Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ράιχενμπαχ: «Οι Γερμανοι εργάτες διαδηλώνουν και παίρνουν αυξήσεις»


Έκπληκτος που οι Έλληνες δεν διαδηλώνουν

Ο επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Horst Reichenbach, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν διαδηλώνουν κατά της λιτότητας. Περιέγραψε την αντίδραση των Ελλήνων ως «πολύ μετριοπαθή», προφανώς βλέποντας μόνο χίλιους διαδηλωτές έξω από την Βουλή την Κυριακή.
Κατά τη διάρκεια μιας άτυπης συνάντησης με δημοσιογράφους ο Reichenbach φέρεται να είπε ότι «τα συνδικάτα διαδηλώνουν στην Γερμανία και παίρνουν 6% αυξήσεις στους μισθούς, ενώ οι αντιδράσεις των Ελλήνων είναι απόλυτα μετριοπαθείς έστω κι αν το εισόδημά τους μειώθηκε κατά 50%.»
(“the unions in Germany protest and get a 6% pay rise, therefore Greeks’ reactions are absolute moderate even though their income decreased at 50%.”)
Αυτό που περιέγραφε ο Reichenbach ήταν η απεργία που κύρηξαν οι 132.000 υπάλληλοι της Deutsche Post – του (κρατικού) φορέα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών της Γερμανίας, με την στήριξη του Verdi, του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων στην χώρα
Η απεργία κράτησε από την Τετάρτη εως το πρωί της Παρασκευής και έληξε με νίκη των εργαζομένων μετά από μια 20ωρη μαραθώνια συνάντηση με τους αξιωματούχους.
Η απεργία άφησε εκατομμύρια απο επιστολές και δέματα να μην μπορούν να παραδοθούν και οι εργαζόμενοι πέτυχαν μισθολογική αύξηση 6%, που μεταφράζεται σε τουλάχιστον € 140 περισσότερα κάθε μήνα.
Μόνο στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δεν παραδόθηκαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο γράμματα και πακέτα,ενώ στο κεντρικό κρατίδιο της Έσσης, τουλάχιστον 600.000 δεν παραδόθηκαν. Παρόμοια νούμερα έδιναν και τα υπόλοιπα κρατίδια της Γερμανίας.
Περιττό να πούμε ότι δεν υπήρξε καν σκέψη για πολιτική επιστράτευση των απεργών, σε στυλ Σαμαρά, προτιμήθηκε η 20ωρη σύσκεψη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com