Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τι θα αποφασίσει το ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωκών;



Εκδικάστηκε μετά από δύο αναβολές στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του Συντονιστικού και των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας,) κατά της κανονιστικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών για τις αναδρομικές περικοπές του βασικού μισθού των εν Ενεργεία και εν Αποστρατεία Στελεχών ως αχρεωστήτως καταβληθείσες βάσει του τρίτου μνημονίου ( Ν. 4093 / 2012). 

Ποια είναι η αίσθηση που υπάρχει για το αποτέλεσμα; Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας που παρευρέθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο της Ολομέλειας με το Νομικό Σύμβουλο του Συντονιστικού και τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. ,δίνει τη δική του εκτίμηση μέσω της ανακοίνωσης της ΕΑΑΑ:

“ Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι μας, ανέπτυξαν προφορικά με πειθώ την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία μας για την αντισυνταγματικότητα των ειρημένων διατάξεων. αναλυτικότερα, προβλήθηκε ο διφυής χαρακτήρας της Ε.Α.Α.Α ως Ν.Π.Δ.Δ και ως θεσμικού συνδικαλιστικού φορέα που εκτός των αποστράτων προασπίζει και τα συμφέροντα των εν Ενεργεία Στελεχών. Παρατέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση η κινδυνώδης φύση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και η από αυτήν απορρέουσα υποχρέωση της Πολιτείας για θέσπιση ειδικού μισθολογίου και εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς ορίου διαβίωσης προσαρμοσμένο στις απαιτητικές ιδιαιτερότητες της στρατιωτικής ζωής ( μεταθέσεις, ακανόνιστο και συνεχές ωράριο, αντίξοες συνθήκες εργασίας, επικινδυνότητα, διαχείριση κρίσεων και καταστάσεων, για τις οποίες όλες οι άλλες υπηρεσίες του κράτους δηλώνουν αδυναμία. 

Παρά την νουνεχή ένδειξη αποφυγής προεκτίμησης για την έκβαση όποιας εκκρεμούσας δίκης, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι διαμορφώθηκε στους εκπροσώπους μας μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αναμένεται η έκδοση απόφασης εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΑΑ 

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κων. Ιατρίδης 
Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ” 













onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com