Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Εφιάλτης στο Αιγαίο: 200+ τουρκικά μαχητικά εξοπλισμένα με προηγμένα βλήματα AIM-9X-2...




Σε παραλαβή των προηγμένων βλημάτων αέρος-αέρος ΑΙΜ-9Χ-2 Block II Sidewinder , προχωρά η Τουρκική Αεροπορία, σε μία προμήθεια που αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για τα ελληνικά μαχητικά: Το βλήμα είναι ανάλογων ή και ανώρρων δυνατοτήτων από το ελληνικό Iris-T το οποίο μπορεί και κατευθύνεται "με το βλέμμα" μέσα από τις κάσκες JHMCS των πιλότων.
Συνολικά η τουρκική Αεροπορία παραλαμβάνει 117 τέτοια βλήματα και εξισορροπεί ποιοτικά την υπεροχή στο συγκεκριμένο τομέα της ελληνικής Αεροπορίας, ενώ φυσικά παραμένει η αριθμητική της υπεροχή σε μαχητικά τρίτης γενιάς 2:1 και αναβαθμισμένα τρίτης γενιάς 2,5:1.
Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα, ότι πλέον υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί τουρκικών μαχητικών που μπορούν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τα βλήματα αυτά
Τα σύγχρονα βλήματα κλειστής αερομαχίας δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν πλήρως από την τουρκική Αεροπορία μέχρι πρόσφατα λόγω έλλειψης συστημάτων απεικόνισης κάσκας (JHMCS), κατάσταση που μεταβάλλεται με την ολοκλήρωση των παραδόσεων των 30 νέων F-16 Block 50+ Advanced και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 Block 40/50.
Η νέα έκδοση ΑΙΜ-9Χ-2 Block II διαθέτει βελτιωμένο πυροκροτητή και σύστημα εγκλωβισμού.
Πρόκειται για την τρίτη παραλαβή του πλέον εξελιγμένο τύπου του γνωστού Sidewinder στην Τουρκία, μετά από δύο αγορές των 225 βλημάτων των 105 βλημάτων.  
Tα βλήματα ΑΙΜ-9Χ Sidewinder θεωρούνται από τους Αμερικανούς ανώτερα των προηγμένων IRIS-T που βρίσκονται στο οπλοστάσιο της ελληνικής ΠΑ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΠΑ, τώρα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η παράδοση των νέων μαχητικών αεροσκαφών της, τα οποία θα της έδιναν ποιοτικό πλεονέκτημα μέχρι την παραλαβή των τουρκικών F-35 με το βλήμα Meteor που θα αλλάξει τα πάντα στις αερομαχίες στο Αιγαίο, αλλά δυστυχώς η αναβλητικότητα και η οικονομική κατάρρευση έπληξε καίρια το κορυφαίο πρόγραμμα ασφάλειας της χώρας...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com