Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

BINTEO-Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές αποδοχής του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Βλαντίμιρ Μονομάχ...





Το νέας γενιάς πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας Project 955 κλάσης Borei ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο στάδιο θαλάσσιων δοκιμών στη Λευκή Θάλασσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κατασκευαστή Σεβμας, το Βλαντίμιρ Μονομάχ, ένα υποβρύχιο Project 955 κλάσης Borei, ολοκλήρωσε, μετά από 25 μέρες στη θάλασσα, τις δοκιμές όλων των συστημάτων και του εξοπλισμού που διαθέτει.
Η εταιρεία, επίσης πρόσθεσε πως σύντομα το υποβρύχιο πρόκειται να πραγματοποιήσει μία τελευταία σειρά δοκιμών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2013.
Τον Ιούλιο ο πρόεδρος της Σεβμάς, Μιχαήλ Μπουτνιτσένκο, δήλωσε πως το Βλαντίμιρ Μονομάχ προκειται να ενταχθεί στη δύναμη του Ρωσικού Ναυτικού στα μέσα Δεκεμβρίου, όμως νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα, το υποβρύχιο, το οποίο θα είναι οπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από υποβρύχιο (SLBM) Bulava, είχε διακόψει τις δοκιμές λόγο μίας αποτυχημένης εκτόξευσης πυραύλου Bulava.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε εντολή για την εκτέλεση πέντε επιπλέον εκτοξεύσεων από το προβληματικό SLBM.
Με την αποτυχία της 6ης Σεπτεμβρίου, οχτώ από τις 19 ή 20 εκτοξεύσεις πυραύλων Bulava έχουν δηλωθεί επισήμως ως αποτυχημένες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το RIA Novosti (RN) κάποιοι αμυντικοί αναλυτές λένε πως ο αριθμός των αποτυχημένων εκτοξεύσεων είναι σημαντικά μεγαλύτερος.
Παρόλα τα προηγούμενα προβλήματα οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιρρίψανε τις αποτυχίες σε κατασκευάστηκα λάθη, ο Ρωσικός Στρατός επέμενε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τους Bulava.
Οχτώ υποβρύχια κλάσης Borei προκειται να κατασκευαστούν για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το 2020.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com