Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Φροντίζουν να παραμείνουν ανέλεγκτες 65 Λίστες Λαγκάρντ» ...





Σε δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών για «65 ανέλεγκτες Λίστες Λαγκάρντ».
«Η σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών και της Κατερίνας Κατή για 65 ανέλεγκτα cd, με τραπεζικές καταθέσεις και εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ και 100.000 ευρώ αντιστοίχως ετησίως, για τα έτη 2000 έως 2012, που, ενώ διαβιβάστηκαν με παραγγελία του τότε Οικονομικού Εισαγγελέως Γρ. Πεπόνη τον Ιούνιο του 2012, αραχνιάζουν στα συρτάρια του ΣΔΟΕ εδώ και ενάμισι χρόνο, υπογραμμίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα είναι πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη:
Παραμονές Χριστουγέννων, τροπολογίες-δώρα σε επίορκους, που εξασφαλίζουν την αντισυνταγματική αναστολή ποινικών διώξεων και δικών. Και, την ίδια στιγμή, ροκάνισμα του χρόνου με στόχο την πολυπόθητη παραγραφή φορολογικών και οικονομικών εγκλημάτων «ημετέρων» εις βάρος του Δημοσίου.
Zoi-Konstantopoulou-Parliament
Ο κ. Στουρνάρας να απαντήσει δημόσια:
-Γιατί επιμελώς φροντίζει ώστε να μην ελέγχονται αυτές οι λίστες, παρατείνοντας εξίσου επιμελώς, την υποστελέχωση και έλλειψη υποδομής του ΣΔΟΕ, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαίρως, από μηνών και κατ' επανάληψη διαμαρτυρηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο; (βλ. και Γνώμη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ)
-Γιατί εδώ και ένα μήνα δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο των νυν Οικονομικών Εισαγγελέων κκ. Π. Αθανασίου και Γ. Μπρη, με το οποίο ζητείται στελέχωση και εξοπλισμός για τον έλεγχο αυτών των λιστών;
-Έχει και ο ίδιος σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με πρόσωπα και υποθέσεις που πρέπει να ελεγχθούν, σύγκρουση συμφερόντων που έχει προκύψει ότι υφίσταται για πλείστα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του;
-Αντιλαμβάνεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη και η θετική ζημία του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο καθρέφτης του Δημοσίου Χρέους και η άρνηση ελέγχου τους ιδρύει αυτοτελή ευθύνη του ιδίου και κάθε συμπράττοντος στην παρακώλυση της Δικαιοσύνης;».

















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com