Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Die Welt: Οι “Ελληνες γιατροί δεν εγχειρίζουν πλέον, τα παιδιά δεν εμβολιάζονται.


Εκτενές άρθρο αφιερώνει η εφημερίδα DIE WELT για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Εν συνεχεία παρουσιάζει δηλώσεις του Χρήστου Τζιοβανόπουλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αθήνα με την οργάνωση «Solidarity for all», ένα δίκτυο με δράση σε όλη τη χώρα που αποτελεί μία πρωτοβουλία για αυτοβοήθεια, διότι το κράτος δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί τη μέριμνα των ανθρώπων.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περίπου 250 τέτοιες οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση, νομική βοήθεια ή ακόμα και είδη διατροφής και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται. «Το 31% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχιας», υποστηρίζει ο κ.Τζιοβανόπουλος και αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά ανεργίας δηλώνει ότι «Βρισκόμαστε στο όριο μιας ανθρωπιστικής κρίσης».
Εν συνεχεία αναφορά γίνεται στον Θεόδωρο Ζντούκο, ο οποίος είναι γιατρός και συμμετέχει σε μία τέτοια πρωτοβουλία εργαζόμενος σε κέντρο υγείας της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί μαζί με τους συναδέλφους του παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε ανθρώπους που δεν έχουν πλέον καμία ασφαλιστική κάλυψη και δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος μιας ιατρικής επίσκεψης.
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com