Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

MEΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ.




Το γέλιο, ανεβάζει με φυσικό τρόπο τη διάθεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνει τη ...μακροζωία. Όλες αυτές οι ιδιότητες δεν συγκεντρώνονται σε κάποιο μαγικό φίλτρο, αλλά στην ικανότητά μας να γελάμε. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες.

1. Τα μωρά δεν γελούν παρά μόνο αφού συμπληρώσουν 3 μήνες ζωής.

2. Όταν γελάμε, ο αέρας που εκπνέουμε, φεύγει από τους πνεύμονες με ταχύτητα 96 χλμ/ώρα.

3. Χρησιμοποιούμε 17 μυς του προσώπου μας για να γελάσουμε και 47 για να κατσουφιάσουμε.

4. Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια συγκριτικά με τους απαισιόδοξους.

Ολοταχώς για τον πάτο το ΠΑΣΟΚ! Με το ζόρι ξεπερνά το 3%.




Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η τιμωρία του κόμματος που κατέστρεψε την Ελλάδα από το 1974 και μετά πλησιάζει.
Ο σε πολλές περιπτώσεις υπερόπτης Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίσσεται στον ενταφιαστή του πάλαι ποτέ ιστορικού κόμματος με το ποστοστό του να ξεπερνά μόλις και μετά βίας το 3%!
Άντε και στον πάτο σύντομα κε Βενιζέλο του “δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα” για τη λίστα Λαγκάρντ και του “επασφάλιστρου” της φορο-επιδρομής με το χαράτσι!

troktiko.eu

Φέρνουν νύχτα διάταξη με την οποία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου εκατοντάδες συμβασιούχοι που είχαν επιστρέψει με δικαστικές αποφάσεις


Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση πως με διάταξη που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου θα βρεθούν εκτός Δημοσίου χιλιάδες συμβασιούχοι που είχαν επιστρέψει στην εργασία τους με προσωρινή δικαστική διαταγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί διάταξη μέσα στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία όσοι συμβασιούχοι έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο μετά από προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, αυτοί θα δουν μόνιμα την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.

Τσίπρας: Η χώρα δεν πάει καλά




Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει την αίσθηση πως «η χώρα δεν πάει καλά, ότι η οικονομία δεν πάει καλά, και ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός που θα κληθεί να βγάλει το "φίδι από την τρύπα", βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους».
Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, όπως κάνουν συνήθως οι κυβερνήσεις, «προσπαθεί να ωραιοποιήσει την ατμόσφαιρα, να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού».

Ενδοκυβερνητικό θρίλερ! – Τελεσίγραφο ΠΑΣΟΚ: ''Ο Στουρνάρας δεν μας καλύπτει – Λύση μέχρι αύριο!''

                                                      Δοκιμάζεται στη Βουλή η σταθερότητα της κυβέρνησης μετά την τροπολογία που κατέθεσε την τελευταία στιγμή το ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο και αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως την ανακούφιση των ανέργων.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ.




ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ,ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ.ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ
ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ε.ε. ΚΑΙ ε.α.
ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΜΟΝΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΤΟ ΜΟΥ,ΑΚΟΥΣΑ
ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΠΛΑΝΗ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ,ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ
ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΕ,ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ.
ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΠΛΑΝΗ ΠΑΡΕΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ
ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΑΝ ΦΗΜΗ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Στη Βουλή δικογραφία για τον Δ. Κουσελά.




Στη Βουλή στέλνουν  οι οικονομικοί εισαγγελείς  Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, τη δικογραφία  με κεντρικό πρόσωπο  τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.

Η υπόθεση αφορά σε  καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υφυπουργός, φέρεται ότι είχε  ζητήσει να  παγώσει ο έλεγχος  εταιρείας πετρελαιαγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια,  σε βάρος της οποίας καταλογίστηκαν οφειλές προς το Δημόσιο (ΦΠΑ)  ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που προκάλεσαν εισαγγελική έρευνα  η συγκεκριμένη εταιρεία υπέβαλε αίτημα να της επιστραφεί ΦΠΑ λόγω του ειδικού καθεστώτος. Ο ελεγκτής όμως διαπίστωσε πως όχι μόνον δεν πρέπει η εταιρία να πάρει επιστροφή ΦΠΑ αλλά υπάρχει και οφειλή για το έτος 2005, ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.   Μετά από αυτή την μαύρη τρύπα δόθηκε  εντολή για περαιτέρω έρευνα για τα έτη 2006-10 και διαπιστώθηκε επιπλέον οφειλή ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ!
Παρόλα αυτά  – κατά τις καταγγελίες πάντα- ο έλεγχος έμεινε στη μέση  ύστερα από την παρέμβαση Κουσελά και τώρα πλέον ο λόγος ανήκει στη Βουλή τα μέλη της οποίας  καλούνται να αποφασίσουν αν συντρέχει λόγος να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
 
 
 

Κασσιώπη: Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού.



Το Συμβούλιο της Επικρατείας την Τρίτη έδωσε την έγκριση για τη μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, κρίνοντας... νόμιμο το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Σημειώνεται ότι είχε δημιουργηθεί εμπλοκή γύρω από το ζήτημα, όταν το ΣτΕ πριν λίγες εβδομάδες έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, καθώς το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της μετακίνησης του Ναυτικού Οχυρού σε νέα θέση χωρίς να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία.

Πλέον μπορεί ανεμπόδιστα να προχωρήσει η τουριστική επένδυση στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, έπειτα από τη λύση του προβλήματος νομιμότητας με την απόφαση για μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού Αγ. Στεφάνου σε άλλη θέση.
moneypost.gr

Καλπάζει η μαύρη εργασία,μειώνονται οι έλεγχοι.




Το 40,2% έφτασε η ανασφάλιστη εργασία κατά τον μήνα Μάρτιο και με βάση τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων του ταμείου.
Τα στοιχεία παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, εκπρόσωποι των οποίων κατήγγειλαν ότι την ώρα που 1 στις 2 επιχειρήσεις διαπιστώνεται ότι λειτουργεί και με ανασφάλιστους εργαζόμενους,  οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το ΙΚΑ έχουν μειωθεί καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Οι τροπολογίες για τους απόστρατους που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.




Τροπολογίες για τις αδικίες στο συνταξιοδοτικό στρατιωτιωτικών και συνατξιούχων από τα Σώματα Ασφαλείας, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  
Οι τροπολογίες:   ΠΡΟΣΘΗΚΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών»
Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ   
1. Σύμφωνα με
την παρ. 10 του άρθρου 1 του Ν.4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» (ΦΕΚ Α΄226) «από 1.11.2011 στους συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, μειώνεται κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Η κατά τα ανωτέρω μείωση διακόπτεται από την πρώτη του επόμενου μήνα από εκείνο κατά τον οποίο συμπληρώνεται το 55ο έτος της ηλικίας.

Στα Προπύλαια κυμάτισε η αναρχική σημαία.



Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών,όπου άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό και ανάρτησαν τη σημαία της αναρχίας και πανό για το κλείσιμο του site Indymedia. 



Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε

Ποιες ανησυχίες εξέφρασε ο αμερικανός ΥΠΕΞ στον Αβραμόπουλο




Η άνοδος του εθνικισμού στην περιοχή μας αποτελεί θέμα που ανησυχεί τις ΗΠΑ, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ.


Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση, που ήταν στην ουσία προπαρασκευαστική την επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Έμμεση απάντηση σε Βενιζέλο Στουρνάρας: Τον Ιούνιο και βλέπουμε η μείωση του ΦΠΑ




Το ενδεχόμενο να μπει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που να προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απέκλεισε 
ο Γ. Στουρνάρας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας.

Απαντώντας έμμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε χθες να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε τον Ιούνιο να επέλθει συμφωνία για να αποφασιστεί μείωση στο 13%.

Νέα Δομή Ενόπλων Δυνάμεων: Αύριο στη Βουλή και την Παρασκευή "περνάνε" 17 προγράμματα εξοπλισμών



Αύριο θα παρουσιάσει στην Βουλή τη νέα δομή δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μετά από περίοδο μεγάλης αναμονής αναμονής,θα γίνουν τα “αποκαλυπτήρια”,χωρίς όμως -όπως λένε οι πληροφορίες- να πρέπει να αναμένεται κάτι εξαιρετικά “επαναστατικό”.

Η αγορά πνέει τα λοίσθια, κανείς δεν πληρώνει κανέναν!



 Θα θέσουμε το ερώτημα ωμά: Απειλείται όντως με μαζική κατάρρευση η ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες, όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες και ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στο πάσης φύσεως εμπόριο; Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι συγκαταλεγόμαστε μεταξύ εκείνων που συνήθως ελάχιστη σημασία δίνουν στις υπερβολές των καταστηματαρχών, οι οποίοι όποτε και αν ερωτηθούν, απαντούν ότι δήθεν έχουν «μείωση κατά 30% ή 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο». Μια περίπου μονίμως επαναλαμβανόμενη απάντηση, που αν τη λάβει κανείς σοβαρά υπόψη του και κάνει τις μαθηματικές πράξεις για τέσσερα – πέντε χρόνια οδηγείται στο παρανοϊκό συμπέρασμα ότι ο μαγαζατόρας που μιλάει είναι αδύνατον να υπάρχει με βάση οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο!

Η προεκλογική εκστρατεία!





Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματοςτραυματίστηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο...
- ''Καλώς ήρθατε στον παράδεισο!'' είπε o Άγιος Πέτρος πριν μπει, ''Έχουμε ένα πρόβλημα ... Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματός σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με σας ... Αλλά θα κάνουμε το εξής, θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.''
Ο άνδρας οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε, στην κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντραςβρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός γηπέδου γκολφ, κομψό και πράσινο. Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη και μπροστά πρώην συναδέλφους του κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες που είχαν ήδη πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους. Έτρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνιαόταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού...

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους απόστρατους



Μέσω του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προωθεί ευνοϊκές ρυθμίσεις

ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ απόστρατους αξιωματικούς κλείνει η κυβέρνηση, προωθώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως τόνισε... χθες στην Ολομέλεια του Σώματος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, δεν θα περικόπτεται πλέον η σύνταξη των απόστρατων που αυτοαπασχολούνται από το ποσό των 990 ευρώ και άνω, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά από τα 1.980 ευρώ. Επίσης μειώνεται κατά 6 χρόνια (από το 53ο στο 47ο) το όριο ηλικίας που αφορά την αναστολή καταβολής της σύνταξης των αυτοαπασχολούμενων στρατιωτικών συνταξιούχων. Επομένως οι απόστρατοι μπορούν να εργάζονται από τα 47 τους χωρίς να θίγεται η σύνταξή τους κάτω από τα 1.980 ευρώ.

Δώρο Πάσχα: Πόσο και ποιοί το δικαιούνται


Διευκρινίσεις για το δώρο Πάσχα, τους χρόνους που συνυπολογίζονται και μη, παρέχονται απο το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ.
Οπως αναφέρεται, δώρο Πάσχα δικαιούναι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα. Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Εκλογές, σε περίπτωση νέων μέτρων



Τον Ιούνιο θα κριθεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η τρόικα, στην επόμενη επίσκεψη της θα εκτιμήσει την πορεία εκτέλεσης βασικών στόχων της οικονομικής πολιτικής και τότε θα αποφασίσει αν επιβάλλεται η λήψη νέων μέτρων ή όχι.
Στην περίπτωση που θεωρήσει ότι κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να αναμένονται ισχυρές πολιτικές αναταράξεις.
Κι αυτό γατί ο πρωθυπουργός, όπως έχει ήδη διαμηνύσει, εκτιμά ότι πολύ δύσκολα θα περάσουν από τη Βουλή, όπερ σημαίνει ότι η κυβέρνηση του μπορεί και να πέσει.
Ήδη, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ του έχει ξεκαθαρισθεί ότι δεν θα του δοθεί συναίνεση σε μια τέτοια προοπτική (της λήψης μέτρων), ενώ ανάλογη θα είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει στη τρόικα και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την διάλυση της παρούσας Βουλής, με τη χώρα να οδηγείται στις κάλπες.
Αυτή είναι μια προοπτική που δεν τη θέλει ΕΕ, γι’ αυτό κι αναμένεται να τη λάβει σοβαρά υπόψη της, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.
 
 

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2013 Γ' ΕΣΣΟ



Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2013 Γ' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις 13 και 20 Μαΐου 2013, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2013 Γ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2015 (γεννημένοι το έτος 1994), που είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης (Σ.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, (Σ.Υ. Ηπείρου), Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, (Σ.Υ. Δυτικής Ελλάδας), Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών (Σ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας).

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1990 έως και 2015 (γεννημένοι το 1969 έως και το 1994), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2013 έως και 28 Φεβρουαρίου 2013.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1990 έως και 2015 (γεννημένοι το 1969 έως και το 1994), που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2013 έως και 30 Απριλίου 2013.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στην ιστοσελίδα της ΠΑ www.haf.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνσηet.diavgeia.gov.gr/f/ypetha/ada/Β4ΩΛ6-2ΓΔ.



ΠΗΓΗ

Πρόστιμο ένα εκατομμύριο ευρώ!




Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, που σε απόρροια του ελέγχου τον οποίο διεξήγαγε το ΣΔΟΕ για το σκάνδαλο του ελλείμματος, σε λίγες μέρες θα έρθει αντιμέτωπος με ένα βαρύτατο φορολογικό πρόστιμο, το οποίο και οριστικοποιήθηκε πολύ ψηλότερα από την αρχική εκτίμηση των οικονομικών υπηρεσιών, στις 950.000 ευρώ.
Το πρόστιμο αυτό αναμένεται να καταλογίσει άμεσα η ΔΟΥ Μυτιλήνης στο Σύλλογο και πιο συγκεκριμένα στους νόμιμους εκπροσώπους του της περιόδου 2006 - 2011, δηλαδή στις τρεις διαδοχικές τελευταίες διοικήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου. Λόγω του ύψους της φορολογικής υπόθεσης, αλλά και των πολύπλοκων νομικών ζητημάτων που συνδέονται με τον καταλογισμό της οφειλής και περιπλέκουν το θέμα ακόμη περισσότερο, είναι πολύ πιθανόν οι Δικηγόροι να αναζητήσουν βοήθεια συναδέλφων τους, σε εξειδικευμένα επί φορολογικών υποθέσεων γραφεία της Αθήνας. Προς το παρόν, πάντως, αυτό που εικάζεται, είναι πως θα χρειαστεί να πληρώσουν ή έστω να ρυθμίσουν το μισό της οφειλής ώστε να προσφύγουν διεκδικώντας να απαλλαγούν τουλάχιστον απ’ το φόρο και το πρόστιμο για τα υπεξαιρεμένα.

O KAIΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ..



Στους 30 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αυτό το Σαββατοκύριακο. Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα. Σε ποιες περιοχές της χώρας ο οβελίας πρέπει να ψηθεί νωρίς. Τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.
Καθώς πλησιάζουμε προς τις πολυαναμενόμενες γιορτινές μέρες του Πάσχα και ο κόσμος προετοιμάζεται για την έξοδο στην ύπαιθρο και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, το βασικό ερώτημα όπως κάθε χρόνο είναι ο καιρός.

Oπως προέβλεψες για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "μετά τη σταδιακή επάνοδο της άνοιξης αυτές τις μέρες της βουβής εβδομάδας, οι θερμοκρασίες αυξάνουν σιγά - σιγά. Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό μέχρι το τέλος της εβδομάδας και μάλιστα η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 27 με 28 βαθμούς κελσίου ενώ το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων θα φλερτάρει σοβαρά τους 30 βαθμούς κυρίως στις νοτιότερες και δυτικές περιοχές.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.



Την 25η Απριλίου 2013 διεξήχθησαν στο Πεδίο Βολής Κανδηλίου στο Μεγάλο Πεύκο, διακλαδικοί σκοπευτικοί αγώνες μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η τελευταία φάση της διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την...
ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Α. Μανιτάκης επανέλαβε ότι για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση θα υπάρξει μία πρόσληψη, διαδικασία που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις πρώτες απολύσεις.
Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση, που είναι και πιο κρίσιμη, καθώς οι μελέτες θα πρέπει να εφαρμοστούν και να σχεδιαστούν οι νέοι θεσμοί.

Παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση, συζητήθηκε και ο συντονισμός σε σχέση με το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο υπουργός, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν γίνει 4.000 αποχωρήσεις, αρκετές από τις οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ



Υπό τη σκιά της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την αναγγελία της υπαγωγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και σε αναμονή του πολυνομοσχεδίου της προσεχούς Πέμπτης, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του...
νομοσχεδίου για την τροποποίηση των συνταξιοδοτικών διατάξεων. Βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου, αποτελεί η προκαταβολή του 50% της μηνιαίας σύνταξης σε όσους δημόσιους υπαλλήλους αποχωρούν από το Δημόσιο, για όσους μήνες χρειαστούν μέχρι την οριστική της έκδοση. Οι υπάλληλοι με αναπηρία ή έχοντες τέκνα με αναπηρία, λαμβάνουν το 60% της σύνταξης ως μηνιαία προκαταβολή.


Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com