Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Φορολογούν τα χωράφια και οδηγούν σε τροφική εξάρτηση την χώρα!!!Νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια

Με βάση την έκταση των αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ισχύσει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

Επίσης εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Ο στόχος ωστόσο είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.

Στόχος της επιτροπής, που συνεδρίασε χθες και θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, είναι η τελική πρότασή της να έχει διαμορφωθεί ως το τέλος Μαΐου προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτή η πρόσθετη φορολόγηση των αγροτών για την χώρα; Η κυβέρνηση θέλει να προβάλει και ελπίζει πως με τον τρόπο αυτό θα αυξήσει τα έσοδά της. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που κατορθώνουν οι "κυβερνώντες" είναι να αυξήσουν το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, δηλαδή στην πραγματικότητα καθιστούν περισσότερο μη ανταγωνιστικά (για εξαγωγή) τα προϊόντα των Ελλήνων αγροτών και στην περίπτωση που οι αγρότες θελήσουν να επωμισθούν οι ίδιοι το αυξημένο κόστος, θα μειώσουν το εισόδημά τους. Όμως στην περίπτωση που το κόστος περάσει στους καταναλωτές (κυρίως στους εγχώριους), δηλαδή σε όλους εμάς, τότε θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομία των νοικοκυριών, θα δημιουργηθούν νέα μεγαλύτερα οικονομικά ανοίγματα προς το δημόσιο και τους τεράστιους φόρους που συνεχώς προσθέτει στους πολίτες.
Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι πως στην πραγματικότητα θα μειωθεί η αγροτική παραγωγή, με αποτέλεσμα να καταστούμε κράτος εξαρτώμενο στην τροφή...!!! Και όταν ένα κράτος δεν μπορεί να θρέψει τους κατοίκους του, τότε αυτό το κράτος καθίσταται αυτόματα απολύτως υποτελές σε οποιονδήποτε του προσφέρει οποιαδήποτε (ακόμη και ελάχιστη) ποσότητα τροφίμων...! Προφανώςόλοι μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει αυτό...

Αλήθεια, μπορεί το οικονομικό επιτελείο -της φερόμενης ή υποτιθέμενης σημερινής κυβέρνησης- να κατανοήσει τα αποτελέσματα της επιβάρυνσης στο κόστος της αγροτικής παραγωγής; Προφανώς όχι. Ή, επιδιώκουν την τροφική αδυναμία άρα και εξάρτηση της χώρας από τρίτους. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια ενδιάμεση "μετάφραση" της συγκεκριμένης στοχευμένης οικονομικής κυβερνητικής πίεσης προς τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας.
Σε αυτό το σημείο, εύλογα τοποθετείται μία σειρά από λογικότατα ερωτήματα:
  • Υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι ή αποθηκευμένες ικανές ποσότητες τροφίμων προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένα φαινόμενο μη δυνατότητας εισαγωγής τροφίμων; 
  • Έχει εξασφαλίσει η υποτιθέμενη κυβέρνηση της χώρας τροφική επάρκεια σε περίπτωση που υπάρξουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα ή στην περίπτωση που υπάρξει ένα "απρόσμενο" ή "τυχαίο" γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω την εθνική οικονομία;
  • Είναι ή δεν είναι ένα από τα πρώτιστα καθήκοντα, των εκάστοτε κυβερνώντων, η εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων τροφίμων για τους κατοίκους της χώρας;
  • Αποτελεί ιερή τους υποχρέωση να μην δημιουργήσουν συνθήκες κατοχής στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα, να εργαστούν προς την κατεύθυνση εξασφάλισης απρόσκοπτης λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής;
  • Μπορεί, άραγε, έστω και ένας από τους κυβερνώντες ή εκείνους που στηρίζουν τις πολιτικο-οικονομικές αποφάσεις, να βάλει την υπογραφή του και να φέρει προσωπικά την ευθύνη -με οποιαδήποτε νομική ή οικονομική συνέπεια για τον ίδιο- για την περίπτωση που η χώρα περιέλθει σε αδυναμία ικανοποίησης των τροφικών αναγκών της;
Είναι πασιφανές πως όσοι κυβέρνησαν ή κυβερνούν αυτή την χώρα, αντιμετωπίζουν ως αριθμούς τους ανθρώπους, βλέπουν μόνο νούμερα (τα οποία στις πλείστες όσες των περιπτώσεων τους τα εμφανίζουν οι "δανειστές") και έχουν ρίξει το βάρος των ενεργειών τους στην "επιδιόρθωση" των αριθμών και όχι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Κατά το παρελθόν υπήρξε κάκιστη οικονομική δημοσιονομική διαχείριση από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Σήμερα συντελείται κάκιστη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθίζεται σε ένα θανατηφόρο τέλμα με ταυτόχρονη απώλεια οποιασδήποτε επαναφοράς της. Και η φορολόγηση της αγροτικής γης είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συντελούνται από την σημερινή τροϊκανή συγκυβέρνηση. Είναι ένα έγκλημα που ανοίγει τις πύλες την απόλυτης εξαθλίωσης για τους πολίτες και της απόλυτης εξάρτησης της χώρας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και ένα έγκλημα που ανοίγει και την πόρτα του κελιού για όσους έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε αυτό.
borders

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr