Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

STOP στον καρκίνο από το…ξύδι...
Εκπληκτικά χαρακτήρισαν οι γιατροί τα αποτελέσματα μιας μελέτης που παρουσιάστηκε στο Σικάγο σχετικά με ένα νέο, γρήγορο και φθηνό τεστ πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Θεωρούν ότι, το συγκεκριμένο τεστ θα μπορούσε να σώσει ετησίως δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες, εντοπίζοντας τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και καθιστώντας δυνατή την έγκαιρη θεραπεία.


Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα του φθηνού τεστ, το οποίο μπορεί να γίνει από ντόπιους εθελοντές μετά από εκπαίδευση δυο εβδομάδων, χωρίς ακριβό εξοπλισμό.
Η διαδικασία που υποβάλλεται μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του τεστ είναι η εξής: o τράχηλος της μήτρας αλείφεται με αραιωμένο ξύδι, το οποίο αλλάζει παροδικά το χρώμα των μη φυσιολογικών κυττάρων. Όπως αποδείχθηκε, η οπτική εξέταση χαμηλής τεχνολογίας μείωσε τους ρυθμούς θανάτου από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κατά 31%, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να εμποδίσει 22.000 θανάτους στην Ινδία και 72.600 θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Η μελέτη, με επικεφαλής τον Δρ. Surendra Shastri από το Νοσοκομείο «Tata Memorial Hospital» στο Μουμπάι, ξεκίνησε το 1998. Οι ερευνητές υπέβαλαν μια ομάδα 75.360 γυναικών σε έλεγχο με το τεστ ξυδιού κάθε δυο χρόνια, ενώ ενημέρωσαν μια δεύτερη ομάδα 76.178 γυναικών για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, δίνοντας παράλληλα κουπόνια για δωρεάν τεστ ΠΑΠ, αν οι γυναίκες αυτές της ομάδας μπορούσαν να φτάσουν στο νοσοκομείο. Σε περίπτωση που κάποια γυναίκα και από τις δυο ομάδες εκδήλωνε καρκίνο, τότε λάμβανε δωρεάν θεραπεία στο νοσοκομείο.
Στην περίπτωση της πρώτης ομάδας που οι γυναίκες υποβάλλονταν τακτικά στο τεστ ξυδιού, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.
Μετά την ανακάλυψη ότι ο χυμός λεμονιού καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα και την ανακάλυψη για πρόληψη του καρκίνου από ένα τεστ με ξύδι, δε μπορώ παρά να σκεφτώ: μήπως η λύση για τη θεραπεία του καρκίνου είναι εκεί έξω και εμείς αναλωνόμαστε στις δοκιμές μέσω χημικών και φαρμακευτικών ουσιών; Μήπως;


RizopoulosPost 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr