Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ινδία και Γαλλία πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις ορεινού αγώνα στις Άλπεις...







Ινδία και η Γαλλία ξεκίνησαν σήμερα την έναρξη κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, στις γαλλικές Άλπεις , στο όρος « Shakti » ως μέρος της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας .
Σε ανακοίνωση του, το ινδικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το στρατιωτικό προσωπικό των 2 χωρών ξεκινά την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων ορεινού αγώνα στην περιοχή της Γκρενόμπλ στις Άλπεις, από 9 – 20 Σεπ 2013.
Στο Νέο Δελχί , ο εκπρόσωπος του ινδικού στρατού δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «αυτή είναι η δεύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ των δύο χωρών που έχουν ιστορικό συνεργασίας στον τομέα της άμυνας».
Ο ίδιος δήλωσε ότι τα μέλη του 5ου τάγματος του συντάγματος Kumaon του Ινδικού Στρατού θα λάβουν μέρος στην άσκηση , μαζί με το 2ο γαλλικό ορεινό τάγμα της 27ης Ταξιαρχίας Πεζικού του γαλλικού στρατού .
«Η κύρια φάση της άσκησης αφορά την διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων σε επίπεδο διμοιρίας υλοποιώντας σενάριο «καταστολής εξέγερσης» σε ορεινές περιοχές στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» , υπογραμμίζοντας έτσι τις κοινές ανησυχίες και των δύο χωρών σχετικά με την αυξανόμενη απειλή της παγκόσμιας τρομοκρατίας », τόνισε ο Ινδός ανώτερος αξιωματικός .
Σύμφωνα με τον ίδιο « ένας επιπλέον στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της τεχνογνωσίας δράσης των 2 στρατιωτικών δυνάμεων , αυξάνοντας παράλληλα έτσι την καλύτερη συνεργασία και αντίδραση σε μια κοινή απειλή» .
Οι ινδικές δυνάμεις εκπαιδευμένες και «εθισμένες» σε ασκήσεις ορεινού αγώνα σε μεγάλο υψόμετρο πραγματοποιούν συνεχή στρατιωτική εκπαίδευση στην ορειβασία, σε κανονικές αλλά και σε χιονισμένες βουνοκορφές , γνωρίζοντας σε βάθος όλες τις προηγμένες τεχνικές, στη πόλη Sonamarg στην ΒΔ Ινδία .
Στις Άλπεις, τα μέλη των δύο δυνάμεων θα εκτελέσουν τακτικές ασκήσεις αναζήτησης και εξόντωσης του εχθρού δημιουργώντας «θύλακες» εγκλωβισμού , σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης .
«Η μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τις ινδικές δυνάμεις σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο , όπως η οροσειρά Siachen Glacier στο Ιμαλάια , και σε επεμβάσεις εξουδετέρωσης ανταρτών έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον γαλλικό στρατό» , δήλωσε αξιωματικός του γαλλικού στρατού.
http://inserbia.info/news/2013/09/india-france-ready-to-hold-high-altitude-combat-exercise/
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com