Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Alpha Bank: Εξασφαλισμένη από τους ιδιώτες η αύξηση μ/κ κατά τουλάχιστον 10%.



Η τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έγινε «η πρώτη ελληνική τράπεζα η οποία έχει λάβει δεσμεύσεις καλύψεως από τον ιδιωτικό τομέα για την ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή του (10%) στην πλήρως εγγυημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου», όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός της Δημ.Μαντζούνης.


Στο σχετικό δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται:
Πλήρως εγγυημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους Ευρώ 457 εκατ. από τον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως Ευρώ 4.571 εκατ. με Δείκτη Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων να διαμορφώνεται στο 13,7% 1,94 Νέες κοινές μετοχές προς Ευρώ 0,44 ανά μετοχή για κάθε μία 1 παλαιά κοινή μετοχή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank αποφάσισε τους όρους της Αυξήσεως του Μετοχικού της Κεφαλαίου έως το ποσό των Ευρώ 550 εκατ. («Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου») σύμφωνα με το ανακοινωθέν Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως Ευρώ 4.571 εκατ.
Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα αποτελείται από εγγυημένη έκδοση νέων κοινών μετοχών μετά μεταβιβάσιμου δικαιώματος προτιμήσεως αρχικά υπέρ των κατόχων κοινών μετοχών ύψους Ευρώ 457 εκατ. («Έκδοση Δικαιωμάτων»), καθώς και από ιδιωτική τοποθέτηση Ευρώ 93 εκατ. σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές άνευ δικαιωμάτων προτιμήσεως («Ιδιωτική Τοποθέτηση»).
Το εναπομείναν μέρος του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενισχύσεως συνολικού ποσού Ευρώ 4.571 εκατ. θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος («ΤΧΣ») διά απευθείας
εγγραφής. Η τιμή διαθέσεως για όλες τις νέες κοινές μετοχές που θα εκδοθούν κατά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με προσφορά δικαιωμάτων, την ιδιωτική τοποθέτηση και τη διάθεση στο ΤΧΣ ορίζεται σε Ευρώ 0,44 ανά μετοχή.
Για κάθε νέα κοινή μετοχή, την οποία αποκτούν οι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα, θα λάβουν, έναν παραστατικό τίτλο δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών («Warrant»), πλήρως διαπραγματεύσιμο, ο οποίος δίδει το δικαίωμα ανακτήσεως των μετοχών για τις οποίες έχει εγγραφεί το ΤΧΣ εξαμηνιαίως, για τα επόμενα 4,5 έτη, στην τιμή διαθέσεως πλέον ενός ετήσιου περιθωρίου. Η έκδοση είναι πλήρως εγγυημένη από κοινοπραξία διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αυξήσεως Μετοχικού Κεφαλαίου, ο Πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Σ. Κωστόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Π.
Μαντζούνης δήλωσαν:
“Το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως που έχει ανακοινωθεί καθώς και η εξαγορά της Εμπορικής αποτελούν ορόσημα στην ιστορία μας. Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου
υποστηρίζεται από τους Μετόχους μας και από έναν σημαντικό αριθμό υψηλής ποιότητας επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Alpha Bank με την ισχυρή κεφαλαιακή της
βάση, την θέση της στην αγορά καθώς και το αφοσιωμένο Προσωπικό της, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Πελάτες της και να συνεισφέρει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.”
Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, Πρόεδρος
“Η Alpha Bank σήμερα είναι η πρώτη Ελληνική Τράπεζα η οποία έχει λάβει δεσμεύσεις καλύψεως από τον ιδιωτικό τομέα για την ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή του (10%) στην
πλήρως εγγυημένη Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου κατά Ευρώ 457 εκατ. Η Τράπεζα προσφέρει διαχρονικά ποιοτικές υπηρεσίες στην πελατεία της και επιδιώκει τη δημιουργία
υπεραξίας για τους μετόχους της, που θα επωφεληθούν από την κεφαλαιακή της θέση, το υψηλό επίπεδο προβλέψεων, καθώς και από τις συνέργειες που απορρέουν από τη συγχώνευση με την Εμπορική Τράπεζα.”
Δημήτριος Π. Μαντζούνης, Διευθύνων Σύμβουλος
yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com