Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Χρέος καταναλωτή διεγράφη μέχρι και 95%!!!



Διαγραφή χρέους μέχρι και 95% προβλέπουν οι πιο πρόσφατες αποφάσεις Ειρηνοδικείων μετά από προσφυγές υπερχρεωμένων καταναλωτών για ένταξή τους στο «νόμο Κατσέλη», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ.
Στην πρώτη περίπτωση που κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αχαρνών, 57χρονος διαζευγμένος, συνταξιούχος αστυνομικός με μηνιαίο εισόδημα 1.475 ευρώ, και παιδιά που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, καλείται να καταβάλει σε συνολικό διάστημα 4 ετών το συνολικό ποσό των 9.600 ευρώ, έναντι συνολικής οφειλής 171.031 ευρώ. Συνεπώς, διαγράφεται το 95% των οφειλών του, δηλαδή 161.431,81 ευρώ, μεταξύ των οποίων και οφειλή του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος δανεισμός του 57χρονου, που αφορούσε αποκλειστικά καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, δεν θεωρήθηκε ότι συνιστά από μόνος του λόγο στοιχειοθέτησης δόλιας περιέλευσής του σε αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών, όπως πρότειναν με τις ενστάσεις τους οι πιστώτριες Τράπεζες.

Στη δεύτερη περίπτωση, που κρίθηκε πάλι από το Ειρηνοδικείο Αχαρνών, οι αιτούντες, ηλικίας 60 και 59 ετών, με μια εξ αδιαιρέτου κατοικία, εμπορικής αξίας 85.000 ευρώ, καλούνται να καταβάλουν για 24 έτη το ποσό των 150 ευρώ κάθε μήνα έκαστος, ενώ -παράλληλα- απαλλάσσονται από το υπόλοιπο των οφειλών τους, ύψους 202.640,03 ευρώ, δηλαδή διαγράφεται το 78,69% των οφειλών τους. Το εισόδημα της οικογένειας προέρχεται μόνο από τη σύνταξη του συζύγου, ύψους 1.154,49 ευρώ, καθώς η σύζυγος είναι άνεργη.

Η τρίτη υπόθεση, η οποία κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, αφορούσε δανειολήπτρια ηλικίας 58 ετών, διαζευγμένη χωρίς προστατευόμενα τέκνα, εν αναμονή έκδοσης της σύνταξής της, με συνολικό ποσό οφειλών ύψους 147.633,62 ευρώ. Βάσει της απόφασης, που έλαβε υπόψη και την αξία της κατοικίας της (60.000 ευρώ), η δανειολήπτρια θα καταβάλει 350 ευρώ κάθε μήνα και για 4 έτη, μόλις αρχίσει η καταβολή της σύνταξής της, ενώ στη συνέχεια 252,14 ευρώ για 15 έτη. Συνολικά, δηλαδή, θα καταβάλει στους πιστωτές της σε διάστημα 19 ετών το ποσό των 62.185,2 ευρώ και θα διαγραφεί ποσοστό 57,88% του χρέους της.
ptototema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com