Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ....




Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το δημοσκοπικό ντέρμπι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στα αξιοσημείωτα η συνεχιζόμενη πτώση του ΠΑΣΟΚ, άνοδος του ΚΚΕ και τα λεγόμενα «άλλα κόμματα» συγκεντρώνουν συνολικά 8,5%.

Περίπου ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μισή μονάδα διαφορά έναντι της ΝΔ. Συγκριμένα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 27.5% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 11,5%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, ΔΗΜΑΡ 5,5%

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με διαφορά 10 μονάδων έναντι του Α. Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει άνοδο τεσσάρων μονάδων συγκριτικά με το Βαρόμετρο Απριλίου, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός υφίσταται απώλεια μίας μονάδας.



Διαφορετική εικόνα δίνει ωστόσο η παράσταση νίκης, με τη ΝΔ να επικρατεί για δεύτερο διαδοχικό μήνα (και τρίτο συνολικά το 2013), διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμά της σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες, σε 45% έναντι 41%, από 45% έναντι 43% που ήταν τον μήνα Απρίλιο.



Η πλειοψηφία των πολιτών (60%) δηλώνει πως «μάλλον δεν χρειάζεται» η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 37%. Παράλληλα, συρρικνώνεται η «ψαλίδα» μεταξύ των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της, και αυτών που πιστεύουν πως θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com