Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός στο Αιγαίο ...


ΒΙΝΤΕΟ--13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974,"ΑΤΤΙΛΑΣ 2"-ΕΝΑΣ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ...




Εικόνες: Εκτέλεση Αλμάτων Στατικού Ιμάντα στην Πάχη Μεγάρων από σπουδαστές της ΣΣΕ και ΣΣΑΣ!!!



Β.ΗΠΕΙΡΟΣ--Τέσσερα χρόνια σήμερα από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τελέστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του Εθνομάρτυρα ...



Ολα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ένα, μέχρι το 2017 !!!



Η κυβέρνηση κατόρθωσε να βάλει "απέναντι" και τους "θεσμικούς απόστρατους" λόγω ΣτΕ...



Πρόκειται για κατόρθωμα . Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα κατορθώσει να βάλει απέναντί της ακόμη και τις “θεσμικές ενώσεις αποστράτων” που παραδοσιακά ήταν “πιστές” σ΄ όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης!

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων κάνει σαφές στην κυβέρνηση ότι:

•Δεν δέχεται επ΄ ουδενί ούτε συζήτηση για νέο μισθολόγιο

•Απαιτεί εδώ και τώρα νομθετική ρύθμιση για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

•Διαφορετικά προαναγγέλουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όλη η ανακοίνωση:

1.-Κατά την συνάντηση που είχε το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών μαζί σας την 01-07-2014 μας βεβαιώσατε οτι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις Αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ και οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συναντιόμαστε εκ νέου για να μας γνωρίσετε τον τρόπο που θα εγένετο αυτό. Παρόμοιες διαβεβαιώσεις είχαμε και από πολλά Κυβερνητικά Στελέχη και βουλευτές.
2.-Εκτοτε έχουν παρέλθει σαράντα ημέρες , χωρίς να μας γνωσθεί οτιδήποτε. Αντ αυτού έχουμε πληροφορηθεί οτι με οδηγίες του ΥΠ.ΟΙΚ. εκπονείται νέο μισθολόγιο για τα Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α.
3.-Οι τρεις θεσμικές Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο των Αποστράτων Αξιωματικών των Ε.Δ. και των Σ.Α. (120.000 Μέλη ) διαφωνούν πλήρως με την ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου πριν την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στο επίπεδο της 31-07-2012, γιατί η όποια τέτοια ενέργεια στην ουσία θα ακυρώσει τις Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και θα δημιουργήσει πρόβλημα με τα αναδρομικά.
4.-Απαιτούμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή των Αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ και ειδικά της υπ.αριθ. 2192/2014 κατά το πρότυπο των Δικαστικών Λειτουργών . Μία τέτοια ρύθμιση θα επιβαρύνει τον προυπολογισμό του 2014 , για τους εν ενεργεία και αποστράτους , μόνο κατά 50 εκατ.Ε , δεδομένου οτι υπολείπονται ολίγοι μόνο μήνες , ενώ θα έχει δημοσιονομικό κόστος 140 εκατ.Ε τον χρόνο. 
5.-Η αίσθηση που επικρατεί στους Αποστράτους είναι οτι η Κυβέρνηση μας εμπαίζει καθησυχάζοντάς μας οτι θα αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις και από την άλλη πλευρά προωθεί νέο μισθολόγιο που θα επιφέρει περικοπές στα δικαιούμενα εκ των Αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ.
6.-Οι Απόστρατοι ευρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση μετά την εκ νέου περικοπή των συντάξεων , λόγω αύξησης της παρακράτησης του φόρου και της λαίλαπας φόρων που καλούνται να πληρώσουν και οι αντιδράσεις τους θα είναι ανάλογες , γιατί τώρα παλεύουν για την επιβίωσή τους.
7.-Σας καλούμε να προβείτε στην άμεση νομοθετική ρύθμιση , όπως αναφέρεται στην ανωτέρω παράγραφο 4 . Σε ενάντια περίπτωση σας καθιστούμε υπέυθυνο για τις έντονες αντιδράσεις των Αποστράτων , που πλέον θα έχουν πιο οργανωμένη μορφή. 

















onalert.gr

BINTEO--Συμμετοχή της Αεροπορίας Στρατού σε Αεροπορική Επίδειξη στη Καβάλα ...




ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ--Δείτε κάτι που δεν ξέρατε για την ελληνική γλώσσα ...



Τρομακτικό «φυτώριο» τζιχαντιστών τα Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια ...




[εικόνες]--Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Β.Κικίλιας ...



Stratfor: Οι γεωστρατηγικές φιλοδοξίες της Τουρκίας ...



Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com