Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Διεύρυνση των κριτηρίων καταβολής επιδόματος θέρμανσης ζητούν οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων...





Διατήρηση της εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των κριτηρίων καταβολής επιδόματος θέρμανσης προτείνει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, με αφορμή τις σχετικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ότι με τη διατήρηση της εξίσωσης του ΕΦΚ, διασφαλίζεται η συνέχιση της πάταξης του λαθρεμπορίου και για την επιδότηση προτείνει τα εξής:

-Χορήγηση επιδόματος για την κύρια κατοικία χωρίς κριτήρια.

-Εάν θεωρηθεί απαραίτητη η θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου, να τεθεί ως όριο το ποσό των 80.000 ευρώ.

-Κατάργηση του ορίου εμβαδού του σπιτιού ή αν διατηρηθεί να αυξηθεί στα 150 τ.μ. Για μεγαλύτερες οικίες, να ισχύει η επιδότηση των 150 μ2.

-Διπλασιασμό του ορίου ανώτατης κατανάλωσης ανά ζώνη, ώστε να καλύπτονται και οι μονοκατοικίες των μικρών δήμων και χωριών.

Ο ΣΕΕΠΕ τονίζει ότι κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο οι δικαιούχοι στις πολυκατοικίες όπου διαμένει το 70% των κατοίκων, δεν έλαβαν το επίδομα, επειδή η συνέλευση αποφάσισε τη μη προμήθεια πετρελαίου κυρίως γιατί κάποιοι δεν ήταν δικαιούχοι.

Αναφέρει τέλος ότι με την υιοθέτηση των προτάσεών του θα επέλθει σημαντική αύξηση των δικαιούχων και ελάφρυνση των νοικοκυριών, σημαντική αύξηση των εσόδων του Κράτους, βελτιωμένες συνθήκες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.






News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com