Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τσίπρας, Δένδιας, το ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ αρθρογραφούν μαζί εναντίον της Χρυσής Αυγής!!!!!!!!!!!!!!!!


Κοινό μέτωπο εναντίον της ρατσιστικής βίας και ειδικότερα της Χρυσής Αυγής διαμορφώνουν όλα τα πολιτικά κόμματα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Αστυνομική ανασκόπηση» της ΕΛ.ΑΣ, καθώς... ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης και εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, καταδικάζουν τα φυλετικά εγκλήματα μίσους.





Τσίπρας: Η ρατσιστική βία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στην Ελλάδα

Στο άρθρο του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου «τροφοδοτείται από τις συνθήκες ανομίας, κοινωνικής εγκατάλειψης και ερημοποίησης» που δημιουργούν η οικονομική κρίση, οι μνημονιακές πολιτικές και η απαξίωση του πολιτικού συστήματος», ενώ υποστηρίζει πως η ρατσιστική βία στην Ελλάδα έχει λάβει «διαστάσεις επιδημίας». Τέλος, υποστηρίζει πως χρειάζεται η ενότητα της Αριστεράς με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού φάσματος, προκειμένου να δημιουργηθεί μια «ασπίδα» εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Δένδιας; Όνειδος να φοράνε τον μανδύα του «πατριώτη» οι εθνικοσοσιαλιστές

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, επισημαίνει πως «τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές στην πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας οδήγησαν στην εμφάνιση σποραδικών αλλά υπαρκτών ρατσιστικών φαινομένων», ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην περίοδο της Κατοχής και τις συλλήψεις τον Εβραίων και υπογραμμίζει ότι αποτελεί «όνειδος για την ιστορική μας μνήμη το γεγονός ότι οι πατριδοκάπηλοι που ενστερνίζονται την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, έχουν το θράσος να ενδύονται τον μανδύα του ''πατριώτη''».

Πανούσης: Υπάρχουν «κοινότητες» που ανέχονται και υποθάλπουν εγκληματικές πρακτικές

Την καταδίκη του για τα περιστατικά της ρατσιστικής βίας εξέφρασε και ο καθηγητής Εγκληματολογίας και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, ο οποίος τόνισε πως «ο γκετοποιημένος ρατσισμός, οι περιθωριοποιημένες ανισότητες και οι υπόγειες ζωές παράγουν αντί-αξίες που επηρεάζουν την κοινωνική αποδιοργάνωση και ανομία. Υπάρχουν ''κοινότητες'' που όχι μόνο ανέχονται, αλλά υποθάλπουν παράνομες αντικοινωνικές ή εγκληματικές πρακτικές».

ΠΑΣΟΚ: Να μην έχουμε καμία επαφή με τους φασίστες

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε «τα συνταγματικά κόμμα της Βουλής να αυτοδεσμευθούν ότι σε καμία διαδικασία νομοθετικής λειτουργία δεν θα στοιχίζεται καμία δημοκρατική κοινοβουλευτική ομάδα με τη Χρυσή Αυγή. Να μην συνυπογραφεί καμία πρόταση νόμου να μην αθροιστεί σε καμία ψηφοφορία ή ψήφος ενός δημοκράτη με ένα φασίστα».

ΑΝΕΛ: Να εξεταστεί εκ νέου η μεταναστευτική πολιτική

Ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Πάνου Καμμένου, Βασίλης Τρίκας, σημειώνει πως πρέπει να επανεξεταστεί από την Πολιτεία η μεταναστευτική πολιτική της χώρας, ενώ επεσήμανε πως «το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ είναι ενάντιο σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας».

ΚΚΕ: Για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας φταίει η συγκυβέρνηση

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σημειώνει πως η τρικομματική κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και τονίζει πως «ο εθνικισμός η ξενοφοβία και ο φασισμός αποσκοπούν στη διαίρεση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων ώστε να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι των προβλημάτων τους».

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com