Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ «Λουκέτο» στην ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ - Ποια είναι η επόμενη ημέρα...





Το κλείσιμο της ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, όπως είχε μεταδώσει από νωρίς το newpost.«Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται τέτοιες περικοπές, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ειδικές περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στο κόστος της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και υποστήριξε πως «έχει έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους». Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας και τεράστιο κόστος εξωτερικών παραγωγών.
«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι και δεν τολμούσε να το αγγίξει κανείς», τόνισε και υποστήριξε πως αυτό τελείωνει σήμερα το βράδυ με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και στο νέο οργανισμό θα προσληφθούν υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ», ενώ διευκρίνισε πως οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τα ίδια χρήματα για το νέο οργανισμό.
«Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς ριζοσπαστικές αποφάσεις», σημείωσε.
Νωρίτερα το μεσημέρι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αριθμό Α139, σύμφωνα με την οποία εξουσιοδοτούνται πλέον οι υπουργοί και έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν για το κλείσιμο ενός οργανισμού της δικής τους αρμοδιότητας.
Η εν λόγω Πράξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης» και την ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει πως «η δημόσιατηλεόραση δεν μπορεί να παραμένει κλειστή ούτε για μία ώρα». Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στο κτίριο και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά τη ροή του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com