Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

BINTEO--Αποδοκίμασαν Τόμσεν, Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη έξω από το υπουργείο Οικονομικών! - Σε εξέλιξη κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα!




Με αγεφύρωτες διαφορές ξεκινάει σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που εκτός από τη ''θυσία'' των Αμυντικών Βιομηχανιών, ζητάει απελευθέρωση πλειστηριασμών, επαγγελματικών μισθώσεων και ομαδικών απολύσεων. 

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται εκτός του Γιάννη Στουρνάρα, ο Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Και οι τρείς αποδοκιμάστηκαν έντονα από απολυμένες καθαρίστριες που είναι συγκεντρωμένες έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Το ίδιο συνέβη και με τους εκρποσώπους της τρόικας.






Σε δύο «μέτωπα» θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, και ειδικότερα του Στουρνάρα και του Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της τρόικας και, που σύμφωνα με τον επίτροπο Όλι Ρεν, θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα.

Κατ' αρχήν, πρέπει να συμφωνηθεί ο τρόπος αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), προκειμένου να «κλείσουν» και τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να εκταμιευθεί, έως το τέλος του έτους, η δόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς, στις 11 Ιανουαρίου πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Τι θα γίνει εάν το «πείραμα» στις Αμυντικές Βιομηχανίες αποτύχει

Για τα ΕΑΣ, η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την πρόταση που έχει υποβάλει για το μέλλον της επιχείρησης. Σύμφωνα με την πρόταση, θα γίνει αναδιάρθρωση εν λειτουργία, με διάσπαση της επιχείρησης σε αμυντικό και πολιτικό σκέλος, με το δεύτερο να αναλαμβάνει το βάρος των κρατικών ενισχύσεων και να οδηγείται σε διάλυση. Το στρατιωτικό τμήμα θα λειτουργήσει με εξαγωγικό προσανατολισμό, πιλοτικά για 12 μήνες, ώστε να πιστοποιηθεί ότι υπάρχουν παραγγελίες από το εξωτερικό, κάτι, όμως, που αμφισβητείται από την τρόικα. Εάν το «πείραμα» αποτύχει, η επιχείρηση θα περιοριστεί, μετά το πέρας του ενός έτους, στην κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού Στρατού. 


Οι επικεφαλής της τρόικας ζητούν να γίνουν απολύσεις 700 ατόμων από τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ

Παράλληλα, το σχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής 'Αμυνας προβλέπει εθελούσια έξοδο για 472 εργαζόμενους, ώστε να απομείνουν 341 άτομα. Οι επικεφαλής της τρόικας, διαφωνούν- εκτός από τον εξαγωγικό προσανατολισμό- και με την εθελούσια έξοδο και ζητούν να γίνουν απολύσεις 700 ατόμων, από τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ.

Πλειστηριασμοί ακινήτων, απελευθέρωση επαγγελματικών μισθώσεων, ομαδικές απολύσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα με αντάλλαγμα τη δόση


Στο δεύτερο «μέτωπο», κυβέρνηση και τρόικα πρέπει να κλείσουν όσον το δυνατόν περισσότερα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας (η οποία, καανονικά, θα έπρεπε να έχει τελειώσει από τον Νοέμβριο) και να υπάρξει συμφωνία, έστω και τον Ιανουάριο. Η συμφωνία αυτή, θα αποτελέσει το «πράσινο φως» για την επόμενη δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, πιθανότατα θα εκταμιεύεται σταδιακά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Μεταξύ των εκκρεμοτήτων, συμπεριλαμβάνονται οι εξής: Το δημοσιονομικό κενό για το 2014, οι πλειστηριασμοί ακινήτων (το καθεστώς προστασίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου), η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, το καθεστώς για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις, το δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα, ο ΦΠΑ στην εστίαση (η πιλοτική εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή λήγει την 31η Δεκεμβρίου), η κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων.











newsit,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com