Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Επιβεβαιώνει την... αναβολή του ανασχηματισμού ο Κουβέλης..............


Τις πληροφορίες που ήθελαν τον Αντώνη Σαμαρά να μεταθέτει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του για το διάστημα μετά το συνέδριο της ΝΔ στα τέλη Ιουνίου, επιβεβαιώνει τώρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. 



Μιλώντας χθες στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του, ο κ.Κουβέλης, άφησε να εννοηθεί ότι πλέον οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένονται στις αρχές Ιουλίου. Για το θέμα αυτό άλλωστε, φέρεται να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των τριών κομμάτων, σε ανώτατο επίπεδο, και το όλο ‘χρονοδιάγραμμα’ να έχει συμφωνηθεί. Όσον αφορά στη ΔΗΜΑΡ, ειδικά, και παρότι το θέμα δεν ετέθη χθες, αλλά παραπέμφθηκε στο μέλλον –ένεκα της αναβολής- τα σενάρια περί σκέψεων του Φώτη Κουβέλη να τοποθετήσει πολιτικά στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις, έχουν αρχίσει ήδη να συζητιούνται. Βέβαιον, δε, θεωρείται ότι η ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσει και περισσότερες θέσεις στο σχήμα. 

Χθες πάντως, μεγάλη συζήτηση έγινε και επί της πρόσφατης απομάκρυνσης του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Η "γκρίνια" γύρω από το θέμα υπήρξε σχεδόν καθολική, με στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου να σημειώνουν ότι η αντικατάστασή του από τον κ.Αμπατζόγλου διαταράσει τις ισορροπίες στην κυβέρνηση. Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι εντοπίζουν επιχείρηση κομματικοποίησης του κράτους από στελέχη της ΝΔ, περιγράφοντας τον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ ως «παιδί του κομματικού σωλήνα». Αποφασίστηκε μάλιστα, στο εξής, στελέχη της ΔΗΜΑΡ να αναδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές από πλευράς της κυβέρνησης, όπου τις εντοπίζουν.

Όσον αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο υπουργών της ΔΗΜΑΡ Αντώνη Ρουπακιώτη και Αντώνη Μανιτάκη και απασχόλησε την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα, εθίγη από πολλές πλευρές με κάπως ...αυτοκριτική διάθεση, αν και τελικά επικράτησε η άποψη ότι βρέθηκε η καλύτερη δυνατή συμβιβαστική λύση, με την παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη από τις Βρυξέλλες. 

Σημειώθηκε πάντως ότι το όλο θέμα έκανε κακό στην εικόνα του κόμματος, ειδικά τη στιγμή που ο πρόεδρός του βρισκόταν στις Βρυξέλλες και πραγματοποιούσε σημαντικές συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, και οι οποίες αντί να του δώσουν «πόντους», επισκιάστηκαν από την εσωτερική (σε χώρα και κόμμα) σύγκρουση. Εκτενής ενημέρωση υπήρξε ακριβώς και για αυτές τις επαφές του Φώτη Κουβέλη στις Βρυξέλλες, ενώ κατά τα λοιπά συζητήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com