Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Το Μαξίμου θέλει… ενωμένο και δυνατό το ΠΑΣΟΚ !!!



-Εντολή Σαμαρά να αποφεύγονται επιθέσεις και να στηρίζονται με κάθε τρόπο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. -Στόχος να διατηρηθεί το Κίνημα στο «αξιοπρεπές» ποσοστό του 5%.
Ο κ. Σαμαράς, έχοντας πλήρη αντίληψη των δεδομένων και των δυσκολιών που υπάρχουν, από τον Ιούνιο του 2013 εκμυστηρεύθηκε στους στενούς του συνεργάτες ότι  «πρέπει να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ, να μην καταρρεύσει γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση».

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι ο μοναδικός κυβερνητικός του εταίρος, μετά την αποχώρηση του κ. Κουβέλη, αποτελεί τον αδύναμο κρίκο για τρεις λόγους.
Ο πρώτος είναι η εκλογική και δημοσκοπική του συρρίκνωση, αφού κινείται κοντά στο 4 με 5% με διαρκή και σταθερή πτωτική τάση. Μάλιστα σε πρόσφατη μέτρηση στις 5 εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, που παραδόθηκε στο Μαξίμου, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ήταν σε ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.
Ο δεύτερος είναι ότι πολλά στελέχη του αλλά και βουλευτές, αναζητούν δίαυλο επικοινωνίας και επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ, με προφανή στόχο την πολιτική τους επιβίωση.
Ο τρίτος λόγος είναι η διαρκής αμφισβήτηση αλλά και η κακή εικόνα του κ.Βενιζέλου, που εκτός όλων των άλλων έχει στοχοποιηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υποθέσεις που εγείρουν ζητήματα πολιτικών και ποινικών ευθυνών.
pasok nd simaies
Ο κ.Σαμαράς, από τον Ιούλιο, έχει παράσχει πλήθος διευκολύνσεων στον κ.Βενιζέλο αλλά και έχει δώσει εντολή για στήριξη του ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο.
Η στήριξη αυτή είναι εμφανής σε μία σειρά από περιστατικά, που ξεπερνούν το πρόσφατο με την απόσυρση του μέτρου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και το οποίο αποτέλεσε επικοινωνιακό δώρο προς το ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αποτυχόντες βουλευτές άρχισαν να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό. Η αναλογία μάλιστα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εκλογική δύναμη των δύο κομμάτων ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένουν σε θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονταν στις ίδιες θέσεις από την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός ο κ.Παπανδρέου.
Στο Μαξίμου κυριαρχεί η άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον είναι ένα κόμμα-σκελετός, αποστεωμένο από εκλογική βάση. Ότι του έχει απομείνει ή μπορεί να διατηρηθεί, ως εκλογική δύναμη, είναι η παλιά νομενκλατούρα στελεχών, οι κρατικοδίαιτοι, τα αυτοδιοικητικά στελέχη του. Γύρω από όλους αυτούς συνωθούνται και άνθρωποι που είναι συνδεδεμένοι μαζί τους με ισχυρές πελατειακές σχέσεις και δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα το Κίνημα.
Επιδίωξη του Πρωθυπουργού και του Μαξίμου είναι να διατηρηθεί αυτό το 5%, ένα σχετικά αξιοπρεπές ποσοστό, που θα επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του κυβερνητικού εταίρου.
01photo1-samaras-venizelos
Οι ''ενέσεις'' προς το ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζονται μόνο στην τοποθέτηση στελεχών του σε θέσεις ευθύνες του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και του βαθέως κράτους.
Από το Μαξίμου, προφανώς με εντολή Σαμαρά, έχει δοθεί εντολή σε υπουργούς να ''διευκολύνουν'', πολιτικά και πρακτικά, το ΠΑΣΟΚ σε ότι τους ζητηθεί.
Κάπως έτσι ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Μιχελάκης μάζεψε άρον-άρον το πολυνομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει και προέβλεπε αλλαγές στον Καλλικράτη, με σπάσιμο των μεγάλων νησιωτικών δήμων και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αιτία ήταν η σθεναρή αντίδραση του κ.Πάρη Κουκουλόπουλου, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ.Ασκούνη και αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έβλεπαν να κινδυνεύουν οι καρέκλες και τα ερείσματα τους.
Έχει επίσης δοθεί εντολή σε κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια να αποφεύγουν τις επιθέσεις και τις επικρίσεις που στρέφονται εναντίον αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενώ υπάρχουν και σκέψεις ακόμα και για συνεργασία σε ορισμένους δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Η ίδια εντολή υπάρχει και προς τους βουλευτές της Ν.Δ, που συνοψίζεται στην αποφυγή αναφορών στο κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον κ.Βενιζέλο. Η πλήρης κάλυψη του κ.Σαμαρά προς τον κ.Βενιζέλο για τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και των υποβρυχίων αποτελεί και ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Ο Πρωθυπουργός φροντίζει να μην ''ενοχλείται'' και ο κ.Σημίτης που πρωτοστατεί στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς αφού θα ήθελε το εγχείρημα αυτό να προχωρήσει και να αποκτήσει κοινωνική και εκλογική δυναμική που να ξεπερνά τα σημερινά θνησιγενή ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σαμαράς πιστεύει ότι μία νέα παράταξη της Κεντροαριστεράς, με μεταρρυθμιστική και φιλοευρωπαϊκή ατζέντα, που μπορεί να συγκεντρώσει 10% , δεν είναι μόνο ένα ανάχωμα προς το Σύριζα αλλά και ένας διαρκής και αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας.
Στην προσπάθεια αυτή αναστήλωσης και διατήρησης του ΠΑΣΟΚ σε αξιοπρεπή ποσοστά, δεν λείπουν τα προβλήματα από στελέχη της Ν.Δ που αντιδρούν αλλά και την ίδια τη βάση του κόμματος, που αρνείται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ''ακόμα κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ''. Οι αντιδράσεις αυτές είναι πιο έντονες στις τοπικές κοινωνίες και προκαλούν εκλογικές απώλειες στη Νέα Δημοκρατία.
Σε κάθε περίπτωση η στρατηγική που ακολουθεί το Μαξίμου θα κάνει το ταμείο της, το βράδυ των ευρωεκλογών.
Εκεί θα φανεί αν η στήριξη προς το ΠΑΣΟΚ και τον κ.Βενιζέλο θα μεταφραστεί σε ένα ποσοστό άνω του 5% για το ΠΑΣΟΚ αλλά και αν θα υπάρχουν απώλειες στη Νέα Δημοκρατία, τέτοιες που να πυροδοτήσουν αντιδράσεις.




















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com