Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οριστικό κλείσιμο του Σκαραμαγκά στο κυβερνητικό τραπέζι;




Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή εξετάζει το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι συνομιλίες που έκανε η Κυβέρνηση με τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ι. Σάφα, προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία των Ναυπηγείων, κατέληξαν σε αδιέξοδο.


Οι απαιτήσεις της ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων αξιολογήθηκαν από την Κυβέρνηση ως ανεδαφικές και επιζήμιες για το Δημόσιο, αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό, που είναι και ο μοναδικός πελάτης των Ναυπηγείων.

Η οριστική  απόφαση για το μέλλον των Ναυπηγείων,  θα ληφθεί σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ίσως και τη επόμενη βδομάδα.

Πάντως, ο ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε  ερώτηση του Ευρωβουλευτού  Ν. Χουντή, προτείνει,  το οριστικό κλείσιμο και την εκκαθάριση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος Επίτροπος επιχειρηματολογεί , ότι «η παύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων θα επέτρεπε σε άλλους δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποκτήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, και, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση τους».

Υπενθυμίζουμε, ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλει πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ναυπηγήσει 4 νέων και τον εκσυγχρονισμό 3 παλαιότερων υποβρυχίων,  για το Πολεμικό Ναυτικό. Η σχετική σύμβαση προέβλεπε τέλος του 2006 να έχει ολοκληρωθεί η παραγγελία. Βρισκόμαστε στον Μάιο του 2013 και έχει παραδοθεί στο Π.Ν. μόνο το «προβληματικό» υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.  

borders

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com