Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στο λιμάνι Μπατούμ της Γεωργίας πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις του ΝΑΤΟ με συμμετοχή Τουρκικών και Γερμανικών ναρκαλιευτικών...








Σύμφωνα με γεωργιανά και ρωσικά ΜΜΕ , τα πληρώματα δύο γερμανικών και ενός τουρκικού ναρκαλιευτικού διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις με την γεωργιανή ακτοφυλακή . Τα νατοϊκά πλοία κατέπλευσαν στο λιμάνι του Βατούμ στις 06 Σεπτεμβρίου 2013, υλοποιώντας σενάρια ασκήσεων όπως ο περιορισμός και η εξάλειψη ενδεχόμενης πυρκαγιάς σε πολεμικό πλοίο κά .
Σύμφωνα με αναλυτές, η Γεωργία αν και γειτονεύει με την Ρωσία, αποφάσισε να ξεκινήσει την «οικοδόμηση στενών σχέσεων» με νατοϊκές χώρες, με σκοπό να ενταχθεί μελλοντικά στο ΝΑΤΟ , όπου στην πραγματικότητα , κανείς δεν την «περιμένει» υπογραμμίζει το ρωσικό δημοσίευμα .
Την ίδια ημέρα , διεξήχθηκαν ναυτικές ασκήσεις στον βυθό της θαλάσια περιοχής του Βατούμ με κύριο σενάριο την εύρεση και εξουδετέρωση ναρκών κά . Σε συνεργασία με τους νατοϊκούς αξιωματικούς, άνδρες του γεωργιανού λιμενικού σώματος , των ειδικών δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών , καθώς και ειδικές δυνάμεις του ΥΠΑΜ της Γεωργίας πραγματοποίησαν διάφορα σενάρια ασκήσεων στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.
Τα γερμανικά και τουρκικά ναρκαλιευτικά εισήλθαν στο λιμάνι του Μπατούμ στις 6 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνουν εκεί έως τις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιώντας σειρά ασκήσεων, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο «Interfax » .
Σχόλιο: «Τέτοιου είδους επισκέπτες» ενοχλούν σφόδρα την ρωσική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία μιας και το Κρεμλίνο δεν επιθυμεί την παρουσία ειδικά Τούρκων και Γερμανών στην Μαύρη Θάλασσα.
Επίσης είναι γνωστό ότι η τωρινή ρωσική ηγεσία με προεξάρχων τον Πρόεδρο Β.Πούτιν επιθυμεί να εντάξει στην Ευρασιατική Ένωση το σύνολο ή δυνατόν των χωρών που συμπεριλάμβαναν την πρώην ΕΣΣΔ, σε μία προσπάθεια ανασύστασης της, λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων, παρουσιάζοντας την ως «αντίβαρο» στο ΝΑΤΟ και την Δύση.
http://rus.ruvr.ru/news/2013_09_07/V-Batumskom-portu-proshli-sovmestnie-uchenija-Gruzii-i-NATO-0923/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com