Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Της… ενότητας γίνεται στο ΠΑΣΟΚ και μετά το συμπόσιο!!Όλοι εναντίον όλων με «τοπικούς» εμφύλιους…




Ελάχιστοι βέβαια ανέμεναν ότι στ’ αλήθεια το ΠΑΣΟΚ θα επανέκαμπτε μετά το διήμερο συμπόσιο των «τεθλιμμένων», όπως προσδοκούσε ο Β. Βενιζέλος.
Αλλά απ’ το σημείο αυτό μέχρι του σημείου να κοντεύει αυτή η σύναξη να γίνει ένα μπούμερανγκ για τον αρχηγό του Κινήματος, η απόσταση είναι μεγάλη, ακόμα και για το σημερινό σε αποσύνθεση ΠΑΣΟΚ.
Κι όμως, εν δυνάμει συμβαίνει κι αυτό!
Ουσιαστικά με το τέλος της σύναξης άρχισαν οι «τοπικοί» εμφύλιοι, αφού η κάθε ομάδα ή τάση ή φατρία επιδιώκει να δείξει ότι βγήκε νικήτρια, ενώ αυτοί οι εμφύλιοι σχετίζονται άμεσα και με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, παλιό και δοκιμασμένο σπορ στο Κίνημα…
Όταν λοιπόν άρχισε να περνά η εικόνα, ότι επί της ουσίας απ’ το συμπόσιο βγήκε ενισχυμένη η «εκσυγχρονιστική» τάση και αναδείχτηκε ένα ιδιόμορφο come back του Κ. Σημίτη, οι «απέναντι» αντέδρασαν.
Όχι ότι φοβήθηκαν ότι ο τέως του «εκσυγχρονισμού» θα διεκδικήσει κάποιο κεντρικό ρόλο. Όχι.
Μα εκτίμησαν –και δικαίως- ότι επειδή ο Β. Βενιζέλος έχει σαφή στρατηγική την μακράς πνοής συμπόρευση με τον Αντ. Σαμαρά, έχει ανάγκη την στήριξη των κάθε λογής «εκσυγχρονιστών», πολλοί εκ των οποίων καθοδηγούνται ακόμα απ’ τον Σημίτη…

Και άρχισαν οι προειδοποιητικές βολές…
Ας πούμε, ο Μιχ. Καρχιμάκης, εκ των βασικών πυλώνων του «παπανδρεϊσμού», δεν το άφησε να περάσει έτσι. Επεσήμανε –και δικαίως το επεσήμανε- ότι ο Σημίτης δεν έκανε στην ομιλία του ουδεμία αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Αντρέα Παπανδρέου, αν και μίλησε σε μια εκδήλωση επετειακή για το Κίνημα.
Και μαζί του συμφώνησαν πολλά στελέχη του ιδίου στρατοπέδου (Παπουτσής, για παράδειγμα…).
Αλλά αυτό προξένησε την αντίδραση των Ηρακλειδών του «σημιτισμού», οι οποίοι του απάντησαν μέσω προειδοποιητικών βολών από ελεγχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελεγχόμενα παραπολιτικά και πάει λέγοντας…
Παράλληλα αυτό το come back Σημίτη δεν είδαν με καλό μάτι άλλα στελέχη, «εκσυγχρονιστικά» μεν, αλλά αποδεσμευμένα απ’ τον τέως αρχηγό, όπως η Διαμαντοπούλου ή ο Φλωρίδης κι άλλοι…
Και αυτοί μέσω ελεγχόμενων δημοσιογράφων άρχισαν βολές κατά Σημίτη αλλά… βολές «εκσυγχρονιστικές»!
Μέσα στη σύγχυση, που λένε, κάποιοι «πονηροί» είδαν την τελευταία περίοδο ορισμένες «ύποπτες» κινήσεις της Φώφης, με μαζώξεις στελεχών και κινήσεις αυτόνομες απ’ τη σημερινή ηγεσία.
Έτσι την κάρφωσαν αγρίως, μέσω διαρροών ότι αυτή διέρρευσε το e-mail της τρόικας για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών, ότι και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι οργισμένοι μαζί της, ότι κάνει «δικό της παιχνίδι»…
Και τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και μόνο επεισόδια απ’ τους «τοπικούς» εμφυλίους, ενώ την ίδια στιγμή ο Βενιζέλος μέσω διαρροών προς εμπίστους κι ελεγχόμενους δημοσιογράφους πασχίζει να περάσει την εικόνα ότι… βγήκε νικητής απ’ τη σύναξη!

Τόσο νικητής, ώστε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, όπως έχει επισημανθεί από αδέσμευτα ΜΜΕ, στην Αθήνα το ΠΑΣΟΚ και στις ηλικίες 18-24 συγκεντρώνει το… τρανό 0%!

Για φανταστείτε…




newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com