Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ...





Η απόφαση για την απόσυρση του μέτρου της καταβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία ελήφθη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι εν συνεχεία ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχαν συνάντηση την ίδια ώρα. Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την απόσυρση του μέτρου και σημείωσε ότι το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο, καθώς, όπως είπε, το τέλος των 5 ευρωλεπτών που θα μπει στα τσιγάρα, συνδέεται και αυτό με την υγεία, όχι ως μέτρο δημοσιονομικό, αλλά ως μέτρο προληπτικής ιατρικής.
Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. ενόψει της αυριανής επίσημης έναρξής της, σε συνδυασμό, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «με τις δικές μας προτεραιότητες», χαρακτηρίζοντας ως κορυφαία προτεραιότητα τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε αναφορικά με τη διεθνή πρόσληψη για την ελληνική οικονομία ότι σήμερα πάλι διεθνώς αποκλιμακώνονται τα σπρεντ.
17 57277388.limghandler
«Δηλαδή αυτό που έχουμε πει, ότι το χρέος είναι βιώσιμο θα επιβεβαιωθεί», συνέχισε και τόνισε πως «για όσους λένε ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τον πολίτη», στην πραγματικότητα η «βιωσιμότητα» σημαίνει «τράπεζες», οι «τράπεζες» σημαίνουν χρηματοδότηση επιχειρήσεων, αυτό με τη σειρά του σημαίνει «επενδύσεις» και οι «επενδύσεις» σημαίνουν «δουλειά». «Σημαίνει ότι κινείται ο κύκλος της πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως το ζήτημα είναι πάντα η απασχόληση, το εισόδημα και η αποκατάσταση αδικιών.
Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα με τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι για αυτό έχει εκφραστεί ο αρμόδιος υπουργός και συμπλήρωσε πως «δεν πρέπει όμως να δημιουργούμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία ανασφαλής χώρα η οποία έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες». «Αυτό είναι βασικό. Δεν μπορούμε μόνοι μας να λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα»,συνέχισε και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία ξέρει», ότι κινείται στοχευμένα και πως «είναι κατανοητό ότι κινείται με σαφείς στοχεύσεις».
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης «κάναμε μεγάλη συζήτηση και πήραμε πολλές πρωτοβουλίες και αυτό θα φανεί». Σημείωσε δε πως «όλα αυτά στο πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας και του πολύ καλού συντονισμού ώστε κάθε μέρα να παράγεται αποτέλεσμα».
















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com