Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Απίστευτη συνέντευξη Kissinger: «Αυτοί θα εμπλακούν σε πόλεμο πολύ σύντομα»



Ποιες οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έκανε ο Χένρι Κίσινγκερ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη;

Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Δύο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, "η μάχη των χρεογράφων" της Εθνικής το 1943, για να μην πέσει στα χέρια των Ναζί το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας και η μάχη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, στις 29/4/2013.



Η καθολική αντίσταση  των εργαζομένων της Εθνικής  Τράπεζας της Ελλάδος το 1943 απέτρεψε τους ναζί και την κατοχική κυβέρνηση  από το να καταχραστεί για λογαριασμό των κατακτητών το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.
Η απαίτηση αυτή εν είδει  τελεσιγράφου εστάλη από την κατοχική κυβέρνηση στη διοίκηση της τράπεζας.

7 καθημερινές τροφές ελιξήριο νεότητας!




1.Nτομάτες
Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες (δηλαδή τα μόρια ή τα ιόντα που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα), κάνει την ντομάτα να παίρνει τα εύσημα για την προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα.
2.Κατσαρό λάχανο

Αυτό το δημοφιλές φυλλώδες πράσινο λαχανικό είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Κ (ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι περιέχει περίπου 12 φορές την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης.

Παύλος Μελάς Δάφνινο στεφάνι στον ήρωα του Μακεδονικού αγώνα.






Μεγαλωμένος με τα ηθικά νάματα του πατριωτισμού, τον ασίγαστο πόθο για την ελευθερία των αλύτρωτων ελλήνων της Μακεδονίας, αλλά και τους καημούς και τα οράματα του ελληνισμού της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας για την εθνική του ακεραίωση, ο απαράμιλλος ηγέτης του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Μελάς, αποτύπωσε αδρά τον ηθικό του σφραγιδόλιθο στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας. Ανατράφηκε σε ένα περιβάλλον ηθικής έξαρσης, αυτοθυσίας  και ηρωϊσμού και με οικογενειακές καταβολές που οί ρίζες τους χάνονταν στην αχλύ του μύθου, μέσα στις προηγμένες πολιτισμικά οικογένειες της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ο αξεπέραστος Παύλος Μελάς, δεν θα μπορούσε παρά να ακούσει τη φωνή της ιστορικής του συνείδησης και να παλαίψει με την θυσιαστική του παρουσία, για να μην αλλοτριώσουν οι Βούλγαροι, τον τρόπο του «σκέπτεσθαι και του αισθάνεσθαι» που λέγεται ελληνισμός. Ο καταχωρισμένος ήδη στο χρυσούν αέτωμα των μαρτύρων του έθνους, με τον ανένδοτο πατριωτισμό του, το άκαμπτο στις αντιξοότητες και τις κακουχίες φρόνημά του, ενέπνευσε σε όλους τους έλληνες το όραμα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και πύργωσε με την πελώρια εθνική σκιά του, τον αγώνα των αλύτρωτων ελλήνων της Μακεδονίας, αντίπερα έστω και στην επίσημη εθνική στρατηγική αρχικά της ελληνικής πολιτείας, που πελαγοδρομούσε ανάμεσα σε αλυσιτελείς διπλωματικές ισορροπίες της εποχής. Ο ανυπέρβλητος ηρωϊσμός, η θυσιαστική προσφορά στο έθνος και ο ηθικά ευγενής πατριωτισμός του Παύλου Μελά, έσπασαν το φράγμα της αντικειμενικής πραγματικότητας και πέρασαν στην διάσταση του μύθου. 

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο...................

                                                         Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας).
Την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης).
Από πλευράς κυβέρνησης, κατατέθηκαν αρκετές διορθωτικές ρυθμίσεις και αναδιατυπώσεις.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής.Οι Γιάννης Στουρνάρας, Αντώνης Μανιτάκης και Γιάννης Βρούτσης στην επιτροπή

Την Μ.Δευτέρα η καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ.




Την Μ.Δευτέρα, 29 Απριλίου, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου στους συνταξιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν την επομένη ημέρα, 30 Απριλίου.

Οι τριγμοί στην κυβέρνηση φέρνουν αναχηματισμό μετά το Πάσχα.

                                              

Το ένα ρηγμά μετά το άλλο παρουσιάζεται στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός να βρίσκεται προ των πυλών! Μάλιστα το πιθανότερο είναι τα υπουργεία να αλλάξουν χέρια ακριβώς μετά το Πάσχα!

Στάση πληρωμών απ’ όλους σε όλους…!




* Κούφια λόγια οι πρωθυπουργικοί -και χθες- ισχυρισμοί περί «επανεκκίνησης» της οικονομίας
* Περαιτέρω μείωση κατά 3,5% σημείωσε τον Μάρτιο η δανειοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες

Ποιοί θα γλιτώσουν από το χαράτσι της ΔΕΗ......................

               
Κατ' αρχήν θετικός δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας, απέναντι σε προτάσεις της συμπολίτευσης για τη ρύθμιση οφειλών και το τέλος ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει την δυνατότητα επέκτασης και στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της διάταξης για τις οφειλές προς το Δημόσιο - ανέφερε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετικές προτάσεις του Γ. Ντόλιου (ΠΑΣΟΚ) και της Α. Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ).

«Η υλική υποδομή υπάρχει - και γι' αυτό το εξετάζουμε κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό» ανέφερε ο κος Στουρνάρας. Απαντώντας δε, σε πρόταση της κας Ξυροτήρη, να συμπεριλάβει η απαλλαγή από το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ και τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (εκτός από τους ανέργους), ο κος Στουρνάρας δεσμεύθηκε να εξετάσει την πρόταση τις προσεχείς εβδομάδες, με γνώμονα «το όριο της φτώχειας κατά Eurostat». 

Σ-ΚΟΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!



Γράφει η Μαρία Τουφεξή

Έλληνες επιχειρηματίες έχουν μεταφέρει εδώ και πολλά χρόνια τις επιχειρήσεις τους στα Σκόπια.Αυτό είναι πλέον γνωστό σε όλους μας.Αγοράζουν την ΠΓΔΜ θα γίνουν νεοέλληνες κι αυτοί;
Πύρ γυνή και θάλασσα έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες.Κυπριακό,Σκοπιανό,Αιγαίο και Νεοέλληνες!Κι αν οι πρόγονοι βρήκαν λύση ή απέφευγαν το πρόβλημα κάθε φορά,οι απόγονοι τους ούτε λύση μπόρεσαν να βρούν αλλά ούτε και να αποφύγουν τα προβλήματα.και δυστυχώς ότι δεν λύνεις το βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου!

Φόρο-καταιγίδα με το Ενιαίο Τέλος για τα ακίνητα.




Το ενιαίο Τέλος Ακινήτων που αντικατέστησε το ΕΕΤΗΔΕ θα καταβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2014.

Και όμως… : Το υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε στον Αχμέτ Νταβούτογλου.



Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Εξωτερικών και δεν τολμά καν να αντιπαρατεθεί στον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις άρνησης των συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισιών μετά από σχετική ερώτηση Τούρκου βουλευτή.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941... ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...



Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 27 Απριλίου 1941, η Αθήνα ξυπνούσε τρομαγμένη. Όλη τη νύχτα την ανατάραζαν υπόκωφοι κρότοι από εκρήξεις αποθηκών πυρομαχικών, που –για να μην πέσουν στα χέρια των Γερμανών– καίγονταν στα προάστια της Αθήνας και του Πειραιά. Από νωρίς το πρωί, γερμανικά αεροπορικά σμήνη πετούσαν επιδεικτικά σε χαμηλό ύψος πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα και τις γειτονικές περιοχές.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το πολυνομοσχέδιο και την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης.



«Σε μια νέα διαδικασία εξευτελισμού και υποβάθμισης του κοινοβουλίου και του δημοκρατικού διαλόγου, η κυβέρνηση φέρνει σε ένα μόνο άρθρο, για τυπική και μόνο επικύρωση από τη βουλή, τα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα εδώ και εβδομάδες. Για τους υποστηρικτές του μνημονίου, το κοινοβούλιο, οι βουλευτές, η αντιπολίτευση δεν έχουν καμία αξία απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Το ίδιο και ο ελληνικός λαός, που παρακολουθεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να υποστηρίζουν τώρα τα νέα μνημονιακά μέτρα με την ίδια θέρμη που όλο το προηγούμενο διάστημα τα διέψευδαν.

Αυτή είναι η λίστα με τους 229 επίορκους δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν.



Τη μαύρη λίστα με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους παρέδωσε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Πρόκειται για 229 υπαλλήλους οι οποίοι διώκονται ποινικά για βαριά κακουργήματα.

Ειδικότερα, κάποιοι διώκονται ακόμη και για ασέλγεια σε ανήλικα και δεν έχουν υποστεί την παραμικρή πειθαρχική δίωξη. Μάλιστα, ιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός ότι όλοι συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό Δημόσιο ενώ αναμένεται να καθίσουν στα εδώλια των Κακουργιοδικείων της χώρας.

Τη λίστα δημοσίευσε η εφημερίδα "Παραπολιτικά" και περιλαμβάνει τους φορείς όπου εργαζάζονται και το ποινικό αδίκημα που έχουν διαπράξει.
newsit.

Επισημοποιήθηκε με χειροκροτήματα η συνεργασία του Νίκου Νικολόπουλου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες



Δεκτός με ενθουσιασμό έγινε ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, όταν ανέβηκε να χαιρετήσει εκ μέρους των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών τις εργασίες του συνεδρίου των ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερα μάλιστα στο σημείο που... έκανε λόγο για το δικό του «mea culpa» καταχειροκροτήθηκε:«Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς έχετε να μου καταλογίσετε ότι έχω ψηφίσει το Μνημόνιο 2. Δεν τρέφω αυταπάτες, αλλά ούτε και ήρθα εδώ να σας μιλήσω, αποποιούμενος τις ευθύνες μου. Γι’ αυτό και με παρρησία, χωρίς περιστροφές, σας ζητάω μία μεγάλη συγγνώμη. Την ίδια συγγνώμη που ζήτησα από τους φίλους, τους ψηφοφόρους και τους συμπολίτες μου στην Αχαΐα, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησα λίγες μέρες μετά την παραίτησή μου από την θέση του υφυπουργού Εργασίας...»
staratalogia.gr

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΑΣ.

Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι;..............................




Σε Κομοτηνή και Ξάνθη βρέθηκε για μια ακόμα φορά ο Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Ρόμπερτ Σάντερς. Η επίσκεψη του αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕπου διαδήλωσαν στην Κομοτηνή, ανάρτησαν πανό στον χώρο σεμιναρίου που οργανώθηκε από το Αμερικανικό Προξενείο από κοινού με τον Δήμο Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο και εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση:

H αστυνομία φοβάται... για τους ισλαμιστές που κυκλοφορούν στην Αθήνα. .



Μια νέα υπόθεση Βοστώνης φοβάται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει εντείνει τις παρακολουθήσεις ισλαμιστών που μένουν κυρίως στην Αθήνα και θεωρούνται ακραίων απόψεων.

Η πρόσφατη αιματηρή επίθεση στην αμερικανική μεγαλούπολη, η αποκάλυψη από την καναδική αστυνομία δικτύου της Αλ Κάιντα, που ήθελε να τοποθετήσει βόμβες σε τρένα, αλλά και οι συλλήψεις ακραίων ισλαμιστών, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία, χτύπησαν εκ νέου καμπανάκι στις ελληνικές αρχές. 


Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.




ΠΕΡΙΠΟΥ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ,ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΤΕ,ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ...ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ  ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΑΝΕΥ
ΟΥΣΙΑΣ.

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.



Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τις αρχές του 1950 και κατόπιν είναι το δημογραφικό πρόβλημα. Και ενώ όλοι οι δείκτες είναι αρνητικοί, δηλαδή έχουμε μειώσεις γεννήσεων και γήρανση του συνολικού πληθυσμού δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αντιστροφή του κλίματος που έχει διαμορφωθεί.

ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΕΛΙΟΥ.......................




-Γεια σας,μια παραγγελία....
-Πείτε μου...
-Θέλω ένα γύρο άψητο με πίτα καμμένη και άψητες πατάτες....
-Μα αυτό δε γίνεται....
-Και χθες πώς το' κανες ρε 
μαλ@κα?


- Συγγνώμη, να διακόψω;
- Έλα πες...
- Τίποτα, να διακόψω ήθελα



Πελάτης: -Θα ήθελα 3 κουτιά προφυλακτικά...

Φαρμακοποιός: -Θέλετε και σακούλα;

Πελάτης: -Οχι μωρέ εντάξει...ψιλοβλέπεται!

Ελευθεροτεκτονισμός.




Ο Ελευθεροτεκτονισμός (γνωστός και ως Μασονία ή Τεκτονισμός) είναι ένα παγκόσμιο σύστημα αδελφοτήτων, που ξεκίνησε κατά τα τέλη του 16ου / αρχές του 17ου αιώνα και αριθμεί γύρω στα 5 εκατομμύρια μέλη. Οι επιμέρους αδελφότητες, των οποίων η σχέση και μεταξύ τους σύνδεση κυμαίνεται, έχουν ως κοινά στοιχεία κάποιες εθιμοτυπικές διαδικασίες (όπως τη χρήση ιεραρχίας και συγκεκριμένα σύμβολα) και την αναγκαιότητα κάθε μέλος να πιστεύει σε κάποια ανώτερη δύναμη ή Θεό.

Ποιές είναι οι ετήσιες απολαβές του δημιουργού του Facebook;



Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μάρκ Ζούκεμπεργκ έλαβε συνολική αποζημίωση 1,99 εκατομμύριαδολάρια για 2012, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που εξέδωσε η ιστοσελίδα.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού (περίπου 1,22 εκατ.) καταβλήθηκαν σε πληρωμή υπηρεσιών, όπως ταξίδια με ιδιωτικό αεροπλάνο για προσωπικούς λόγους. Τα χρήματα αυτά είναι υποχρεωμένο να καταβάλει το Facebοok για την ασφάλεια του ιδρυτή του.

ΠΕΘΑΜΕΝΗ Ή ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ?



Ναι, η Ελλάς δεν είναι ποτέ πεθαμένη, είναι αιωνίως προδομένη. Το είχα συνειδητοποιήσει από τα χρόνια της Κατοχής, όταν άκουγα κι έλεγα (χωρίς να το εννοώ) το άκρως διδακτικό: «Βαριά θαμμένη, προδο­μένη από δειλούς προδότες γιους σου». Είναι ν’ απορεί κανείς πώς ο τόπος αυτός κι ο κόσμος που τον κατοικεί κατορθώνουν να επιβιώ­νουν με τόση παραγωγή προδοτών

Από την Πρέβεζα ο πρώτος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ!!!


Ο υποσμηναγός Χαρίλαος Νίκου, που κατάγεται από το Ριζοβούνι Πρέβεζας, έλαβε το δίπλωμα του "1ου καλύτερου Πολεμιστή" του ΝΑΤΟ έπειτα από σκληρά γυμνάσια, που διήρκεσαν έναν μήνα στην Ισπανία, μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Σάλος από το δημοσίευμα της «Welt» για τις γερμανικές αποζημιώσεις.



Ρεκόρ σχολίων από αναγνώστες της ηλεκτρονικής έκδοσης της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας “Die Welt” , ιδιοκτησίας του ομίλου που εκδίδει τη λαϊκή “Bild”, κατέγραψε άρθρο που αναφέρεται στην πιθανότητα η Γερμανία να πρέπει να καταβάλει στην Ελλάδα το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο. Η γερμανική εφημερίδα στο άρθρο που συνοδεύεται με φωτογραφία ναζί αξιωματικών στην κατεχόμενη Αθήνα, με λεζάντα «οι Ναζί στο λίκνο της Δημοκρατίας» αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την καταβολή του κατοχικού δανείου αλλά και της κατηγορηματικής άρνησης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Πάνε για υφυπουργό Εθνικής Άμυνας τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.



Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος προορίζεται για τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας ,στον επόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται μετά το Πάσχα! Η πληροφορία διακινείται από πηγή του Μαξίμου και φαίνεται ότι πρόκειται για ένα σενάριο που εξυπηρετεί την κυβέρνηση -την ΝΔ ακριβέστερα- από πολλές απόψεις:

•ο Μιχαήλ Κωσταράκος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης με την “σταθερή του στάση” στα επίπονα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά των στρατιωτικών. Το οικονομικό επιτελείο δείχνει να έχει πολύ “καλή επαφή” με τον Αρχηγό και θα ήθελε να τον έχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως ΥΦΕΘΑ. 

Δήλωση Θ.Δρίτσα για τις αλλαγές του ΚΥΣΕΑ στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.




Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για την σημερινή (25/4/2013) ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Νέα Δομή Δυνάμεων 

«Η σημερινή ενημέρωση προς τους βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εκτενής και ενδιαφέρουσα. Διήρκησε μάλιστα μαζί με τις παρεμβάσεις όλων σχεδόν των συμμετεχόντων περίπου επτά (7) ώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αξιολογήσει τις εξαγγελίες με πληρότητα όταν θα παραλάβουμε και γραπτό κείμενο, κάτι το οποίο ζητήσαμε ήδη από τον κ. Υπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Προς το παρόν επισημαίνουμε ότι 

Επίλεκτοι στρατιώτες με… κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες.




Περίεργα πράγματα!!!
Σκληροί στρατιώτες, με κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες είναι ποτέ δυνατόν; Μη σπεύσετε να πείτε βιαστικά «όχι» γιατί τότε θα…χάσετε! Ευτυχώς όχι στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά στις Αμερικανικές. Και μάλιστα για «καλό σκοπό», καθώς αποτελούσε μέρος της καμπάνιας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, πριν από λίγη ώρα, στις εγκαταστάσεις της φημισμένης 10ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Μάχης (10th Combat Air Brigade/10 CAB) του Αμερικανικού Στρατού στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενοχλήσεως, που μάλλον είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στον Αμερικανικό Στρατό παρά τις εξαιρετικά αυστηρές ποινές.

EYXEΣ.


"Ξηλώνουν" Μετοχικά Ταμεία, ΛΑΕΔ, ΑΟΟΑ! Αλλαγή "ταυτότητας" για όλους πλην Ενώσεων Αποστράτων.



Θέλουν να αλλάξουν νομικό καθεστώς στα Μετοχικά Ταμεία και να πάψουν να είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όχι όμως και οι Ενώσεις Αποστράτων τις οποίες περιέργως εξαιρούν! 
Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτουμε, όλα τα Μετοχικά Ταμεία έχουν μπει στο “στόχαστρο” για αλλαγή “ταυτότητας” και όχι μόνο. Δείτε την “λίστα” στην οποία περιλαμβάνονται οΑΟΟΑ αλλά και η ΛΑΕΔ!


ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Α. ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α. ΘΡΑΚΗ.




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εξόδου των δυνάμεων του ΡΚΚ από το τουρκικό έδαφος προς το β Ιράκ, στα πλαίσια της διαδικασίας επίλυσης της χρόνιας διαμάχης τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών, όπως έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, αλλά και από τοπικούς παράγοντες, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων από τις νοτιοανατολικές επαρχίες όπου βρίσκονταν για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους αντάρτες προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, δηλαδή προς τις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου απέναντι από τα ελληνικά νησιά καθώς και προς 
τα ελληνοτουρκικά σύνορα της Α Θράκης.

Στη «Lesvoshop A.E.», πρόστιμο 200.000 ευρώ για το συσκευαστήριο.



Πρόστιμο 200.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η «Lesvoshop A.E.», θυγατρική τής ΑΕΝΑΛ, για το συσκευαστήριο που δε λειτούργησε ποτέ.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία όταν προμηθεύτηκε τα μηχανήματα του συσκευαστηρίου, δεν είχε πληρώσει το Φ.Π.Α. που αναλογεί σε αυτά. Είναι μια διευκόλυνση που κάνει το κράτος προς τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού. Αρκεί βέβαια η επένδυση να ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία.

Το συσκευαστήριο της «Lesvoshop A.E.» δε λειτούργησε ποτέ, μέχρι σήμερα που η εταιρεία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση. Έτσι η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει το Φ.Π.Α. που δεν είχε πληρώσει όταν αγόρασε τα μηχανήματα, στο τριπλάσιο του συνολικού του ύψους. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που θα βαρύνει την εταιρεία, ανέρχεται στις 200.000 ευρώ περίπου.
Έλεγχοι διαρκείας..

NEA ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ V-PRC



Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,5% μονάδεςEthnos.grEthnos.gr 


Ποσοστό 29,5% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, καταγράφοντας προβάδισμα 2,5 μονάδων έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC, στην οποία διαφαίνεται επίσης η απογοήτευση των πολιτών από τα κυβερνητικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γκάλοπ της VPRC, για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο,» τα ποσοστά για τα κόμματα διαμορφώνονται ως εξής:


Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com