Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη Ομπάμα σε Γερμανία στις 19 Ιουνίου.


Ακολουθώντας το παράδειγμα του Τζον Κένεντι και του Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να εκφωνήσει μια σημαντική ομιλία στις 19 Ιουνίου στο Βερολίνο.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει μπροστά στην περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου για τους «στέρεους δεσμούς των ΗΠΑ με τη Γερμανία».
Το 2008 ο Ομπάμα, όντας ακόμη γερουσιαστής, είχε μιλήσει στο Τιργκάρτεν του Βερολίνου ενώπιον 200.000 ανθρώπων, γεγονός πρωτόγνωρο σε προεκλογική εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Τότε, τρεις μήνες πριν από την εκλογή του στην προεδρία, ο Ομπάμα είχε καλέσει τη νέα γενιά των Ευρωπαίων και των Αμερικανών να γκρεμίσουν τα τείχη μεταξύ συμμάχων, μεταξύ φυλών και θρησκειών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.
Πριν από περίπου μισό αιώνα και δύο χρόνια πριν από την ανέγερση του Τείχους που χώριζε το Ανατολικό από το Δυτικό Βερολίνο ο Κένεντι είχε δηλώσει με υπερηφάνεια ότι «είναι Βερολινέζος» μιλώντας από το δημαρχείο της συνοικίας Σένεμπεργκ. 
Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν επί 30 χρόνια οι Δυτικοβερολινέζοι, αποτέλεσε το σκηνικό και για την ομιλία του Ρόναλντ Ρέιγκαν, τον Ιούνιο του 1987, κατά την οποία ο 40ός πρόεδρος των ΗΠΑ είχε καλέσει το σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να γκρεμίσει το Τείχος.
Η ομιλία του Ομπάμα το 2008 είχε επικριθεί από τον τότε αντίπαλό του στις εκλογές, τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον Μακέιν ο οποίος χαρακτήρισε «ευτελές» το να κάνει κανείς προεκλογική εκστρατεία από το εξωτερικό. 
Ο γερμανικός Τύπος έγραψε επίσης ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε απαγορεύσει στον υποψήφιο των Δημοκρατικών να μιλήσει μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, για αυτό και η συγκέντρωση έγινε τελικά στο Τιργκάρτεν, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.
Με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της G8 στη Βόρεια Ιρλανδία ο Ομπάμα σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο στις 18 και 19 Ιουνίου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com