Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Έρχεται νέος Αρμαγεδώνας στους μισθούς των ένστολων ή θα βρεθεί "αναίμακτη" λύση;..



Αμυδρές ακόμη, αλλά άρχισαν ν' αχνοφαίνονται οι ελπίδες για περιορισμό νέων απωλειών από το μισθολόγιο του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko φαίνεται να κάμπτεται η αρχικώς διαφαινόμενη ως άκαμπτη στάση του υπουργείου Οικονομικών για νέα μείωση της τάξης του 10% στους μισθούς των ένστολων από 1ης 1ου του 2014, μετά από σκληρές συνδικαλιστικές μάχες και την παροχή οικονομικών στοιχείων και μελετών ότι η προβλεπόμενη μείωση στον προύπολογισμό για το νέο έτος έχει
ήδη ... υπερκαλυφθεί από τις μέχρι τώρα μειώσεις και περικοπές.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο κ. Σταϊκούρας φαίνεται προς το παρόν να έχει πειστεί από τις οικονομοτεχνικές αναλύσεις, "αποκλιμακώνοντας" σιγά σιγά την πίεση για προσκόμιση σχεδίου νέου μισθολογίου με περαιτέρω νέες αναλογιστικές μειώσεις της τάξης του 10%.
Η διαπραγμάτευση φαίνεται να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, και σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, κρίσιμο όσο και καθοριστικό ρόλο θα έχει πλέον ο απολογισμός 6μηνου ειδικά σε ότι αφορά στις δαπάνες για την Αστυνομία. Αυτός θα καθορίσει αν τα οκονομικά δεδομένα σε ότι αφορά στις απολαβές των ένστολων θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα ή αν θα απαιτηθεί νέο μισθολόγιο, οπότε θα σημάνει νέα εισοδηματική υποχώρηση από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Στα θετικά σημειώνεται ότι το Μαξίμου φέρεται να έχει δώσει ντιρεκτίβα για καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας ώστε να μην υπάρξουν νέες προς τα κάτω πιέσεις.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com