Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Ζητούν επίλυση του ''θέματος της Τσαμουριάς''!
Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των δικαιωμάτων του ανθρώπου ο σύλλογος ‘Τσαμουριά’ – Çamëria, που είναι της νεολαίας του κόμματος των ''αλβανοτσάμηδων'' «Κόμμα της Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας»- PDIU,   εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παροτρύνει την αλβανική πολιτεία να προβεί στα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν, όπως είναι το ανεπίλυτο ''θέμα''  των Αλβανών από την Τσαμουριά (πριν από 70 περίπου χρόνια).
«Την 10η Δεκεμβρίου αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουν γίνει προς την σωστή κατεύθυνση, ιδίως όσον αφορά την επίλυση του ζητήματος των ''Τσάμ(-ηδων)''. Υπό την έννοια αυτή, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στις 10 Δεκεμβρίου πριν από τέσσερα χρόνια, είχαμε αποστείλει υπόμνημα σε διεθνείς οργανισμούς για την επίλυση του ζητήματος των Τσάμ, τόσο σε χώρες της Ευρώπης, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη διεθνοποίηση του ζητήματος των τσάμ. Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, στις 10 Δεκεμβρίου, κατατέθηκε στη Βουλή, το ψήφισμα για την επίλυση του ζητήματος των τσάμ, που επέστρεφε μετά από το άσχημο αποτέλεσμα που ελήφθη πριν από μια δεκαετία, με την κατάθεση παρόμοιου ψηφίσματος.
Αυτό ήταν και το βασικό βήμα με το οποίο εισήχθη το ζήτημα των τσάμ στην αλβανική διπλωματική ατζέντα.
Σήμερα αισθανόμαστε υπερηφάνεια που το ζήτημα των τσάμ έχει μια ασταμάτητη πορεία για την επίλυσή του, που έγινε αποδεκτό από τους διεθνείς συμμάχους μας και είναι μέρος του επίσημου αρχείου των Αλβανο-Ελληνικών σχέσεων και το οποίο έχει αδιάλειπτη υποστήριξη από όλους τους πολίτες, οι οποίοι  σε αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει την έκτακτη εισφορά τους  προς την κατεύθυνση της εθνικοποίησης και της διεθνοποίησης του ζητήματος.
Είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη χρονιά θα βρισκόμαστε πιο κοντά στα ιδανικά μας και ως εκ τούτου παροτρύνουμε την αλβανική πολιτεία, να επιδιώξει, σύμφωνα με το ψήφισμα, με νομικά και διπλωματικά μέσα την τελική επίλυση του ζητήματος των τσάμ», σημειώνεται στην ανακοίνωση του PDIU.echedoros-a.gr 

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr