Τρίτη 23 Απριλίου 2013

EΞΗ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.




ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ. - Ο ίδιος. - Αγκαθούρα από την Kleftobank. - Αριθμό ταυτότητας και πατρώνυμο, παρακαλώ;
- Για ποιον λόγο; - Γιατί σκοπεύω να σας κάνω μήνυση, κυρία Αγκαθούρα. Για παρενόχληση. - Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας δώσω τα στοιχεία μου. - Δεν είμαι υποχρεωμένος τότε να σας απαντήσω. (κλείσιμο)
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - Ο κ. Παπαδόπουλος; - Εξαρτάται. - Τι εννοείται «εξαρτάται»; - Από το ποιος τον ζητεί. - Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου; - Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί; - Αγκαθούρα. Από την Kleftobank. - Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος. - Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο; - Αμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω; - Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή; - Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ; ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: Στα χέρια της τρόικα έπεσε οριστικά η Eurobank - Δεν βρήκαν το 10%



Κρατικοποιείται ή για την ακρίβεια "τροικανοποιείτται" τελικά η τράπεζα Eurobank μετά την αδυναμία του ΔΣ της τράπεζας να βρει το 10% του ποσού που απαιταίτο για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Έτσι, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα καλύψει το 100% της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank, λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης από ιδιώτες μετόχους της ελάχιστης συμμετοχής του 10% επί των κεφαλαιακών της αναγκών.
Πλέον όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα. Θα καταφέρει να γλιτώσει την αρπάγη της τρόικας ή θα καταλήξει και αυτή στο ΤΧΣ για να ξεπουληθεί μετά από την Γερμανία, γύρευε σε ποια συμφέροντα;
Στο εξής η τράπεζα περνάει υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ., δηλαδή της τρόικας και ζητούμενο είναι αν θα ισχύσουν οι διαβεβαιώσεις περί "ασφάλειας των καταθέσεων".

Όλες οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μετά τα 36 Προεδρικά Διατάγματα - Ποιές σχολές καταργούνται και τι αλλάζει


Το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) υλοποιείται από το υπουργείο Παιδείας με 36 Προεδρικά Διατάγματα. Από αυτά, 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ. 

Σύμφωνα με τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, καταργούνται τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (Ν. 3794/2009) καταργείται και το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος εντάσσονται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο (παραμένει η ίδια).

Επίσης, καταργείται το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας (Π.Δ. 92/2003) και τα περιουσιακά του στοιχεία περιέρχονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ οι καθηγητές του μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας συγχωνεύεται με το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με έδρα την Αθήνα.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ?



ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΩΝ) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ.

ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΑΥΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ... ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΑΦΕΝΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 20% ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.


Η Πειραιώς δεν θα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις με ανασφάλιστους εργαζομένους



Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε Ψήφισμα να μην χρηματοδοτεί η Τράπεζα Πειραιώς οποιαδήποτε επιχείρηση ή μονάδα λειτουργεί χρησιμοποιώντας αδήλωτους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία και τις αντίστοιχες διεθνείς συνθήκες. Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι τα φαινόμενα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα για τον πολιτισμό μας και το υγιές μοντέλο ανάπτυξης το οποίο επιδιώκουμε ως χώρα, γι αυτό οφείλουμε όλοι να τα εξαλείψουμε.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:
Η συνεδρίαση της σημερινής, ιδιαίτερα σημαντικής Γενικής Συνέλευσης (της ιστορικότερης ίσως στην πορεία της Τράπεζας Πειραιώς), θα πρέπει να επισφραγιστεί με τη σύντομη διακήρυξη των βασικών αρχών που θα διέπουν τη συναλλακτική της δραστηριότητα και θα αποτελούν το Κοινωνικό της Συμβόλαιο και τον Καταστατικό της Χάρτη.

Η Τράπεζα Πειραιώς διακρίθηκε στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, όχι μόνο επειδή διαχειρίστηκε σωστά τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά και επειδή είναι από τους πρώτους Οργανισμούς που υιοθέτησε και πιστά τήρησε τις αρχές του Οικονομικού Συμφώνου του ΟΗΕ για την υπεράσπιση, μεταξύ των άλλων, της εργασίας και του εργαζόμενου. Στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, απασχολώντας περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους.

Από το ξεκίνημά της και σταθερά μέχρι σήμερα έχει αποκηρύξει, σε θεσμικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο κάθε μορφή παράνομης εργασίας, έχοντας δείξει έμπρακτα ότι ο σεβασμός στην εργασία είναι το πρώτο δείγμα πολιτισμού, ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιούς και μακρόπνοης ανάπτυξης. Η διεθνής αναγνώριση για την θετική της πορεία αποτελεί την επιβράβευση για τη διαχρονική προσήλωσή της στις ανθρώπινες αξίες και ιδίως στην εργασία, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες.

Άγχος πανελληνίων εξετάσεων: συμβουλές προς τους γονείς



Το άγχος και η ψυχολογική φόρτιση που συνοδεύει τις πανελλαδικές εξετάσεις, μια διαδικασία που αξιολογεί την μόρφωση του παιδιού μετά από 12 χρόνια συνεχούς μάθησης και κρίνει την συνέχιση του στην ανωτάτη εκπαίδευση, μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες στην ψυχική κατάσταση των μαθητών και των γονέων, προκαλώντας ακόμα και οικογενειακές εντάσεις και συγκρούσεις. 

Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το σταυροδρόμι όπου τα όνειρα της εφηβικής ζωής εκπληρώνονται, η είσοδος στο πανεπιστήμιο είναι η απαρχή για την κατάκτηση της αυτονομίας για τον έφηβο. Για τους γονείς, η επιτυχία στις εξετάσεις είναι μια αυτό-επιβεβαίωση ότι μεγάλωσαν σωστά το παιδί τους, μια ανακούφιση και αποφόρτιση για μελλοντικά άγχη. Όμως είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν πως οι επερχόμενες εξετάσεις δεν είναι εξετάσεις ζωής, απλά κρίνουν τις προσωπικές επιδόσεις του παιδιού σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

Βρέθηκε νεκρός ο 26χρονος φοιτητής Γιώργος Πολίτης





Με τον πιο τραγικό τρόπο πήρε την απάντηση για την τύχη του γιού της, η μητέρα του Γιώργου Πολίτη 26 χρόνων.
Ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εντοπίστηκε νεκρός από σπηλαιολόγους κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Υμηττό, σε σπήλαιο βάθους 27 μέτρων.
Δίπλα του βρέθηκαν το πορτοφόλι του με τα προσωπικά του έγγραφα και τα κλειδιά του.
Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου του.
Ο φοιτητής είχε χαθεί στις 3 Μαρτίου από το σπίτι του στη Γλυφάδα, απογοητευμένος για την επαγγελματική του αποκατάσταση.
Πηγή: anikolouli

H ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ.



Αγαπητοί επισκέπτες,

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) υπήρξε προσωπικό όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Σχολής. Τον Ιούνιο του 1828 ανακοίνωσε τη σύσταση της Σχολής και μάλιστα ο ίδιος ονόμασε τους πέντε (5) πρώτους μαθητές «Ευέλπιδες».

Η μακρόχρονη Ιστορία της Σχολής είναι συνυφασμένη με αυτήν του Ελληνικού Έθνους των νεότερων χρόνων μιας και αποτελεί το φυτώριο από το οποίο ξεπηδούν προσωπικότητες, οι οποίες διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στα πεπραγμένα της Πατρίδος μας.

Η Σχολή σε όλους τους αγώνες του Έθνους δηλώνει παρούσα συμμετέχοντας ενεργά, αφού αποτελεί τη δεξαμενή των στελεχών τα οποία αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα «Ιερά και τα Ιδανικά της Φυλής».

Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο συνεισφοράς της Σχολής στην υπηρεσία του Έθνους το 1926 της απονέμει Πολεμική Σημαία και στη συνέχεια παρασημοφορεί αυτή με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως το 1931, τον Πολεμικό Σταυρό Α΄ Τάξεως το 1943, τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας το 1946 και τέλος τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρα το 1978.

Η κύρια αποστολή της Σχολής είναι να παρέχει στρατιωτικούς επιστήμονες και ηγέτες στο Στρατό Ξηράς, μέσω της στρατιωτικής ζωής και της πολύπλευρης στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Η είσοδος στη Σχολή επιτυγχάνεται με υψηλή βαθμολογία στις εισιτήριες πανελλήνιες εξετάσεις και η φοίτηση διαρκεί τέσσερα χρόνια. Κάθε έτος χωρίζεται σε δύο εξάμηνα. Το χειμερινό εξάμηνο ξεκινά τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο, ενώ το εαρινό ξεκινά τον Μάρτιο και τελειώνει τον Αύγουστο. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική εκπαίδευση, τόσο θεωρητική όσο και πρακτική.

Στης ανάγκης τα χειρουργεία!



Βλάβη σε μηχάνημα που… νοικιάστηκε από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να εγχειρισθεί χρόνιο περιστατικό 17χρονου πάσχοντος από αιμαγγείωμα, είχε πραγματικά τραγικά αποτελέσματα. Ο 17χρονος έμεινε παράλυτος κι ένας Θεός ξέρει αν, πώς, πότε και με ποια διαδικασία θα επανέλθει πλήρως η υγεία του. Οι γονείς του νεαρού ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό γεγονός, ενώ απευθύνονται ήδη σε γιατρούς της Αθήνας στην προσπάθειά τους να κάνουν καλά το παιδί τους.
Ο νεαρός Γρηγόρης Παπαγιάννης εισήχθη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης αιμαγγειώματος, η οποία είχε προγραμματιστεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο μετά από επιληπτική κρίση. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του τότε, διαπιστώθηκε το αιμαγγείωμα, αποφασίστηκε η επέμβαση και προσδιορίστηκε το πότε αυτή θα γίνει.
Από την Παρασκευή
Ο 17χρονος μπήκε στο χειρουργείο στις 7:30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής και βγήκε από αυτό λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, χωρίς η εγχείρηση να έχει ολοκληρωθεί. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής-πλοηγός του χειρουργού σταμάτησε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
Σημειώνεται ότι το μηχάνημα νοικιάστηκε από το Νοσοκομείο για τη συγκεκριμένη επέμβαση από ιδιωτική εταιρεία (κατά το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελούντα χρέη διοικητή του ιδρύματος, Χρήστο Θεοδώρου, το μηχάνημα παραχωρήθηκε δωρεάν από ιδιωτική εταιρεία της Αθήνας προκειμένου να γίνει η επέμβαση), καθώς ανάλογες επεμβάσεις με τραύμα σε τέτοιο βάθος δε γίνονται καθημερινά στη Μυτιλήνη. Αμέσως μετά το χειρουργείο, ο ασθενής οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Όταν διαπιστώθηκε και ανακοινώθηκε ότι ο νεαρός παρέλυσε από τη μια του πλευρά, οι γονείς του 17χρονου έπαθαν σοκ. Ο πατέρας του, Γιάννης Παπαγιάννης, μιλώντας χθες στο «Ε» είπε: «Μου κόπηκαν τα γόνατα μόλις το άκουσα. Πώς να πιστέψω ότι το παιδί μου, δυο μέτρα παλικάρι, έμεινε παράλυτο από την αριστερή του πλευρά;»
Η επόμενη ημέρα βρήκε τους γονείς να ψάχνουν κέντρο αποκατάστασης της βλάβης, καθώς όπως τους είπε ο χειρουργός Ευρυβιάδης Βαϊραμίδης, πρέπει να προηγηθεί δεύτερη επέμβαση, καθώς η πρώτη δεν ολοκληρώθηκε.
Και χωρίς μαγνητικό τομογράφο!
Κάποια στιγμή, οι γονείς του άτυχου παιδιού εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν γνώμες κι άλλων γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας. Προκειμένου όμως να γίνει αυτό, έπρεπε να συγκεντρωθούν κάποια ιατρικά στοιχεία που θα αποτύπωναν την κατάσταση του ασθενούς, μεταξύ αυτών και η μαγνητική τομογραφία. Μαγνητικός τομογράφος όμως δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και οι ανάγκες καλύπτονται μέσω συμβεβλημένων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Για να πληρωθεί, ωστόσο, η εξέταση από τον ΕΟΠΥΥ και να μην πληρωθεί από τον εργάτη πατέρα του παιδιού, ο ασθενής έπρεπε… να πάρει εξιτήριο. «Μας είπαν ότι χρειαζόταν εξιτήριο. Πώς όμως να πάρει εξιτήριο, αφού το παιδί βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγιάννης. Τελικά το θέμα διευθετήθηκε με παρέμβαση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Χρήστου Θεοδώρου.
emprosnet.

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ TAXIS TΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ.



Μια νέα πραγματικότητα εξυπηρέτησης βιώνουν εδώ και μερικές εβδομάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι επισκέπτονται τις 23 εφορίες στις οποίες έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα taxis. Οι ουρές έχουν αρχίσει να μειώνονται σημαντικά, το ίδιο και ο εκνευρισμός, ενώ έχουν εκλείψει και οι τριτοκοσμικές εικόνες στις εφορίες που συγχωνεύθηκαν όπου κάθε πρώην εφορία είχε μέσα στην νέα εφορία που προέκυψε από τη συγχώνευση το δικό της γκισέ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από το 2012 ξεκίνησε το πρόγραμμα συγχώνευσης των εφοριών. Από τις περίπου 300 θα παραμείνουν στο τέλος 120. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό το γιγάντιο έργο χρειαζόταν νέα ηλεκτρονική υποδομή καθώς με το προηγούμενο σύστημα κάθε εφορία είχε το δικό της ηλεκτρονικό αρχείο με τους φορολογούμενούς της και το δικό της κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (server). Όταν ξεκίνησαν οι συγχωνεύσεις προέκυψε ένα χάος. Συγχώνευση δεν υπήρχε τεχνικά η δυνατότητα να γίνει, αλλά μόνο «συγκόλληση» των εφοριών. Τι σήμαινε αυτό στην πράξη; Σε κάθε τμήμα της νέας εφορίας τοποθετήθηκε ένας υπάλληλος που εξυπηρετούσε τους φορολογούμενους της πρώην εφορίας που συγχωνεύθηκε. Παράδειγμα: η ΔΟΥ Κορίνθου απορρόφησε πέντε εφορίες (Νεμέας, Κιάτου, Δερβενίου, Ξυλοκάστρου). Μέχρι να εγκατασταθεί το νέο taxis σε κάθε τμήμα της εφορίας έβρισκες χειρόγραφες τεμπέλες με το όνομα κάθε πρώην εφορίας. Ο φορολογούμενος που τις επισκεπτόταν θα έπρεπε να αναζητήσει το δικό του υπάλληλο. Δημιουργήθηκε χάος με την εξυπηρέτηση, με το αρχείο, με το ταμείο (κάθε εφορία είχε το δικό της), με την έκδοση βεβαιώσεων και σχεδόν όλες οι λειτουργίες ήταν προβληματικές. Στη συγκεκριμένη εφορία, όπως και σε 23 άλλες (π.χ. Γλυφάδας, Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Δ’ Αθηνών) έγινε διασύνδεση με το νέο σύστημα taxis.

Τι σημαίνει αυτό; 

Τσουρέκι για το βιβλίο Γκίνες - Τρόφιμα για τους απόρους της Μυτιλήνης



Ένα  «φίδι» από τσουρέκια, μήκους σχεδόν 70 μέτρων ξετυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εμπορική οδό Ερμού από το «Μπας Φανάρ» μέχρι το «Πηγαδάκι». Από νωρίς μέλη των προσκοπικών Συστημάτων της Μυτιλήνης έστησαν και έστρωσαν τα σχολικά θρανία που μεταφέρθηκαν από το παρθεναγωγείο. Ακολούθησε η τοποθέτηση των τσουρεκιών μήκους 70 εκατοστών και βάρους περίπου 1,2 κιλών το ένα, ώστε να σχηματισθεί το «τσουρέκι γίγας» που μετρήθηκε και αξιολογήθηκε ως το μεγαλύτερο πασχαλινό τσουρέκι του κόσμου. Διεκδικώντας ως τέτοιο μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ, το «βιβλίο Γκίνες».
Στόχος των μελών όμως της Προσκοπικής Κίνησης στη Μυτιλήνη ήταν μέσα από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο «μεγάλο πασχαλιάτικο παιχνίδι» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα «Ζαχαροπλαστεία Πανταζή» και το «Δήμο Λέσβου», να πάρουν τα μισά από τα τσουρέκια, που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου για τις ανάγκες σίτισης των απόρων συμπολιτών μας.
Της προσπάθειας στην οδό Ερμού ακολούθησε μια άλλη προσπάθεια.  Κάνοντας πράξη την προσκοπική υπόσχεση που ορίζει «να βοηθάμε ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση» και με στόχο το φετινό Πάσχα να είναι «Καλό Πάσχα για όλους» Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές στάθηκαν έξω από τα σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» στο κέντρο της Μυτιλήνης. Και για λίγες ώρες δεχόταν τρόφιμα από πολίτες. Την ίδια ώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Προσκόπων στο Μακρύ Γιαλό τα τρόφιμα που συγκεντρώνονταν τοποθετούνταν κατά είδος από βαθμοφόρους, μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και γονείς.
Στις 5 το απόγευμα τόσο τα τσουρέκια όσο και πολλές δεκάδες κιλά τρόφιμα, παραδόθηκαν στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη για την σίτιση των απόρων συμπολιτών μας. Ενώ παιδικές τροφές και τσουρέκια παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της οργάνωσης «HELP – βοήθεια για το παιδί και τον άνθρωπο»  Παναγιώτη Τσουκαρέλλη για τη σίτιση απόρων παιδιών.
lesvosnews.net

Κατάσχεση οικίας για οφειλή 2.790€ από τη Δ.Ο.Υ Κηφισιάς




Οι ιστορίες καθημερινής τρέλας δυστυχώς φαίνεται να είναι ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει μάστιγα, δίχως ίχνος υπερβολής, μεσούσης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που βιώνουν σχεδόν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, ακόμα και στο «πλούσιο» ,όπως θέλουν μερικοί να υποστηρίζουν, προάστιο της Κηφισιάς.
Έτσι λοιπόν, μόνο ως ιστορία καθημερινής τρέλας μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός οτι η Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, μέσω επίσημου έγγραφου που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή σε φορολογούμενο συμπολίτη μας (ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι άπορος έχοντας μάλιστα και σχετικό πιστοποιητικό από τον Δήμο Κηφισιάς) στις 4/4/2013, βγάζει «στο σφυρί» εντός των επομένων ημερών το διαμέρισμα του 1ου οροφου, συνολικού εμβαδού 93 τ.μ., στο οποίο διαμένει, για την αστρονομικη (φυσικά και είναι ειρωνικός ο χαρακτηρισμός) οφειλή των 2790.87€, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι από το έγγραφο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας…
Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. παρέμειναν ανένδοτοι στην αρχική τους θέση, λέγοντας ότι δε μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα κι ότι οι νομικές διαδικασίες έχουν κινηθεί…
Τα σχόλια δικά σας !!!
katasxesh Κατάσχεση οικίας για οφειλή 2.790€ από τη Δ.Ο.Υ Κηφισιάς
troktiko.

Πως σχολίασε η Κανέλλη την παραίτηση της Παπαρήγα





Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη.
«Τι άλλαξε με το νέο γραμματέα;», ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης στην πρωϊνή εκπομπή του τη Λιάνα Κανέλλη. «Βάρδια», απάντησε με νόημα η βουλευτής του ΚΚΕ και συνέχισε λέγοντας «το ΚΚΕ είναι πλεούμενο, κάθε γραμματέας δεν είναι ιπτάμενος Ολλανδός, είναι πλοίο όχι φάντασμα, αλλά πραγματικό και μάλιστα παντός καιρού».
Η κυρία Κανέλλη αναφέρθηκε και στις «εορτολογίες – νεκρολογίες» που διαβάζει για την Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας πως είναι γραμμένες «από αυτούς που τόσα χρόνια βουτούσαν την πένα στη χολή κι έγραφαν για την Παπαρήγα και τώρα λένε ότι θα τους λείψει». Μάλιστα σχολίασε πως η κυρία Παπαρήγα δεν θα λείψει σε κανέναν από όσους τη φώναζαν κάποτε «ερυθρά αρσακειάδα» αφού παραμένει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

ΣΤΟ Ε9 ΤΟΥ 2013 ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚTΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.



Να δηλωθούν όλα τα ακίνητα και τα αγροτεμάχια εντός και εκτός σχεδίου στο δήλωση Ε9 του 2013 συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, κατά τη σημερινή σύσκεψή τους με αντικείμενο τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος από τη ΝΔ, Ανδρέας Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου οι κρατικές υπηρεσίες θα έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για την πλειονότητα των ακινήτων στη χώρα μας, ακόμα και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Συμφωνήθηκε  ότι τα έσοδα από το φόρο κατά το 2014 θα πρέπει να φθάνουν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα συζητήθηκε  ο τρόπος φορολόγησης των αγροτεμαχίων.
Στη φάση αυτή, δεν συζητείται καμία εξαίρεση. Αφού καταγραφεί η ακίνητη περιουσία, θα κριθεί αν θα υπάρχει αφορολόγητο ή όχι.

ΣΟΚ: Απήγαγαν και βίασαν 16χρονο στην Πάτρα



Δύο αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Αχαϊας, μετά από καταγγελία για βιασμό ομοεθνή τους. Η καταγγελία έγινε στο Κέντρο Υγείας, όπου μεταφέρθηκε το θύμα.
Σύμφωνα με όσα κατείγγειλε, οι δύο ομοεθενείς του τον είχαν βιάσει κατ' εξακολούθηση, με την απειλή βίας, ενώ έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, οι δύο αλλοδαποί απήγαγαν τον νεαρό και αφού τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, τον βίασαν.
Ο νεαρός από το Μπαγκλαντές υπέδειξε στους αστυνομικούς ως δράστες της επίθεσης που δέχτηκε, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 24 και 25 ετών. Αστυνομικοί του τμήματος Κ. Αχαϊας κινήθηκαν άμεσα και τα ξημερώματα εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. To θύμα τους παραμένει στο νοσοκομείο και προσπαθεί να συνέλθει ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης...


.newsbomb.gr/

ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr θύμα απαγωγής έπεσε πριν λίγες ώρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.

Το άκουσμα της είδησης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, και ο Πατριάρχης κ. Ιώαννης, ο οποίος είναι κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές της χώρας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ ο διάκονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο σκοτώθηκε.
Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στην Romfea.gr, μας ενημέρωσαν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών κ. Ιωάννη.

Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.
Νεότερη ενημέρωση:
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς έρευνας για να εντοπιστούν οι απαχθέντες.
Επίσης να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επικοινώνησε άμεσα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, όπου του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Νέο μισθολόγιο: Τι ειπώθηκε στην πρώτη σύσκεψη και η "κόκκινη γραμμή" του γραμματέα του ΥΕΘΑ


Του ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Ξεκίνησε λοιπόν η πολυδιαφημισμένη συζήτηση  για το νέο μισθολόγιο των απαξιωμένων και φτωχοποιημένων πλέον  εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι προτάσεις της επιτροπής πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Οι απορίες είναι πολλές για το αν η επιτροπή αυτή είναι έτοιμη να παλέψει για ένα δίκαιο για τα στελέχη και τους απόστρατους μισθολόγιο ,
 αφού με την πρώτη  συγκέντρωση τέθηκε θέμα κόκκινων γραμμών απο τον ειδικό γαμματέα του ΥΠΕΘΑ  Α. Οικονόμου ως προς τις ήδη υπογεγραμμένες στα μνημόνια  μειώσεις  165 εκ. ευρώ και 88 εκ. ευρώ  για τους εν αποστρατεία και εν ενεργεία αντίστοιχα για το 2014. 

Απάντηση σε δημοσίευμα που "επιτίθεται" στους στρατιωτικούς"


Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ VIII Μ/Π ΓΙΑ ΤΑ 1ΟΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ



· Αξκοί, Υπξκοί, Οπλίτες και Πολιτικό Προσωπικό της VIII Μ/Π Μεραρχίας Πεζικού –ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ-.

· H Σημερινή ημέρα, αποτελεί λαμπρή γιορτή για τη Μεραρχία, με έντονο συμβολισμό και βαρύνουσα σημασία. Γιορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα της. Τα 100 χρόνια από την συγκρότησή της. Η μακρά πορεία της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Νεότερη Ιστορία της Ελλάδος και κατέχει ιδιαίτερη θέση στη συνείδηση και την καρδιά του λαού της Ηπείρου.


· Τιμούμε σήμερα με αυτή τη σεμνή τελετή, αυτούς που έγραψαν λαμπρές σελίδες ιστορίας και δόξας και η σκέψη μας, με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, στρέφεται στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες των πεδίων των μαχών. Κλείνουμε με σεβασμό το γόνυ σε εκείνους τους πολυάριθμους μαχητές της Μεραρχίας που κράτησαν ψηλά τα λάβαρα των εθνικών ιδανικών και θυσιάστηκαν στους αγώνες, για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

· Από την πρώτη κιόλας ημέρα της συγκροτήσεως της Μεραρχίας, μέχρι και σήμερα, όλοι ανεξαιρέτως οι διατελέσαντες Δκτές τόσο αυτής όσο και όλων των Μονάδων της, μαζί με όλο το προσωπικό τους εργάσθηκαν ημέρα και νύχτα με αντίξοες και σκληρές πολλές φορές συνθήκες, μη φειδώμενοι κόπων και προσπαθειών υπερβάλλοντες εαυτόν και προσφέροντας ακόμη και την ζωή τους, για να κρατήσουν ψηλά την Ελληνική σημαία και το λάβαρο της Μεραρχίας.

ΟΙ "KOKKINEΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.




Η συζήτηση για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει αναλάβει να διαμορφώσει το νέο μισθολόγιο συμμετέχουν τέσσερις εκπρόσωποι αποστράτων οι οποίοι έχουν μεταφέρει τη θέση των Ενώσεων ,σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε μείωση. “Ούτε ένα ευρώ”, λένε ότι είναι η “κόκκινη γραμμή” που έχουν θέσει.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσουν από τις συνεδριάσεις της επιτροπής.

Με δεδομένο ότι ο επικεφαλής της επιτροπής Ειδικός Γραμματέας Α.Οικονόμου εμφανίζεται ανυποχώρητος σε οποιαδήποτε “υποχώρηση” απ΄ όσα τα μνημόνια προβλέπουν η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη.

Πρώτη καμπάνα για χρέη τής ΑΕΝΑΛ



Τα χρέη τής ΑΕΝΑΛ κυνηγούν, και θα συνεχίσουν να κυνηγούν για πολλά χρόνια ακόμα, τα πρώην μέλη τού Δ.Σ. της Εταιρείας. Χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάζονταν ο Παύλος Βογιατζής και ο Ευστράτιος Μουφλουζέλης, ο πρώτος ως πρόεδρος της Εταιρείας και ο δεύτερος ως αντιπρόεδρος, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ το διάστημα από 1ης Ιουνίου 2009 ως 31ης Φεβρουαρίου 2011.
Λόγω της βουλευτικής ασυλίας, ο κ. Βογιατζής δε δικάστηκε. Ο δικηγόρος του, Θέμης Κεφάλας, ζήτησε ο φάκελος να παραπεμφθεί στη Βουλή, όπως γίνεται για όλους τους βουλευτές. Αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Ο κ. Μουφλουζέλης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και έξι μηνών, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πάντως ότι η ποινή είναι ιδιαίτερα αυστηρή και θεωρούν ότι ο κ. Μουφλουζέλλης θα αθωωθεί στο εφετείο.
Ο κ. Μουφλουζέλλης ήταν νομαρχιακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Βογιατζή στο πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Λέσβου. Αναδείχθηκε μέλος τού Δ.Σ. τής ΑΕΝΑΛ όταν ο κ. Βογιατζής αποφάσισε να αναλάβει τη διοίκηση της Εταιρείας, μετά την αποδοχή της παραίτησης από τη θέση του προέδρου τού επίσης νομαρχιακού συμβούλου της παράταξης Γιώργου Διακορώνα. Θυμίζουμε πως εκείνη την περίοδο σχεδόν κανένας δεν ήθελε να γίνει μέλος στο Δ.Σ. της Εταιρείας.
Είναι η πρώτη φορά που μέλος τού Δ.Σ. τής ΑΕΝΑΛ καταδικάζεται για τις υποχρεώσεις της Εταιρείας προς το ΙΚΑ. Η απόφαση αυτή, ακόμη κι αν ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό, δείχνει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους διοικούντες τής ΑΕΝΑΛ. Αν ευσταθεί η παραπάνω εκτίμηση, είναι βέβαιο πως και σε επόμενες δίκες θα δούμε εξίσου αυστηρές ή και αυστηρότερες ποινές.
emprosnet
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com