Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Και αποχαιρετιστήριο πάρτι (!) τρομοκρατών στον Χ.Ξηρό μέσα στον Κορυδαλλό ...





Ως μια "υπέροχη ημέρα" χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα λόγω της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε μήνυμά τους, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα interarma.info.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός  είχε ένα ολονύκτιο "αποχαιρετιστήριο" γλέντι με τους «Πυρήνες» στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών. Όλοι μαζί έχουν "κτίσει" ένα μικρό νεκροταφείο, έχουν καταστρέψει ζωές και οικογένειες και το σύστημα τους αφήνει να γλεντοκοπούν και να την "κοπανάνε" ανενόχλητοι!
Ο Ξηρός είχε λάβει άδεια -άγνωστο από ποιους- για να μετακινηθεί από την Ε' Πτέρυγα των Φυλακών σε άλλη πτέρυγα για να κάνει την αλλαγή του χρόνου με κρατούμενους μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»! Πάρτι τρομοκρατών. δηλαδή!
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι επέστρεψε στο κελί τους τις πρωινές ώρες, αφού κανείς δεν τον ενόχλησε. Τηνεπόμενη ημερα πήρε άδεια και βγήκε από την φυλακή για να "μεταλαμπαδεύσει" την γνώση του στους διαδόχους του που δολοφόνησαν τα δύο παιδιά έξω από τα γραφεία της ΧΑ, την 1η Νοεμβρίου...
Στο μήνυμα, το οποίο υπογράφεται από τον "πυρήνα φυλακής της οργάνωσης" -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- οι Πυρήνες χαιρετίζουν την απόδραση Ξηρού ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του και δεν εμφανίστηκε χθες, Δευτέρα, στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ξεκινώντας καριέρα δραπέτη.
«Ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας. Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά. Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα», αναφέρουν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Στη συνέχεια εύχονται καλό δρόμο στον «σύντροφό» τους καθώς και «δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη», τονίζοντας ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».
Ο Χ.Ξηρός Γεννήθηκε το 1958 στην Ικαρία και είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού. Εντάχθηκε στην οργάνωση από τον Δημήτρη Κουφοντίνα το 1983 -με τον οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του Γιάννη Σερίφη- αφότου είχε μετακομίσει στην Αθήνα.
Ο ίδιος στρατολόγησε τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 και τον αδερφό του Σ.Ξηρό το 1986. Μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του Σάββα στον Πειραιά στις 29/06/2002, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση.
Η προσαγωγή του έγινε από τον Ευαγγελισμό, όπου βρισκόταν προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία αδελφό του, για τον οποίο έως εκείνη τη στιγμή υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.
Ομολόγησε τη συμμετοχή του στις 17/07/2002. Στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17Ν, αναφέρθηκε σε μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων.
Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.
Συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ. Τσαντ (3/4/84), στη δολοφονία του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Ρουσέτη (21/2/85), στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι.Γεωργακόπουλου (26/11/85), στη δολοφονία του βιομηχάνου Δ. Αγγελόπουλου (8/4/86), στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88) και στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91).
Επιπλέον, ο Χριστόδουλος Ξηρός συμμετείχε στις απόπειρες κατά των Γ. Πέτσου (8/5/89), Β. Βαρδινογιάννη (20/11/90) και Ι. Παλαιοκρασσά.
Ο 56χρονος είναι επίσης ένας από τους τρομοκράτες που το 1991 επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά λεωφορείου των ΜΑΤ -αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και επτά τραυματίες - και κατά των γραφείων της εταιρείας Βιοχάλκο ΑΕ.












defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com