Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Χ.Αθανασίου: Είχαμε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για την άδεια του Ξηρού ...





Για τη χορήγηση της 9ημερης άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν ενήμερες  οι Αστυνομικές Αρχές της χώρας, παρά τα όσα περί του αντιθέτου αναφέρονται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ότι  είχε ζητηθεί από την ΕΛΑΣ να ενημερώνεται για τη χορήγηση των αδειών κρατουμένων αλλά αυτό αγνοήθηκε στην περίπτωση του Ξηρού.
Αναλυτικότερα, η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη είχε εγγράφως ενημερώσει μια εβδομάδα πριν λάβει την επίμαχη άδεια ο Ξηρός, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Καλλικράτειας, τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού ακόμη και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας, ότι πρόκειται το μέλος της 17Ν να λάβει 8ήμερη  άδεια την 1η Ιανουαρίου 2014 για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
Το επίμαχο έγγραφο διαβιβάστηκε από την διευθύντρια των φυλακών στις αστυνομικές αρχές στις 24 Δεκεμβρίου 2013.
Ακόμη, η κυρία Στέφη  την ίδια ημέρα που ο Ξηρός έλαβε την άδεια, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2014, απέστειλε νέο έγγραφο  για την χορήγηση της άδειας  του προς:
-Τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ,
-Τη ΓΑΔΑ,
-Τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας – ΥΔΕΖΙ (Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας),
-Τον Διοικητή ΑΤ Κορυδαλλού και
-Τον Διοικητή ΑΤ Καλλικράτειας.
Με το δεύτερο αυτό έγγραφο η διευθύντρια των φυλακών ενημέρωνε εκ νέου ότι ο κρατούμενος Χριστόδουλος  Ξηρός έλαβε άδεια με προορισμό την Καλλικράτεια και επιστροφή την 9η Ιανουαρίου 2014.
Όπως έγινε γνωστό η  διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού κινήθηκε στο πλαίσιο των εντολών που είχε λάβει με το από 11.6.2013 έγγραφό της ΕΛΑΣ. Με το έγγραφο αυτό η ΕΛΑΣ  ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ενημερώσει τα καταστήματα κράτησης ότι όταν λαμβάνουν άδεια κρατούμενοι πρέπει να ενημερώνονται για το γεγονός αυτό οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου όπου μεταβαίνουν για άδεια οι κρατούμενοι.
Στο επίμαχο αυτό έγγραφο η ΕΛΑΣ  έκανε αναφορά για όλους τους κρατούμενους που λαμβάνουν άδεια και όχι ειδικά για άτομα που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.
Οι ενέργειες αυτές της διευθυντρίας των φυλακών Κορυδαλλού αποδεικνύουν ότι είχε ενημερωθεί  εγκαίρως η ΕΛΑΣ για την άδεια που θα ελάμβανε ο Χριστόδουλος Ξηρός και καμία  προειδοποίηση προς την ΕΛΑΣ σχετικά με τις άδειες  κρατουμένων δεν αγνοήθηκε
Η ενημέρωση αυτή, τόνιζαν με νόημα παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζητήθηκε από την ΕΛΑΣ για να υπάρχει επιτήρηση των ατόμων που λαμβάνουν άδειες από τις φυλακές, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε.













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com