβολή ΦΠΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο-σκούπα που καταθέτει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΙ Ο ΔΑΥΒΙΔ ΤΗΣ COCA COLA ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ .




Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Η εικόνα του άνδρα με τα γυαλιά μυωπίας [φωτο] δεν θα σας θυμίζει τίποτε πλέον, είναι όμως ο άλλοτε πανίσχυρος πρόεδρος του ΣΕΒ και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Αργυρός. Είκοσι χρόνια μετά το κλείσιμο των κλωστηρίων Φιλιατών (… συνώνυμα της Πειραϊκής Πατραϊκής) επανεμφανίστηκε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα της Θεσπρωτίας.

Πολύ λίγα, Πολύ αργά.



Του  Ευάγγελου Αθανασιάδη
Συνταγματάρχης (ε.α)
Με έκπληξη διάβασα, την ερώτηση που κάνατε κ΄ Μιχελάκη στη Βουλή των Ελλήνων, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο.
Όταν γίνανε οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες, των ε.α Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων...
και Σωμάτων Ασφαλείας, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και στα Χανιά που ήσασταν?

"Το κόμμα των στρατιωτικών είναι η αιτία της εμφάνισης των "θεσμικών" στις αντδράσεις"



Γράφει ο
Αριστείδης Γιαννόπουλος*



Μετά από παντελή απουσία από τα διεκδικητικά δρώμενα οι ενώσεις αποστράτων στρατιωτικών ΝΠΔΔ, οι επονομαζόμενες θεσμικές, συμμετείχαν στην οργάνωση των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ξαφνική αυτή μεταστροφή δημιούργησε πολλά ερωτήματα και απορίες.

Τι προηγήθηκε της απόφασης για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός; Πως έγινε και οι μέχρι χτες εθιμοτυπικές δραστηριότητες αυτών των ενώσεων άλλαξαν και πήραν τους δρόμους του αγώνα; 

Εδώ και τρία χρόνια που η χώρα στενάζει από τις διαταγές της τρόϊκας οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποιτων αποστράτων το μόνο που έκαναν ήταν μια επίσκεψη στο πρωθυπουργό μετά το πέρας της οποίας δήλωσαν εγγράφως ότι συμμετέχουμε αναλογικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της οικονομίας της χώρας, θέση απόλυτα ταυτισμένη με τις κυβερνητικές επιλογές. Πώς να εξηγηθεί η εγκατάλειψη των εν ενεργεία συναδέλφων στις αυθαίρετες διώξεις, όταν μάλιστα οι ίδιοι τους προέτρεπαν.

Πέραν των άλλων πρόκειται βέβαια για μια πράξη που δεν συνάδει με την στρατιωτική ηθική και τιμή. Κανένας πολεμιστής δεν εγκαταλείπεται μόνος στη τύχη του,


Ποια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διώκονται και γιατί.



Επτά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ελέγχονται πειθαρχικά για την συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών. Ελέγχονται επειδή φορούσαν στολή και ζητείται η πειθαρχική τους δίωξη. Πρόκειται για στρατιωτικούς την κάλυψη των οποίων αρνήθηκαν οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων οι οποίες σ΄ ότι αφορά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις είχαν παροτρύνει! Τώρα οι στρατιωτικοί διώκονται πειθαρχικά.

Δείτε αναλυτικά τις πειθαρχικές διώξεις για τον καθένα κάνοντας “κλικ” στο όνομά του:


Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) Α. Τσουκαράκης
Υποπλοίαρχος (ΕΜ) Γ. Παπαδάκης ΠΝ

Υπολοχαγός (ΠΒ) Κ. Πονηράκος
Υπολοχαγός (ΠΒ) Χ. Μαστρογιαννάκης

Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π) Γ. Ρεντζούλας
Αρχιλοχία (ΥΠ-Π) Β. Τσαπρούνης

Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ) Α. Τσάκαλος



ΠΗΓΗ

Βελτιώσεις στο ν/σ για τις συνταξιοδοτικές διατάξεις.




Βελτιώσεις στο σώμα του νομοσχεδίου για τη νέα συνταξιοδοτική νομοθεσία, επέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατόπιν υποδείξεων βουλευτών στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Έτσι, ο κ. Σταϊκούρας, συμπεριέλαβε και τα θύματα τρομοκρατίας, ή βίαιου συμβάντος κατά την άσκηση της υπηρεσίας τους στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει πως για τον υπολογισμό των συντάξεων αναπηρίας των οπλιτών, (όπως επίσης και για τον υπολογισμό του επιδόματος νόσου και αναπηρίας) λαμβάνεται υπόψη αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012, ο τότε βασικός μισθός του λοχαγού (1016 ευρώ) και όχι ο ισχύων (928 ευρώ).

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.





Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήταν πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που συζητήθηκαν εδώ στο Λουξεμβούργο, τόσο στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA). 
Μεταξύ αυτών ζητήσαμε ως Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσει η κοινή πολιτική για την Άμυνα μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών.  

"Ξηλώνουν" Μετοχικά Ταμεία, ΛΑΕΔ, ΑΟΟΑ! Αλλαγή "ταυτότητας" για όλους πλην Ενώσεων Αποστράτων.




Θέλουν να αλλάξουν νομικό καθεστώς στα Μετοχικά Ταμεία και να πάψουν να είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όχι όμως και οι Ενώσεις Αποστράτων τις οποίες περιέργως εξαιρούν! 
Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτουμε, όλα τα Μετοχικά Ταμεία έχουν μπει στο “στόχαστρο” για αλλαγή “ταυτότητας” και όχι μόνο. Δείτε την “λίστα” στην οποία περιλαμβάνονται οΑΟΟΑ αλλά και η ΛΑΕΔ!

Δεν θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις άνεργοι, στρατιώτες και φοιτητές έως 25 ετών.



Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών στη φορολόγηση των 18ρηδων που δεν έχουν καν εισόδημα. Αν και όλοι ανεξαιρέτως υποχρεούνται «δια νόμου» να λάβουν από φέτος δικό τους ΑΦΜ, θα απαλλάσσονται από... την υποχρέωση υποβολής ξεχωριστής δήλωσης φόρου εισοδήματος.

Η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης ήταν υποχρεωτική από φέτος για όλα τα φυσικά πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω, έστω και αν ως τώρα δεν υπέβαλαν δήλωση γιατί δεν είχαν δικό τους εισόδημα ή ζούσαν σαν προστατευόμενα μέλη με τους γονείς τους.

Αυτό αλλάζει όμως με διάταξη που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή και προβλέπει ότι τα προστατευόμενα τέκνα δεν θα κάνουν δική τους δήλωση, έστω και αν είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, εφόσον είναι άγαμα και δεν έχουν αποκτήσει ακόμα δικό τους εισόδημα.

Σε ερωτήσεις bloggers απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.



Απαντήσεις σε εφ' όλης της ύλης θέματα έδωσε την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε bloggers σε μία κουβέντα που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο free thinking zone και μεταδόθηκε από τη σελίδα του πρώην πρωθυπουργού στο facebook.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι του είναι εξαιρετικά ευχάριστος αυτός ο διάλογος με τις επόμενες γενιές και σημείωσε πως το διαδίκτυο είναι η πιο σημαντική εφεύρεση μετά την τυπογραφία.

Επιπλέον αφού ανέφερε πως χρειάζεται να μάθουμε να κάνουμε διάλογο, άσκησε κριτική στη σημερινή εικόνα κατά τις συνεδριάσεις στο κοινοβούλιο.

«Λυπάμαι γιατί σήμερα στη Βουλή δεν γίνεται διάλογος αλλά μονόλογος. Ο καθένας λέει το δικό του και πολλές φορές στη συνέχεια ανταλλάσσουν ύβρεις», είπε.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.





Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του
(MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί ...
σηκώθηκε από το κρεβάτι του
(MADE IN SWEDEN)
Έφτιαξε τον καφέ του
(PRODUCED IN BRASIL)
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή
(MADE IN GERMANY)
Έβαλε αποσμητικό
(MADE IN BELGIUM)
Φόρεσε το πουκάμισό του
(MADE IN TURKEY)
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com