Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ερώτηση Τ. Κουίκ για τις πληροφορίες εκποίησης της μαρίνας Πυθαγορείου Σάμου στα τουρκικά συμφέροντα!




Στο στόχαστρο των τουρκικών επιχειρηματικών συμφερόντων έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρίνα τουΠυθαγορείου Σάμου, του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγκου, μετά την...προ μηνών πώληση της μαρίνας Μυτιλήνης.

Το θέμα διερευνά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,
Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤέρενςΚουίκ, με τη συνδρομή του Πολιτευτή Σάμου του Κινήματος Δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε η καταχώρηση στο Μητρώο των Ανωνύμων Εταιρειών της σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.», συμφερόντων του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγκου. 

Σκοπός της εταιρείας ήταν η μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας για 43 χρόνια. 

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «σύμφωνα με το καταστατικό, μεταξύ των άλλων μελών στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, συμμετείχε και ο τότε Δήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου, Νικόλαος Μάρκου (σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου) ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου». 

Μητρική της εταιρείας είναι η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε., η οποία έχει ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης με απορρόφηση από τη θυγατρική εταιρεία ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε., των παρακάτω θυγατρικών της εταιρειών ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε. 

Μετά τις ως άνω συγχωνεύσεις το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. στη θυγατρική «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.» ανέρχεται σε 97,20%. 

«Είναι εις γνώσιν των Υπουργών η φημολογούμενη πώληση της Μαρίνας του Πυθαγορείου σε τουρκική Εταιρεία;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους αποκλεισμού από τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το εάν η συμμετοχήτου Δήμου αποτελεί δημόσια περιουσία και για την τύχη του μετοχικού κεφαλαίου της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μέχρι πρότινος ανερχόταν στο 3%. 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης. 

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

ΕΡΩΤΗΣΗ KAI ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 


ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ 

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ 

ΘΕΜΑ: ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 

κ.κ. Υπουργοί

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ.φύλλου 2623/9 Μαΐου 2001) έγινε η καταχώρηση στο Μητρώο των Ανωνύμων Εταιρειών της σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.». 

Σκοπός της εταιρείας ήταν η μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας για 43 χρόνια. 

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «σύμφωνα με το καταστατικό, μεταξύ των άλλων μελών στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, συμμετείχε και ο τότε Δήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου, Νικόλαος Μάρκου (σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου) ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου». 

Το καταστατικό της ως άνω εταιρείας καταρτίσθηκε με την υπ.αρ.4436/7.3.2001, της συμβολαιογράφου Αθηνών Σοφίας Γεωργιάδου, όπως αυτό διορθώθηκε με την με αρ.4545/2001 πράξη της ιδίας Συμβολαιογράφου. 

Μητρική της εταιρείας είναι η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε, η οποία συμμετέχει κατά την 31.12.2011 με ποσοστό 97,20%. 

Η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε., έχει ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης με απορρόφηση από τη θυγατρικήεταιρείαΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε., των παρακάτω θυγατρικών της εταιρειών ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε.: 

- ΔΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε. 

- ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε 

-ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε. 

Μετά τις ως άνω συγχωνεύσεις το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. στη θυγατρική «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.» ανέρχεται σε 97,20%. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

1.Τι έχει συμβεί και στα Διοικητικά Συμβούλια δεν συμμετέχει πλέον εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Σάμου) αφού ο τότε Δήμος Πυθαγορείου και νυν Δήμος Σάμου έχει συμμετοχή με 3% επί του συνόλου των μετοχών; 

2. Η συμμετοχή του Δήμου αποτελεί δημόσια περιουσία; Πως αποτυπώνεται και πως πιστοποιείται; 

3.Τι Δημοτικά τέλη έχει εισπράξει μέχρι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Σάμου), από την εταιρεία ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; 

4. Τι έχει συμβεί με το μετοχικό κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Σάμου)...δηλαδή το 3%; 

5. Είναι εις γνώσιν των Υπουργών η φημολογούμενη πώληση της Μαρίνας του Πυθαγορείου σε τουρκική εταιρεία; 

Παρακαλώ να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία 

1.Τα καταστατικά της εταιρείας από την αρχή συστάσεως της, μέχρι σήμερα, καθώς και όλες οι μεταβολές που έγιναν. 

2. Να κατατεθούν αντίγραφα των έγχαρτων μετοχών του Δήμου Σάμου που οφείλει να τηρεί στα αρχεία του. 

3. Να κατατεθούν αντίγραφα των μερισματαποδείξεων των παρελθόντων ετών που να έχει εισπράξει ο Δήμος Σάμου. 

4. Να κατατεθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών του Δήμου Σάμου που αφορούσε τον έλεγχο που διενήργησαν, σχετικά με τη συγκεκριμένη συμμετοχή του Δήμου Σάμου. 
Ο Ερωτών Βουλευτής 

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ 

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com