Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ...



Φοιτήτριες τα θύματα της τραγωδίας...


Το τέλος των χριστουγεννιάτικων εορτών βύθισε στο πένθος τις οικογένειες δύο νεαρών γυναικών, οι οποίες ανασύρθηκαν νεκρές μέσα από τα συντρίμμια λεωφορείου του ΚΤΕΛ κοντά στα διόδια των Μαλγάρων.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στις δύο φοιτήτριες από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, οι οποίες επέστρεφαν πίσω στη Θεσσαλονίκη μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και ήταν γεμάτο κόσμο -ανάμεσά τους και αρκετοί φοιτητές- όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε με δύναμη στο πίσω μέρος σταθμευμένου φορτηγού στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης (περίπου τρία χλμ. από τα Μάλγαρα).











Με κόκκινο κύκλο το λεωφορείο
Με κόκκινο κύκλο το λεωφορείο


Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η πρόσοψη του λεωφορείου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, παγιδεύοντας τις δύο φοιτήτριες. Σοκαρισμένοι επιβάτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους.











Κομμάτια του λεωφορείου είχαν εκσφενδονιστεί σε απόσταση πολλών μέτρων, την ίδια στιγμή που ο οδηγός παρέμεινε εγκλωβισμένος για αρκετή ώρα, μέχρι οι πυροσβέστες να καταφέρουν να τον απομακρύνουν σοβαρά τραυματισμένο από τις κατεστραμμένες λαμαρίνες.













Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οδηγός έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό. Συνολικά, 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα κατά τόπους νοσοκομεία.

Πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας...


Need Text
τροχαίο00:48reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Νέα πλάνα από το τροχαίο δυστύχημα...


Need Text
Τροχαίο Μάλγαρα 07 01 201400:51reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Στην άκρη του δρόμου χωρίς αλάρμ και τρίγωνο

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης το φορτηγό βρισκόταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, χωρίς ωστόσο να έχει τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο και στην προβλεπόμενη απόσταση το προειδοποιητικό τρίγωνο.

Παράλληλα, ο οδηγός της νταλίκας, με τουρκικές πινακίδες που μετέφερε λαχανικά, δεν είχε ανάψει τα αλάρμ. Η πρόσκρουση του λεωφορείου (ΚΤΕΛ Αγρινίου) ήταν τόσο σφοδρή, που ολόκληρα καθίσματα βρέθηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων, την ίδια στιγμή που κομμάτια μετάλλου και πλαστικού «γέμισαν» τους χώρους περιμετρικά της Εθνικής Οδού.

Το έργο της προανάκρισης για τις ακριβείς συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού.

Ο απεγκλωβισμός του τραυματισμένου οδηγού...



Need Text
τροχαιο00:59reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Συναγερμός σε Πυροσβεστική - Αστυνομία

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς τα χρονικά περιθώρια στένευαν επικίνδυνα. Οι ζωές των επιβατών βρίσκονταν σε κίνδυνο και κάθε λεπτό ήταν εξαιρετικά κρίσιμο.

Πλήθος περιπολικών και πυροσβεστικών οχημάτων βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, ενώ τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τραυματίες στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Συνολικά 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα έδωσαν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να απομακρύνουν εγκλωβισμένους επιβάτες.







Η τεράστια κινητοποίηση των αρχών, σε συνδυασμό με τα δύο ακινητοποιημένα οχήματα στα δεξιά της Εθνικής Οδού, προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ουρά εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκε από διερχόμενα οχήματα, ενώ περιπολικά της Τροχαίας τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου, προκειμένου να ρυθμιστεί η κυκλοφορία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com