Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

"Εισβολή" δεκάδων τουρκικών σκαφών στην περιοχή της Ζουράφας - Φωτό & video...

Συστηματική παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων μας σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την Ακτοφυλακή ή το Πολεμικό Ναυτικό, από τουρκικά περιπολικά σκάφη της Ακτοφυλακής και του Ναυτικού τα οποια συνοδεύουν αλιευτικά στην περιοχή της Ζουράφας.
Τα τουρκικά πλοία φτάνουν μέχρι λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον βράχο που καθορίζει την ελληνική κυριαρχία στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει έστω και στο ελάχιστο την Άγκυρα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών να αισθάνονται στο έλεος των τουρκικών "τσαμπουκάδων".
Όπως αποδεικνύει και η φωτό που λήφθηκε σήμερα από την οθόνη ραντάρ ελληνικού αλιτευτικού σκάφους, τα τουρκικά πλοία φτάνoynν σε απόσταση μόις μισού μιλίου από την Ζουράφα, δημιουργώντας τετελεσμένα σε ότι αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις. Προσέξτε την πυκνότητα των τουρκικών ιχνών εντός των 6 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων που καθορίζονται από το σταυρόνημα επάνω δεξιά.
Τα ελληνικά αλιευτικά απροστάτευτα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή αφού τα τουρκικά συνεχώς σκρινάρουν τα σκάφη μας και απάντηση από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει.
Η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης σε περιοχή που πιθανολογείται παρουσία μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου,άλλωστε η ονομασία "λαδόξερα" οφείλεται στηνελαιώδη ουσία που αναβλύζει συχνά πέριξ της βραχονησίδας.
Όμως εκτός από την πιθανή παρουσία κοιτασμάτων υδρογοναθράκων η Ζουράφα έχει πολύ μεγάλη σημασία ακόμα ένα λόγο:
Η κυριαρχία μας επί της βραχονησίδας επεκτείνει σημαντικά την ζώνη ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας δηλαδή τα χωρικά ύδατα και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Ιδού και ένα βίντεο από παλαιότερο επεισόδιο στην περιοχή.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr