Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στη ‘’Φυσική Αλβανία’’ ανήκει η Δ. Μακεδονία, το νέο Όραμα Ντανάϊ !!!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Το σχέδιο της αυτοαποκαλούμενης «πλατφόρμας της Φυσικής Αλβανίας» περιγράφει την πόλη Ούλτσιν στο Μαυροβούνιο ως μια «ελεύθερη πόλη που βρίσκεται μεταξύ Μαυροβουνίου και Αλβανίας», αναφέρει το Β92. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εμπνευστή του σχεδίου, Κότσο Ντανάι, στην εφημερίδα Νταν (Ημερησία) της Ποντγκόριτσα, προβλέπει την ενσωμάτωση και της περιοχής γύρω από το Πρέσεβο στη νότια Σερβία. Ο Ντανάι, σχεδιάζει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να καταθέσει αίτηση με ένα εκατομμύριο υπογραφές στις «δυτικές κυβερνήσεις», σε μια προσπάθεια να λάβει τη στήριξή τους, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο που κατά τον ίδιο, δεν θα προκαλέσει άλλο πόλεμο στα Βαλκάνια, αλλά αντιθέτως θα σταθεροποιήσει την περιοχή με το να «διορθώσει μια ιστορική αδικία απέναντι στον αλβανικό λαό». Η ουσία της πλατφόρμας, όπως την οραματίζεται ο Ντανάι, είναι να ενωθεί το Κόσοβο με την Αλβανία και η Αλβανία με την «ανατολική ‘Μακεδονία’» και «να δημιουργηθεί μια ελεύθερη περιοχή της Τσαμουριάς μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας», ενώ τέλος προβλέπεται η υπαγωγή της κοιλάδας του Πρέσεβο στην Αλβανία. Ως προς το Ούλτσιν, ο Ντανάι δηλώνει ότι «δεν ήταν ποτέ πόλη του Μαυροβουνίου», εξηγώντας ότι «το Συνέδριο του Βερολίνου το 1878 δεν αποφάσισε να δώσει το Ούλτσιν στο Μαυροβούνιο. Αυτό έγινε μερικά χρόνια μετά. Επίσης, έγγραφα από τα αρχεία του τουρκικού κράτους, δείχνουν ότι το Ούλτσιν δόθηκε στο Μαυροβούνιο με παραχώρηση 100 ετών, και συνεπώς, το αίτημά μας είναι απολύτως νόμιμο». Ο αλβανός πολιτικός διατείνεται ότι η Διάσκεψη του Λονδίνου το 1912, που ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας «κατέστρεψε τα φυσικά της σύνορα» και δηλώνει ότι οι πολιτικοί του Μαυροβουνίου θα πρέπει να βοηθήσουν την Αλβανία να κατακτήσει το στόχο της δημιουργίας της Φυσικής Αλβανίας λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αλβανικές ψήφοι έπαιξαν ρόλο κλειδί στο να διαμορφωθεί το 55% στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου. Εκείνη την περίοδο η Αλβανία ενεθάρρυνε τους Αλβανούς του Μαυροβουνίου να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεν αναγνωρίζει καν το δικαίωμα των Αλβανών στον δήμο Τούζι».
Αναρωτιόμαστε αν το όραμα Ντανάϊ είναι δικό του ‘’φυσικό’’ όραμα ή όραμα καθ΄ υπόδειξη, για να συνηθίζουμε στην ιδέα νέων αναθεωρητισμών στα Βαλκάνια. Όπως και να έχει πάντως αποτελεί σοβαρή ένδειξη προβληματισμού ότι, ο κίνδυνος από βορρά ζει και βασιλεύει σε αντίθεση με τις απόψεις κάποιων ότι δεν υφίσταται πρόβλημα και θα πρέπει ο στρατός να αποσυρθεί από αυτές τις κρίσιμες περιοχές της Α. Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr