Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δημόσιο: φεύγουν 12.500 μέσα σε 20 μέρες – Τι έγραψε στο twitter ο Αντώνης Μανιτάκης...


Με δυο twitter ο υπουργός Α. Μανιτάκης επιβεβαίωσε ότι ως το τέλος του μήνα, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του δημοσίου.



Με τα μηνύματά του ο υπουργός ενημέρωσε αργά χθες ότι: 
«O σχεδιασμός της κινητικότητας των 12.500 θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου μετά από συστηματική προετοιμασία» και λίγο αργότερα πως «Αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημοσίου και να αξιοποιεί τις ικανότητες του κάθε εργαζόμενου».

Επί της ουσίας ο υπουργός επιβεβαιώνει τα περί μετατάξεων που (θυμίζουμε) είναι αναγκαστικές, όμως δεν αναφέρεται στο φλέγον (και για την τρόικα) θέμα των απολύσεων.
Αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι μια πολιτική απόφαση των τριών αρχηγών.

Από το επιτελείο του υπουργού λέγεται ότι οι 2.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις συνδέονται σε ένα βαθμό με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, όμως δεν αρκούν οι οργανισμοί που κλείνουν για να “πιάσει” η κυβέρνηση τον αριθμό των 2.000 υπαλλήλων.

Έτσι έχει προκύψει το θέμα της ΕΡΤ, της ΕΛΒΟ, της ΕΑΒ και των ΑΣ. Ως προς αυτές τις πληροφορίες οι οποίες μάλιστα μιλούν για απολύσεις που μπορεί να φτάσουν τις 1.500 (περίπου 1.000 από την ΕΡΤ και 500 από την αμυντική βιομηχανία) η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν διαψεύδει , αλλά ούτε και επιβεβαιώνει.

Όσον αφορά το ζήτημα της διαθεσιμότητας, ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ένταξη 25.000 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως το τέλος του χρόνου και ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για να βρεθούν 12.500 «διαθέσιμοι» στο τέλος του Ιουνίου.newit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com