Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αζναβούρ: Ο Ερντογάν είπε ότι μισεί τους Έλληνες και τους Αρμένιους...




Μπορεί να είναι μυθεύματα, ιστορίες προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα. Μπορεί, ωστόσο, να είναι και αλήθεια που κρύβει σοβαρές πτυχές. Ο λόγος για τις δηλώσεις που έκανε ο γνωστός Γάλλος τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ ο οποίος έχει τοποθετηθεί πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Ο Αζναβούρ είπε σε εκπομπή που προβλήθηκε  στην Ελβετία ότι  σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες».
Φυσικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών άμεσα το διέψευσε λέγοντας: «Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία. Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος».
Ο «κουμπάρος» Ερντογάν, λοιπόν μισεί τους δύο λαούς. Άλλωστε δε χρειάζεται να το πει, οι πράξεις του εδώ και χρόνια είναι ενδεικτικές. Ο άνθρωπος που εφηύρε το «καζάν καζάν» για το Αιγαίο και για τα κοιτάσματα της Κύπρου είναι αδιαμφισβήτητα σοβαρό εμπόδιο στην προσέγγιση των δύο λαών πάνω σε βάσεις ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού.
Οπότε, ακόμη και η διάψευση που έγινε δεν σκεπάζει το έτσι κι αλλιώς μίσος της κυβέρνησης Ερντογάν.
This entry was posted in Κόσμος. Bookmark the permalink.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com