Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Παραδέχθηκε τορπιλισμό από Βρυξέλλες και ΗΠΑ στην "βύθιση" της ΔΕΠΑ ο Α.Σαμαράς!






Mια αποικία ή ένα προτεκτοράτο το οποίο άγεται και φέρεται από τις Βρυξέλλες περιέγραψε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, επιβεβαιώνοντας την παρέμβαση και ακύρωση από την πλευρά των Βρυξελλών της αγοράς των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από τις ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez.


Όπως δήλωσε ο ο Α.Σαμαράς "Όλα πήγαιναν καλά στις συνομιλίες μας και στις διαπραγματεύσεις μέχρι πριν λίγες ημέρες με την Gazprom. Τότε συνέβησαν πράγματα πέρα και έξω από εμάς και τις δυνατότητές μας και είχαμε το αποτέλεσμα το χθεσινό".
Ο ίδιο ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ έμεινε άναυδος από την ομολογία Σαμαρά και έσπευσε να τονίσει ότι "Αν είναι έτσι κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους", αλλά ποιος να αναλάβει και τι; Η τρόϊκα, οι ΗΠΑ; Ποιοι; αυτοί κάνουν την πολιτική που θεωρούν ότι συνάδει με τα εθνικά τους συμφέροντα.
Άρα επιβεβαιώνεται το defencenet.gr που από χθες είχε τονίσει ότι τα περί χρεών της ΔΕΠΑ ήταν μεν υπαρκτά προβλήματα, αλλά ήταν η αφορμή στο να μείνουν έξω από τον διαγωνισμό οι ρωσικές εταιρείες.
Πρακτικά έχουμε επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου στην Ελλάδα. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του...
Το ερώτημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στο "κόκκινο φως" που άναψαν στην ρωσική συμετοχή οι ΗΠΑ και οι Βρυξέλλες.
Μια συμμετοχή που θα άλλαζε όπως και στην περίπτωση του South Stream τον ενεργειακό χάρτη της χώρας και την μοίρα της ίδιας της χώρας;
Δεν είχαν μάθει ότι ο Αμερικανός προεσβευτής είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες γι αυτόν ακριβώς το σκοπό; Στο τηλεφώνημα του Μπαρόζο πως αντέδρασαν;
Επικοινώνησε ή προσπάθησε να επικοινωνήσει την τελευταία εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν ο Α.Σαμαράς; Που θα βρεθούν τώρα 2 δισ. ευρώ που έδινε π.χ. η Sintez;
Το να παραδέχεται ο πρωθυπουργός τς χώρας ότι τελούμε σε καθεστώς αποικίας είναι ίσως το πιο εύκολο. Το να αρνείται να μας βγάλει από αυτό το καθεστώς, είναι ολέθριο.
Όσο για το ότι αρνήθηκε ότι το ναυάγιο στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα φέρει νέα μέτρα μένει να το δούμε.
Αυτό που δεν ανακοινώνουν ακόμα είναι η προσφορά της Socar για την ΔΕΣΦΑ. Γιατί; Μήπως γιατί θα τεθεί θέμα ποινικών ευθυνών στην περίπτωση που κάνουν αποδεκτή την εξαιρετικά χαμηλή προσφορά που φημολογείται ότι έχουν καταθέσει οι τουρκόφωνοι Αζέροι;
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com