Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αθ. Δαβάκη στην 1η ΤΑΞΑΣ, στο 307 ΤΣΥΑΥ και στην 111 ΠΜ ...






Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην 1η ΤΑΞΑΣ. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όπου έγινε δεκτός από τους Διοικητές της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Θεοχάρη Πανόπουλο, της I Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Χρήστο Καββαδία, τον Διευθυντή της Δ/νσης Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ Υποστράτηγο Βασίλειο Δήμο και τον Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχο Αντώνιο Δάρα. Ο κ. Δαβάκης ενημερώθηκε για την αποστολή της 1ης ΤΑΞΑΣ και στη συνέχεια μετέβη στην πίστα των επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 Α Apache.
Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον Διοικητή του 307 Τάγματος Συντηρήσεως Αεροπορικού Υλικού Συνταγματάρχη Γεώργιο Τοσιλιάνη για τοπρόγραμμα εργοστασιακής συντήρησης ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις του 307 ΤΣΥΑΥ, καθώς και για τις πρωτοβουλίες και τα πιλοτικά προγράμματα που το συγκρότημα αναλαμβάνει και εκτελεί επιτυχώς.

Ο ΥΦΕΘΑ Αθ. Δαβάκη επιβαίνων σε επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64 Α Apache. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)
Αναφορικά με την επιτυχή συντήρηση του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού από το προσωπικό της 307 ΤΣΥΑΥ, ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Η επισκευή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού από το προσωπικό της 307 ΤΣΥΑΥ, είναι απόδειξη των δυνατοτήτων της διακλαδικότητας, ενώ η επιτυχία του προγράμματος θέτει τις βάσεις για ανεξαρτητοποίηση της εργοστασιακής συντήρησης από τις επισκευαστικές εταιρίες, καθώς οι εργασίες επισκευής πολεμικών υλικών μπορούν να γίνονται από εξειδικευμένες Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων με πολύ μικρότερο κόστος. Η παρούσα δημοσιονομική κατάσταση θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία ανάδειξης των σπουδαίων δυνατοτήτων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τα ψυχικά χαρίσματα, η εκπαίδευση και η τεχνογνωσία του προσωπικού, καθώς και των υφιστάμενων τεχνικών υποδομών προς όφελος της πατρίδας».
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε και την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και τα αεροσκάφη ετοιμότητας (Readiness), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το στρατιωτικό προσωπικό.

Φωτογραφία από την επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην 1η ΤΑΞΑΣ, στο 307 ΤΣΥΑΥ και στην 111 ΠΜ. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com