Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου σε Πανεπιστήμια: Απογραφή ή αργία ...





Ρύθμιση για τα τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι διοικητικοί υπάλληλοι κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, είναι υποχρεωμένοι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου, να προχωρήσουν στην αποτίμηση των προσόντων τους μόνοι τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.
Όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στο μέτρο θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη για οριζόντια κατάργηση των κλάδων εγκαταλείφθηκε μετά την κίνηση των τεσσάρων από τα οκτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα. Στοιχεία απέστειλαν το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Οικονομικό των Αθηνών και το πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ εκκρεμούν τα στοιχεία από το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.
Αύριο, εξάλλου, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.
ΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΛΙΣΤΕΣ
Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα απέστειλαν, με τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας, τρία από τα οκτώ πανεπιστήμια που υπάχθηκαν στο μέτρο.
Συγκεκριμένα, στοιχεία απέστειλαν στο υπουργείο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΑΠΘ
Παράταση της προθεσμία ζητεί η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίπονη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων , όπως τονίζεται ενώ ζητούνται ενημερωτικές συναντήσεις πρυτάνεων με εκπροσώπους της τρόικας.
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στην έκτακτη Συνεδρίαση της αφού εκτίμησε τους κινδύνους για την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος που σχετίζονται με την δρομολογημένη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, παραμένει συνεπής στις προηγούμενες αποφάσεις της και δηλώνει τα ακόλουθα:
«Με δεδομένη την πρόθεση της Διοίκησης να ανταποκριθεί στην αποστολή στο ΑΣΕΠ των αιτούμενων πινάκων συνδρομής κριτηρίων με τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων, διαπιστώνει ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εμπρόθεσμης υποβολής, εξ αιτίας συνθηκών ανωτέρας βίας και κατάστασης ανάγκης, όπως οι ελλείψεις προσωπικού και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητά από το ΑΣΕΠ την παράταση της ορισθείσας προθεσμίας, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίπονη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων στη σχετική ιστοσελίδα.
Αποφασίζει να εισηγηθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Τρόικα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων (EUA).
Προτείνει τη διενέργεια κοινής συνεδρίασης της Συγκλήτου με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναδειχθούν οι σοβαρές επιπτώσεις στην πόλη από την υποβάθμιση της λειτουργίας του Ιδρύματος.
Αποφασίζει να αποσταλεί «ανοικτή επιστολή» στους γονείς των φοιτητών μας, ενημερώνοντάς τους ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία του Ιδρύματος, παρά τις δυσμενείς συνθήκες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του.
Θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, (δικαστικός αγώνας, παραστάσεις στις Αρχές, κινητοποιήσεις κατά νόμιμο πάντα τρόπο), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την επικείμενη κατάργηση θέσεων διοικητικού προσωπικού. Η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εξουσιοδοτεί τους Αντιπρυτάνεις και την Επιτροπή Κοσμητόρων να στηρίξουν τα Όργανα Διοίκησης του ΑΠΘ στην όποια αιφνίδια δικαστική εμπλοκή τους».





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com