Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μέρκελ επιμένει "λιτότητα στην Ελλάδα"...




Η καγκελάριος της Γερμανίας απάντησε σε ερωτήσεις περίπου 150 εκλογέων, σε μια εκπομπή διαλόγου η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.
Η Μέρκελ, φορώντας ένα βυσσινί σακάκι, στεκόταν όρθια μπροστά σε ένα γυάλινο βάθρο κι απαντούσε στις διάφορες ερωτήσεις τις οποίες της έθεσαν οι ψηφοφόροι.

Ερωτηθείσα πώς θα βαθμολογούσε την προεκλογική εκστρατεία σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, η Μέρκελ απάντησε «οι εκλογές είναι πολύ συναρπαστικές, άρα είναι κοντά στο 10».

Η Μέρκελ υπερασπίστηκε τις πολιτικές λιτότητας των οποίων η ιδία υπήρξε η κυριότερη υπέρμαχος στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι «βλέπουμε τώρα τις πρώτες επιτυχίες» τους.

«Η Ιταλία βγήκε από την διαδικασία (της ΕΕ) για το (υπερβολικό) έλλειμμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο προς τη βελτίωση», είπε η καγκελάριος, απαντώντας στην ερώτηση ενός από τους παριστάμενους ψηφοφόρους που αυτοπαρουσιάστηκε ως ιταλοέλληνας και της ζήτησε να εξηγήσει γιατί αρνείται να χορηγήσει πιο γενναιόδωρη βοήθεια στις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση χρέους.

Οι διαρθρωτικές αδυναμίες στις οικονομίες αυτών των κρατών πρέπει να διορθωθούν, επισήμανε, προσθέτοντας «είναι καλύτερο να είμαστε σκληροί ο ένας με τον άλλο τώρα».

Η Μέρκελ διέψευσε ότι δεν νοιώθει συμπόνια για τους πολίτες σε άλλες χώρες. «Η καρδιά μου χτυπά με ενθουσιασμό για τους άλλους στην Ευρώπη», δήλωσε η συντηρητική πολιτικός.

Ακόμη, η υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) όταν ρωτήθηκε για τη ρωσική ιδέα να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την πρόταση αυτή. «Σήμερα υπήρξε μια ενδιαφέρουσα πρόταση, με τη Ρωσία να καλεί για πρώτη φορά τη Συρία να θέσει το χημικό οπλοστάσιό της υπό διεθνή έλεγχο», είπε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι ελπίζει να υπάρξουν «πράξεις» για να εφαρμοστεί η πρόταση αυτή και να μην αποδειχθεί ότι πρόκειται για μια προσπάθεια «να κερδίσει χρόνο» η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μέρος του γερμανικού Τύπου επέκρινε τις τελευταίες ημέρες την Μέρκελ για την τακτική των συνεχών «ελιγμών» της όσον αφορά την κρίση στη Συρία.
Αρκετοί από τους ψηφοφόρους κάλεσαν την Μέρκελ να εξηγήσει γιατί εξαπλώνονται οι θέσεις εργασίες με χαμηλές αμοιβές, με έναν από τους παριστάμενους να διαμαρτύρεται διότι μια αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί μόλις το 30-40% του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι 500 εργαζόμενοι σε αυτό προσλαμβάνονται από μια εταιρία ενοικίασης εργατικού δυναμικού. «Πρέπει να το εξετάσω. Θα έλθω σε επαφή μαζί σας», απάντησε η καγκελάριος. Ο άνδρας επισήμανε ότι δουλεύει επί 10 χρόνια ως «προσωρινός» συμβασιούχος χωρίς να του προσφερθεί μια σταθερή θέση εργασίας.

«Η προσωρινή απασχόληση δεν είναι κάτι που κάνεις για 10 χρόνια», είπε η Μέρκελ. «Αυτή μοιάζει να είναι μια πολύ κατάφωρη περίπτωση», πρόσθεσε.
Ακόμα η συντηρητική καγκελάριος τάχθηκε εναντίον του να δοθούν ίσα δικαιώματα στα ζευγάρια του ιδίου φύλου όσον αφορά τις υιοθεσίες παιδιών. «Προσωπικά δεν θα εισηγούμουν ένα νομοσχέδιο για την πλήρη ισότητα στις υιοθεσίες», είπε η Μέρκελ. Το θέμα, πρόσθεσε, «αφορά την ευτυχία του παιδιού».

Η Γερμανία δεν έχει κατοχυρώσει νομοθετικά το δικαίωμα των ζευγαριών ομοφυλοφίλων να υιοθετούν παιδιά, όπως συνέβη φέτος στη Γαλλία.
«Μπορεί να μοιάζει κάπως παλιομοδίτικο, αλλά πρέπει να πω ότι έχω δυσκολίες ως προς αυτό», σημείωσε η καγκελάριος.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ARD είχε καλέσει τους τηλεθεατές να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο Twitter για να αναρτήσουν σχόλια και να θέσουν ερωτήματα διαρκούσης της εκπομπής, μέρος των οποίων μεταφορτώνονταν σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπό του. 





onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com