Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη έθεσε ξεκάθαρα ο Ταγίπ Ερντογάν !!!





Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στη “γωνία” από Ευρωπαίους και Τρόικα λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων, ο πρωθυπουργός της γείτονας χώρας έθεσε ξεκάθαρα θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους Έλληνες αξιωματούχους, καθώς γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια την προπαγάνδα και καλλιεργούν την αίσθηση στους μουσουλμάνους της Βορείου Ελλάδος ότι γι' αυτούς υπάρχει η “μητέρα πατρίδα” (Τουρκία) που φροντίζει και θα μεριμνά τα πάντα για τη ζωή τους αρκεί να δηλώνουν... Τούρκοι.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ερωτώμενος από δημοσιογράφο της εφημερίδας «Χουριέτ» για το υποτιθέμενο ζήτημα της αμοιβαιότητας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, κατηγόρησε πάλι τη χώρα μας ότι δεν δίνει τίποτε σε σχέση με τα όσα παίρνει και δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει τους μουσουλμάνους της ελληνικής Θράκης «Τούρκους πολίτες».
Συγκεκριμένα είπε:
«Εμείς λύνουμε το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Αυτό το συζητήσαμε πολύ με τους υπουργούς της Ελλάδας.Είπα, στην Αθήνα έχουμε δύο τζαμιά μας.Δώστε μας άδεια να τα λειτουργήσουμε. Στην ιερά σύνοδο έχουμε 17 παπάδες (σ.σ.εννοεί μητροπολίτες) -πολίτες μας. Στη Δυτική Θράκη έχουμε 150.000 πολίτες μας. Η κυβέρνηση της Ελλάδας για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των πολιτών μας εκεί διόρισε ιμάμηδες. Με υπεκφυγές συνέχισαν να κάνουν τα ίδια. Τη Σουμελά την ανοίξαμε. Την Αχνταμάρ την ανοίξαμε. Τα νησιά τα ανοίξαμε. Τέσσερις μαθητές έχουμε (σ.σ. : εννοεί στην Ίμβρο) σε ελληνικό σχολείο. Εμείς συνέχεια ανοίγουμε, αλλά σε εκείνους δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Πάντοτε στηρίξαμε, ποτέ δεν εμποδίσαμε. Διασφαλίσαμε δωρεάν ρεύμα και νερό».
Βέβαια στην Ίμβρο η Τουρκία ανάγκασε τον ελληνικό πληθυσμό να εγκαταλείψει το νησί. Το ίδιο έγινε και στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Μικράς Ασίας εξαφάνισε κάθε ελληνικό θύλακα. Ότι και να κάνει τώρα είναι “δώρο άδωρο” . Και όλα αυτά ενώ η Άγκυρα φρόντιζε με κάθε τρόπο την αύξηση της επιρροής της στη Κομοτηνή.
Τώρα ο Ερντογάν βάπτισε τους μουσουλμάνους της Θράκης Τούρκους και αν γίνει κάτι θα υποστηρίξει ότι πάει να βοηθήσει τους... συμπατριώτες του!
Γνωστές πλέον οι στρατηγικές αυτές.
Γ. Κοκ.






newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com