Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ: ΡΕΜΟΥΛΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΟΡΚΟΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ !!!





Στοιχεία που αποκαλύπτουν την ουσιαστική και τυπική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών. Η καταβαράθρωση των οικονομικών του κόμματος, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της εκλογικής του δύναμης και της  κρατικής επιχορήγσης που λαμβάνει,  καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή έως αδύνατη την ανάκαμψή του.  Στο στόχαστρο επικρίσεων για κακοδιαχείριση μπαίνει τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, γεγονός που δίνει πρόσθετα όπλα στον Ευ. Βενιζέλο για να προχωρήσει σε “επανίδρυση” του Κινήματος.

106.000.000 ευρώ το κόστος για το τζαμί του βοτανικού.




Σας παρουσιάζουμε το ενημερωτικό σημείωμα του ΑΝΣ προς τον ΥΕΘΑ, στο οποίο αναφέρονται εκτιμώμενα κόστη για την μετακίνηση των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού από την περιοχή του Βοτανικού (θέση Ελαιώνας), θέση στην οποία έχει αποφασιστεί να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ.


ΟΛΓΑ - ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα ήθελα να αναφερθώ στις δύο τροπολογίες για τους απόστρατους στρατιωτικούς που καταθέσαμε οι Βουλευτές Θεόδωρος Δρίτσας, Δημήτριος Γάκης κι εγώ.

Είπατε ότι... δεν θα κάνετε δεκτή καμία τροπολογία Βουλευτών. Ζητούμε να το σκεφτείτε κι αν είναι δυνατόν να αναθεωρήσετε, τουλάχιστον σε σχέση με αυτές.

Σχετικά με την πρώτη τροπολογία, ζητούμε εξομοίωση στο ύψος της προβλεπόμενης μείωσης -μείον 20%- της σύνταξης με κατάργηση της προβλεπόμενης μείωσης -μείον 40%- για όλους όσους συνταξιοδοτούνται χωρίς να έχουν αποστρατευτεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία τους ή χωρίς να έχουν συμπληρώσει τριάντα πέντε έτη συντάξιμης υπηρεσίας.

Η πλειονότητα αυτών που δεν συμπλήρωσαν την 35ετία είναι χαμηλόβαθμοί και χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν εξάντλησαν την ιεραρχία και τα όρια ηλικίας, ώστε να έχουν μία σύνταξη για αξιοπρεπή επιβίωση.

Αντί να εντοπιστούν οι αιτίες που οδηγούν στην εθελούσια αποστρατεία, κόπηκαν τα επιδόματα, επιβλήθηκε η μείωση του 40% και απαγορεύτηκε το δικαίωμα στην εργασία, με αποτέλεσμα να χωριστούν οι απόστρατοι σε δύο κατηγορίες, θεωρούμενοι οι πιο αδύναμοι από αυτούς ως υπεύθυνοι για τη δημοσιονομική κατάσταση.


Aπίστευτο! 70χρονη γριούλα έκανε απόπειρα ληστείας γιατί δεν είχε να φάει!.




«Ήμουν σε άθλια οικονομική κατάσταση». Φράση που δεν θα ήταν ιδιαίτερα παράξενη αν την έλεγε κάποιος νεαρός ή μεσήλικας, που είχε συλληφθεί για απόπειρα ληστείας. Την εκστόμισε όμως μία 70χρονη γυναίκα, που στις 10:30, το πρωί της Τετάρτης... εισέβαλλε σε κατάστημα εμπορίας ρούχων στο Ξυλόκαστρο, με σκοπό τη ...ληστεία!

Επιστολή – «μπουρλότο» στον Σαμαρά από 6 πρώην αρχηγούς του ΓΕΝ.




Έξι πρώην Αρχηγοί ΓΕΝ με μια αιχμηρή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά,θέτουν μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται της πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας την οποία έχει επιβαρύνει η πολιτική της κυβέρνησης.

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογράφεται από... τους επίτιμους Α/ΓΕΝ Λ. Βασιλικόπουλο, Ε. Λαγάρα, Ε. Στάγκα, Γ. Ιωαννίδη, Δ. Γούση και Κ. Χρηστίδη. Οι Αρχηγοί του επισημαίνουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί από την πολιτική εξαθλίωσης που έχει επιβάλει η τρόικα και ζητούν αλλαγή της θέτοντας ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:


ΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 2013Γ ΕΣΣΟ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ.




Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2013 Γ’ ΕΣΣΟ, από 20 έως και 23 Μαΐου 2013, (ενώ την 13 και 14 Μαΐου 2013 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ.

Το περιοδικό θα έχετε την ευκαιρία να το διαβάσετε εδώ

Χάος στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο – Κυβέρνηση: Κατεπείγον για να προλάβουμε τις δόσεις – ΣΥΡΙΖΑ: ''Έκτρωμα'' - Έξαλλος με το ΠΑΣΟΚ ο Στουρνάρας.



- Άγριες κόντρες στο Κοινοβούλιο για τον χαρακτηρισμό τουπολυνομοσχεδίου ως κατεπείγοντος
- Στουρνάρας:''Δεν προλαβαίνουμε, πρέπει να πάρουμε τις δόσεις των 8,8 δις ευρώ
- Π. Λαφαζάνης:''Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία''
- Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός οικονομικών για την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας
- ΠΑΣΟΚ:''Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η τροπολογία''
Με αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία εισήχθη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Όλη η ζωή μας δόσεις! Φόροι, χαράτσια, απολύσεις στο Δημόσιο - Όλα όσα λέει το πολυνομοσχέδιο.



Αφού γίναμε θεατές ενός παραλογισμού, με υπουργούς να γίνονται μαλλιά κουβάρια, διατάξεις να κατατίθενται από την... πίσω πόρτα και να αποσύρονται μετά την κατακραυγή, το περίφημο πολυνομοσχέδιο των 117 σελίδων που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα με αντάλλαγμα τη νέα δόση των 8,8 δισ. ευρώ και έρχεται να αλλάξει ξανά τη ζωή μας, κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν όλα τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, όπως, για παράδειγμα, τις ρυθμίσεις για τις οφειλές ιδιωτών προς τις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, τον νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ, τον νέο φόρο στα ακίνητα για το 2013, τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο και την απόλυση υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι απασχολούνται σε φορείς που καταργούνται.

Παράλληλα, περιλαμβάνει μια σειρά από επαγγέλματα και κλάδους που «απελευθερώνονται», όπως, το bake off, τους πωλητές λαϊκών αγορών, τους πιστοποιημένους εκτιμητές, τους λογιστές- φοροτεχνικούς, τους γεωτεχνικούς, καθώς και τις επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών.

Αλλαγές σε εκπαιδευτικούς και άλλα επαγγέλματα.



Αύξηση 2 ωρών στο ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών
Κατά δύο ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας, με το σκεπτικό ότι, λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013- 2016, θα προσληφθεί μικρός αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και θα ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος, με στόχο την εκταμίευση των δύο δόσεων των 8,8 δις ευρώ. Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν όλα τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, όπως, για παράδειγμα, τις ρυθμίσεις για τις οφειλές ιδιωτών προς τις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, τον νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ, τον νέο φόρο στα ακίνητα για το 2013, τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο και την απόλυση υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι απασχολούνται σε φορείς που καταργούνται.

«Κούρεμα» τραπεζικού χρέους 2 δανειοληπτών.




Το «κούρεμα» του τραπεζικού χρέους 2 δανειοληπτών αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. 

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε να μειώσει το ποσό που χρωστά σε τέσσερις τράπεζες 49χρονος δημόσιος υπάλληλος και από περίπου 39.000 ευρώ που ανέρχονται οι συνολικές οφειλές του να πληρώσει σε βάθος τετραετίας μόλις 7.200 ευρώ. 


Επόμενος στόχος των αδερφών Τσαρνάεφ ήταν η Νέα Υόρκη.



Οι δράστες των επιθέσεων της Βοστόνης είχαν ως επόμενο στόχο τους τη Νέα Υόρκη, όπου σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια νέα επίθεση στην Τάιμς Σκουέρ, ανακοίνωσε απόψε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Η Νέα Υόρκη ήταν ο επόμενος στόχος τους», είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι αδελφοί Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ «είχαν τη δυνατότητα» να διαπράξουν αυτήν την επίθεση.


«Είχαν κατασκευάσει πολλές άλλες βόμβες και

Μαρδοχαίος Φριζής.



Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τη συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο ΥΠΕΘΑ με θέμα: την Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.



Συνεδρίασε σήμερα, επί περίπου 7 ώρες, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής με θέμα: τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, παρουσίασαν στους βουλευτές-μελη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μόλις ολοκληρώσατε την παρουσίαση της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλετε να μας πείτε το γενικό πλαίσιο, τι περιλαμβάνει αυτός ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επί 7 ώρες σχεδόν είχαμε την τιμή εγώ και οι κύριοι Υφυπουργοί αλλά και η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να παρουσιάσουμε στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής τη Νέα Δομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβιβάσεις.



Στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό το όπλο των Διαβιβάσεων χαίρει εκτίμησης από όλους όσοι ασχολούνται με το θέμα στρατός γιατί είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Φρουράς.

Αποστολή των Διαβιβάσεων είναι η οργάνωση και εξασφάλιση των επικοινωνιών του στρατεύματος, η διεξαγωγή του Ηλεκτρονικού Πολέμου και η επιτήρηση του πεδίου μάχης.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ
Ο ΕΡΜΗΣ ήταν ένας από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Γιος των θεών Δία και της κόρης του Άτλαντα, Μαίας. Είχε ορισθεί από τον πατέρα του, κήρυκας, αγγελιοφόρος και εκτελεστής των εντολών του.

Ήταν ο θεός των επικοινωνιών και για την ιδιότητά του αυτή επελέγη στο έμβλημα των Διαβιβάσεων όπου πλαισιώνεται από δάφνινο στεφάνι σε μπλε φόντο που αποτελεί και το χρώμα του όπλου.

Όταν ο στρατός επιβάλλει τη Δημοκρατία - Η επανάσταση των γαρυφάλλων.



Όταν οι στρατιωτικοί επιβάλουν τη Δημοκρατία.Έγινε στη Πορτογαλία το 1974. Και είχε σαν σύνθημα το τραγούδι της Eurovision με το οποίο η Πορτογαλία συμμετείχε στο διαγωνισμό το προηγούμενο βράδυ!

Επικεφαλής της κατάλυσης της Δικτατορίας που είχε επιβληθεί από τις 26 Μαίου 1926,ήταν ο ταγματάρχης Οτέλο Σαράιβα ντε Καρβάλιο.Το κίνημα έγινε γνωστό ως «Επανάσταση των Γαρυφάλλων» («Revolucao dos Cravos» ), επειδή πολλοί στρατιώτες είχαν βάλει στις κάννες των όπλων τους γαρύφαλλα.

Ο Δήμος της Πρέβεζας τιμά τους αγωνιστές της Κρυοπηγής.



Την μνήμη των Κρυοπηγητών που πέσανε πολεμώντας τους κατακτητές και εκτελέσθηκαν στο Αγρίνιο την Μ.Παρασκευή του 1944 τιμά ο Δήμος της Πρέβεζας και την Μ. Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Μνημείο εκτελεσθέντων του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρυοπηγής, τελεί το καθιερωμένο επίσημο μνημόσυνο.Η Κρυοπηγή είναι ένας μια από τις γωνιές της Ελλάδας που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος κατά την διάρκεια της Γερμανικής εισβολής .Οι Γερμανοί κατακτητές παρακολουθώντας από καιρό την αντιστασιακή δράση των Κρυοπηγητών ένα πρωινό του Μάρτη του 1944 εισέβαλαν στο χωριό.Οι κάτοικοί του έχοντας ζήσει και άλλες φορές παρόμοιες καταστάσεις, θεώρησαν ότι ήταν ακόμη ένα επιχείρηση αρπαγής των προμηθειών τους από τους Γερμανούς και έτσι το αντιμετώπισαν..Όμως ο Γερμανικός στρατός, εκτός από τα τρόφιμα πήρε μαζί του και 28 συγχωριανούς τους.Αφού τους οδήγησε αρχικά στην Πρέβεζα στην συνέχεια τους μετέφερε στο Αγρίνιο όπου ήταν η έδρα της Κομαναντατούρ.Εκεί, αφού τους κράτησε φυλακισμένους για ένα μήνα, την Μ.Παρασκευή του 1944 τους εκτέλεσε μαζί με άλλους 120 πατριώτες στην θέση Αγία Τριάδα.Οι μνήμες των ανθρώπων που έζησαν τα τραγικά αυτά γεγονότα είναι ακόμη ζωντανές στην Κρυοπηγή η οποία κάθε Μεγάλη Παρασκευή τιμά τους νεκρούς της και τους νεκρούς του Αγρινίου ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα εισακουστεί το αίτημα για ανακήρυξή της σε Μαρτυρική Κοινότητα.
 

Πτώση αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης.



Επίδειξη από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεωναλεξιπτωτιστών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/4, για δεύτερη χρονιά, στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με συγκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση σενάριο.
Την επίδειξη παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, οι οποίοι ήταν και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Ανθίμου, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη, του Αερολιμενάρχη κ Θεόδωρου Αρμουτίδη, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι αλεξιπτωτιστές κάνοντας πτώση από ύψος 12.000 ποδιών, ήτοι 4.000 μέτρα, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, επιβεβαίωσαν το αίσθημα ασφάλειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, κι ενθουσίασαν τους θεατές. Στο τέλος της εκδήλωσης ανταλλάχτηκαν δώρα προς ανάμνηση της πραγματοποιηθείσας ρίψης αλεξιπτωτιστών, η οποία, όπως δήλωσε η κ. Νικολάου, «μετά την πετυχημένη περσινή και φετινή εκδήλωση τείνει να γίνει θεσμός.» Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου είπε: «Το μοναδικό και φαντασμαγορικό θέαμα προκάλεσε το θαυμασμό όλων μας. Για ακόμη μια φορά αισθανθήκαμε περήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό, τα παιδιά μας, για τις δεξιότητες και ικανότητές τους, την πειθαρχία τους, την αποτελεσματικότητά τους. Ήταν μια εμπειρία εποικοδομητική τόσο για τους μαθητές και μαθήτριες, όσο και για μας. Ήταν αρχικά μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που στην συνέχεια αγκαλιάσθηκε από όλες τις Αρχές, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές και να νιώσουν περήφανοι και υπεύθυνοι για τον τόπο τους. Ήταν το Πασχαλιάτικο δώρο για τα παιδιά μας»
Η κ. Νικολάου Μαυρανεζούλη ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση όπως: Στρατιωτικές Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας, Αστυνομικές Αρχές, Πυροσβεστικό Σώμα, Ομάδες Εθελοντών, Υγειονομικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικούς και Προϊσταμένες Αρχές Εκπαίδευσης, υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά ιδιαίτερα τους αλεξιπτωτιστές.


thrakinews.gr

Ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων.



Εν κρυπτώ και χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, η κυβέρνηση πέρασε άρθρο με το οποίο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μετά τα έσοδα του κράτους
Με το άρθρο 33 του Ν.4141-2013 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Απριλίου, οι απαιτήσεις του Δημοσίου προηγούνται αυτών των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δήλωσαν πτώχευση, ενώ μέχρι πρόσφατα πρώτα αποπληρώνονταν οι εργαζόμενοι.
Η ρύθμιση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΓΣΕΕ, με το Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει πως μετά την ψήφιση αυτής της διάταξης κανένας εργαζόμενος δεν υπάρχει πιθανότητα να αποζημιωθεί. Στο ίδιο κλίμα και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας στηλιτεύοντας την επιλογή της Κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία νύχτα. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του αναφέρει πως πλέον «κατ' ουσίαν εξανεμίζεται πλήρως η δυνατότητα ικανοποίησης των εργαζομένων για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ή έστω ένα μικρό μέρος των απαιτήσεων τους».
Φυσικά ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής. Να ικανοποιήσει το αίτημα της τρόικα για αύξηση των εσόδων αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που έμειναν στο δρόμο.


.newsbomb.gr


Το NON PAPER του υπουργείου Άμυνας για τη νέα δομή.




Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις του για τη νέα δομή μέσω άτυπης ενημέρωσης (non paper) στα ΜΜΕ:
Η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί συλλογική προσπάθεια ηγεσιών και επιτελείων που ξεκίνησε το 2009. Η Νέα Δομή εξυπηρετεί ένα σκοπό. Να αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο και η αποτρεπτική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με βάση τα δεδομένα και τα ζητούμενα του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου.
Η Νέα Δομή είναι απόλυτα προσηλωμένη στο Εθνικό Αμυντικό Δόγμα και στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας.
Κεντρικό στοιχείο στη Νέα Δομή είναι η ενίσχυση των μάχιμων μονάδων και Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων και η ταυτόχρονη κατάργηση ή συρρίκνωση των διοικητικών δομών οι οποίες εξυπηρετούσαν ανάγκες του παρελθόντος.
Με την αναδιάταξη και αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που επιφέρει η Νέα Δομή επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και σημαντική εξοικονόμηση δαπανών, η οποία είναι μεγαλύτερη στον Στρατό Ξηράς και μικρότερη στους δύο άλλους Κλάδους.
Με την Νέα Δομή δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη Διακλαδικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ τ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ.





Στις ΗΠΑ, μια πρώην υπάλληλος της κυβέρνησης κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ των κουβανικών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Η Μάρτα Ρίτα Βελάσκες, 55 ετών, φέρεται να βοήθησε την Κούβα να στρατολογήσει την Άνα Μπελέν Μόντες -η οποία είναι υπό κράτηση- και κατόπιν την βοήθησε να ενταχθεί στην Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών (DIA) ως αναλύτρια. Η Μόντες παρέμεινε στην υπηρεσία αυτή από το 1985 μέχρι το 2001, όταν συνελήφθη για κατασκοπεία.
Η Βελάσκες, που σήμερα ζει στη Στοκχόλμη, αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η Μόντες, που είναι επίσης 55 ετών, παραδέχτηκε την ενοχή της το 2002 και εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών.
Η Βελάσκες, που κατάγεται από το Πόρτο Ρίκο και έχει σπουδάσει σε αμερικανικά πανεπιστήμια, εργαζόταν αρχικά για το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και κατόπιν εντάχθηκε στην υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης (USAID) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Μεταξύ άλλων εργάστηκε στις αμερικανικές πρεσβείες στη Νικαράγουα και τη Γουατεμάλα.
Παραιτήθηκε το 2002 και έφυγε από τις ΗΠΑ όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται οι πρώτες πληροφορίες για τη "συνεργασία" της Μόντες με την Αβάνα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δήλωση Θ.Δρίτσα για τις αλλαγές του ΚΥΣΕΑ στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.




Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για την σημερινή (25/4/2013) ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Νέα Δομή Δυνάμεων

«Η σημερινή ενημέρωση προς τους βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εκτενής και ενδιαφέρουσα. Διήρκησε μάλιστα μαζί με τις παρεμβάσεις όλων σχεδόν των συμμετεχόντων περίπου επτά (7) ώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αξιολογήσει τις εξαγγελίες με πληρότητα όταν θα παραλάβουμε και γραπτό κείμενο, κάτι το οποίο ζητήσαμε ήδη από τον κ. Υπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Προς το παρόν επισημαίνουμε ότι 
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com