Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής...





Ποια «παγίδα» βλέπει πίσω από την κυβερνητική «πρεμούρα»

Πλήθος συζητήσεων έχει προκαλέσει η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης για την διακοπή ή αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Παρ' ότι επί της ουσίας και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διακοπεί η χρηματοδότηση της οργάνωσης με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, η Κουμουνδούρου φοβάται ότι πίσω από την κυβερνητική πρωτοβουλία κρύβεται μία «παγίδα» που μπορεί στο σύντομο μέλλον να έχει στόχο τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων από στενά στελέχη του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, δεν περιορίζεται μόνο σε λεκτικά σχήματα αλλά διαβλέπουν ότι άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά θα επιχειρήσουν σύντομα να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και στην πράξη με την Χρυσή Αυγή.
Στα αυτιά των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα έχει φθάσει η πληροφορία ότι η κυβέρνηση καλοβλέπει την ιδέα να δημιουργήσει κλίμα για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια στις Σκουριές. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη η κυβέρνηση σκέφτεται να δημιουργήσει κλίμα τέτοιο ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η αντίσταση για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές είναι αρκετή να ταυτιστεί με την αίσθηση περί διάπραξης εγκληματικών πράξεων ή αντιδημοκρατικών ενεργειών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν περάσει η πρόταση της κυβέρνησης που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στην περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα προς βουλευτές ή τον αρχηγό κόμματος, θα υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί και το ίδιο το κόμμα της Κουμουνδούρου αντιμέτωπο με τυχόν "πολιτική σκευωρία" που θα έχει στόχο την διακοπή της κρατικής χρηματοδότης και -κατ' επέκταση- την εξυπηρέτηση της θεωρίας των δύο άκρων.
Γι΄ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά και καταθέτει σήμερα την δική του πρόταση που προβλέπει την έγκριση από την πλειοψηφία της Βουλής οποιαδήποτε απόφασης διακοπής χρηματοδότησης ενός κόμματος, που ο αρχηγός του ή οι μισοί βουλευτές του βαρύνονται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Βλέπουμε δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θέλει να περνάει από την Βουλή κατά πλειοψηφία η σχετική απόφαση, αλλά και η διάταξη διακοπής χρηματοδότησης να ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, και όχι γενικά επί κακουργηματικών πράξεων όπως προκρίνει η κυβέρνηση.
Επιχειρεί έτσι να περιορίσει τις κατηγορίες μόνο επί του πλαισίου της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και όχι γενικώς και αορίστως επί κακουργηματικού χαρακτήρα, κάτι που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να εδραιώσει την άποψη ότι τυχόν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για τις Σκουριές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την διακοπή της χρηματοδότησής του...



newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com