Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πρωτοφανείς απρέπειες, εντάσεις και λιποθυμίες με ευθύνη Παναγιωτόπουλου!!!!!



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ

ΝΕΑ «έθιμα» προσπάθησε να καθιερώσει φέτος η διοίκηση της Σχολής Πεζικού στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της γιορτής απαγορεύτηκε... στους δημοσιογράφους να τραβούν φωτογραφίες και να κυκλοφορούν (!) ελεύθερα στο χώρο της εκδήλωσης, παρότι ήταν καλεσμένοι με επίσημη πρόσκληση.

Μια μέρα νωρίτερα είχε γίνει «προειδοποιητικό» τηλεφώνημα στα τοπικά ΜΜΕ από διοικητικό υπάλληλο της Σχολής Πεζικού. Το τηλεφώνημα έλεγε ότι με απόφαση του ΓΕΕΘΑ απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια της γιορτής και για την κάλυψη του ρεπορτάζ θα τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του υπουργείου.

Το πρωί του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος προσήλθε με μισή ώρα καθυστέρηση. Αμέσως μετά την άφιξη του δόθηκε ...παράγγελμα στους δημοσιογράφους σε αυστηρό ύφος και μάλιστα από υπάλληλο της Σχολής Πεζικού: «Και τώρα τέρμα οι φωτογραφίες». Ακολούθησαν ενστάσεις από δημοσιογράφους, αλλά και εντάσεις.

Η απρέπεια των διοργανωτών ήταν ακόμα μεγαλύτερη στα πρόσωπα των κληρικών που πλαισίωναν το Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο και τέλεσαν τη δοξολογία. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί επεισόδιο ανάμεσα στο Σεβασμιότατο, τον κάμερα-μαν του υπουργείου και άνδρα της προσωπικής φρουράς του κ. Παναγιωτόπουλου.

Συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός ανέβηκε στο βήμα για να χαιρετίσει τη γιορτή, ο κάμερα-μαν άρχισε να κάνει χειρονομίες σε δύο πανύψηλους κληρικούς που στέκονταν πίσω του και υποτίθεται «χαλούσαν» το πλάνο!

Στην αρχή οι ιερείς τραβήχτηκαν στην άκρη, αλλά λίγο αργότερα με εντολή του Μητροπολίτη επέστρεψαν στις θέσεις τους. Τότε, ο κάμερα-μαν φώναξε ...ενισχύσεις, έναν άνδρα της φρουράς του υπουργού.

Και οι δύο μαζί κουνώντας νευρικά τα χέρια τους, άρχισαν να κάνουν εκ νέου νοήματα στους κληρικούς για να τραβηχτούν στην άκρη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μητροπολίτη, ο οποίος με νοήματα προς τους δύο άνδρες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.

Κατά τα λοιπά, σημειώθηκαν αρκετές λιποθυμίες στρατιωτών κατά κύριο λόγο από την υπερβολική ζέστη, με αποτέλεσμα τα φορεία και οι τραυματιοφορείς της Σχολής Πεζικού να τρέχουν πανικόβλητοι, δεξιά κι αριστερά.

Στη γιορτή παρέστη και ο Υφυπουργός Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ και οι βουλευτές Δημήτρης Αναγνωστάκης, Κώστας Μαρκόπουλος και Νίκος Μίχος.

Ακολούθησε επίδειξη στατικού οπλισμού και μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών με καφέ και αναψυκτικά, στην οποία ο Μητροπολίτης δεν παρέστη. Μετά το τέλος της δοξολογίας ο Σεβασμιότατος μπήκε στο αυτοκίνητο του και αναχώρησε.

Σε γενικές γραμμές η εντύπωση που δόθηκε ήταν ότι η άλλοτε λαμπερή γιορτή της Σχολής Πεζικού χρόνο με το χρόνο χάνει την αίγλη και τη λάμψη της. Όλα αυτά σε δύσκολες εποχές που ολόκληρη η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την τόνωση του εθνικού φρονήματος.

Τι σας ενόχλησε κύριε υπουργέ;

ΠΟΛΛΑ χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν περιμέναμε, να δώσει εντολή ώστε κανένας δημοσιογράφος ή φωτορεπόρτερ να μην τραβήξει φωτογραφίες στη γιορτή της Σχολής Πεζικού.

Δεν μπορούμε όμως να εξηγήσουμε το λόγο της απαγόρευσης (!). Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στον εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα και επί Χούντας.

Τι φοβήθηκε άραγε ο υπουργός;

1. Ότι θα τραβήξουν πλάνα που θα τον δείχνουν άσχημο;

2. Ότι θα τραβήξουν πλάνα που ο ίδιος δεν θα τα ήθελε; (και με ποιο κριτήριο;).

Αυτή η παράλογη απαγόρευση τι άλλο μπορεί να κρύβει δεν ξέρουμε.

Στην εποχή όμως της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου είναι δυνατόν να λένε στους δημοσιογράφους «θα σας στείλουμε εμείς φωτογραφίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας»;

Και κάτι ακόμη: Εσείς δώσατε εντολή στον κάμερα-μαν να διώξει τους δύο πανύψηλους ιερείς που, από τύχη, ήταν πίσω σας;

Γιατί κύριε υπουργέ; Μετράει το ύψος των διπλανών σας όταν φωτογραφίζεστε;

Τότε τι πρέπει να πει ο σεμνός Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος που συνήθως έχει δίπλα του τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη, που ο θεός τού έδωσε ύψος;

Πάντως, ο Σεβασμιότατος σεβόμενος το πρωτόκολλο έδωσε εντολή να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι κληρικοί και να χαλάσουν (για εσάς) το πλάνο του εικονολήπτη σας.

(ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ 17/05/2013 – ΠΟΠΗ ΚΑΡΚΑΛΗ)-staratalogia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com