Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Για απολύσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.....



Η πορεία όλων των προγραμμάτων, δράσεων, παρεμβάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών εξετάστηκαν, κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, με τονυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων φορέων του δημοσίου θα αποφασιστεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν διευκρινίσεις και στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των υπαλλήλων, καθώς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι.
Το θέμα αυτό, πάντως, δεν έχει κλείσει καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτοι 12.500 «διαθέσιμοι». Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει προσπάθεια μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, όπου παρουσιάζονται καθυστερήσεις, και στη συνεχεία με μια μικρή παράταση να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που θα προκύψουν. 
Σημειώνεται ότι πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μία ακόμη φορά επανέλαβαν κατηγορηματικά ότι το ακανθώδες ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, μετά από συνεννόηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στη συνάντηση επίσης, εξετάστηκαν και τα θέματα της ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης, οι νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου, το μέτρο της δυνατότητας αναγνώρισης πλασματικού χρόνου (το ανώτερο μέχρι τρία χρόνια) στους υπαλλήλους, που συνταξιοδοτούνται χωρίς πλήρη σύνταξη και τίθενται σε διαθεσιμότητα. Μία διάταξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και τέθηκε σε διαβούλευση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τέλος, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, δεν έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας είναι συνεχής και υπάρχει πλήρης ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου.newspost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com