Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο χτύπημα Ρεπούση: Νεκρή γλώσσα τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά, να περιορισθεί η διδασκαλία τους !!!





Νέες φωτιές άναψε η Μαρία Ρεπούση στην σημερινή της ομιλία στο νομοσχέδιο το νέο Λύκειο. Μέτα το θέμα για την κατάργηση των θρησκευτικών σήμερα ζήτησε να μειωθούν γενναία οι ώρες διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των Λατινικών.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι τα Αρχαία Ελληνικά , και τα Λατινικά, συγκαταλέγονται στις «νεκρές γλώσσες», εκείνες δηλαδή που «δεν μιλιούνται σήμερα στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων».«Τι θέλει τώρα η ελληνική βουλή να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;»σημείωσε, προσθέτοντας: «Όποιος τολμά να πάει κόντρα στο ρεύμα στοχοποιείται ως εθνομηδενιστής».
Η κυρία Ρεπούση στη συνέχεια, ενέφερε ότι η διδασκαλία των μαθημάτων αυτών  πρέπει να είναι υποχρεωτική μόνο για όσους ακολουθούν κλασικές σπουδές και προαιρετικά για όλους τους άλλους .
Στις δηλώσεις Ρεπούση αντέδρασε άμεσα ο υπουργός παιδείας τονίζοντας ότι τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα ότι ο πλούτος της γλώσσας είναι κάτι που συνεισφέρει και ότι όλα αυτά τα θέματα που είναι και ιδεολογικά φορτισμένα θα πρέπει να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα.
Παράλληλα, η κυρία Ρεπούση άφησε αιχμές και για τον διάλογο Σαμαρά με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για το σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο».




Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com